Reklama

Reklama

Columbo - Série 5 (1975) (série)


Smrt v aréně (S05E04)

(epizoda)

Obsahy(1)

Bývalý mexický toreador Luis Montoya dnes už jen chová býky pro koridu, avšak pro své někdejší odvážné kousky v aréně je stále miláčkem národa. Jednoho dne zabije kolegu Hectora Rangela, který by svým svědectvím mohl Luisovo dobré jméno zničit. Luis se postará o to, aby Rangela zabil rozzuřený býk. Tou dobou je však s manželkou na dovolené v Mexiku i losangelský detektiv, poručík Columbo. A ten začne svému mexickému kolegovi pomáhat s vyšetřováním případu... (Česká televize)

(více)

Recenze (49)

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé prostředí ale zoufale pitomý motiv. Navíc malá otázka do pranice: Ve městě při úvodní autonehodě nikdo neumí anglicky, na farmě najednou všichni, anglicky mluví Sanchez s Montoyou, i když Columba to údajně vůbec nezajímá. Čím to? Já vím, jsem šťoura, ale zkrátka spousta věcí je tu zase jen na efekt, což mi u detektivky vážně nesedí. Uznávám, ten efekt je mnohokrát filmařsky vděčný a zajímavý. Kromě toho tu opět najdeme velmi slušné herecké výkony, což je samo o osobě dobrý důvod ke sledování... Celkový dojem: 70% ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Matadore, promiňte, ale má se umýt a naleštit kabriolet?“ Columbovo potýkání se s vysloužilým matadorem není tak dobré, jako jiné díly. Vyšetřování se celou dobu motá kolem dřevce, o kterém ale divák vůbec neví, kde se tam poděl, a tak je to trochu zmatené. Děj tentokrát skrývá hlavně motivaci vraha, kterou se dozvíme až na konci. Ta ale není nijak zajímavá, i jeho usvědčení je takové nemastné, neslané. Ale úvodní scéna dopravní nehody byla zábavná, tolik zmatku jako mexičtí čumilové by nezvládl ani sám poručík. ()

Reklama

Yardie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý díl.... Netradiční a zajímavé prostředí, trošku nezvykle poručík spolupracuje s jiným vyšetřovatelem, a celkově zajímavě poskládáno a charismatický záporák, abych nezapomněl. Pár vtipných momentů, důkladné vyšetřování, a jako vždy dohání vraha k šílenství. Usvědčení je postavené trošku na vodě, ale zase nebylo zbití... Povedený díl! Slabších 80%. Howgh! ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento muž není v mém domě vítán! Columbo je tentokrát v Mexiku v toreadorské aréně. Místo, aby si užíval dovolenou, vyřeší tady případ brutální vraždy, kdy je jako smrtící zbraň použit obrovský agresivní býk. V roli vraha se Falkovi pokouší uniknout ze spárů skvělý Ricardo Montalban a režie se ujal Ted Post (např. Magnum Force, Do nitra Planety opic). P.S. V závěrečné konfrontaci v aréně, kdy vypustí zuřivé zvíře na šokovaného bývalého toreadora, zní skvělá hudba, která se dost nápadně podobá klasickému Williamsovu motivu z Čelistí. Můj oblíbený díl. ()

sud 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavé exotické prostředí, Columbo vs anachronicky uvažující Mexikáni, v roli vraha výborný Ricardo Montalban (se skvělým dabingem Jiřího Klema) ze kterého charisma přímo sálá. A závěr, kdy don Montoya rezignovaně předává poručíkovi kord a muletu, je silný jak silnice. Nevím, co se většině na tomto díle nelíbí. 75%: ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama