Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný folkový zpěvák Tommy Brown žije a vystupuje s nenáviděnou manželkou Ednou, náboženskou fanatičkou. Ta svévolně nakládá se všemi penězi, které Tommy vydělá. Navíc mu vyhrožuje, že zveřejní důkazy o jeho někdejším sexuálním poměru s nezletilou zpěvačkou Maryann. Zmanipulovaná dívka je totiž nyní zcela pod jejím vlivem. Jelikož Tommy je i pilotem malého soukromého letadla, naplánuje rafinovanou dvojitou vraždu – letoun během jeho pilotování dostane „poruchu" a zřítí se. Edna s Maryann zemřou, zatímco Tommy jakoby zázrakem přežije. Poručík Columbo však na zázraky nevěří... (Česká televize)

(více)

Recenze (75)

Drom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Díky své práci se poručík Columbo tentokrát dostane do křížku se sympatickým vrahem v podání Johnnyho Cashe. Folkový hudebník Tommy udělal v životě několik prešlapů a proto za hodně vděčí manželce Edně, díky které se ze všeho vyhrabal a dokonce se stal populárním. Ke zpěvákově smůle je však jeho drahá polovička zaslepena nejen vírou, ale i mocí, kterou nad ním získala. Tommy má pocit, že pro věřící už udělal dost a rád by ze své slávy také něco měl, Edna ho však drží v šachu. Rozhodne se tedy k riskantní akci, při které finguje nehodu letadla a při havárii je usmrcena jak Edna, tak její chráněnkyně, dvě osoby bránící mu volně dýchat. Columbovi, jak je jeho zvykem, se už od začátku něco nezdá a tak začíná hra mezi ním a veskrze dobrosrdečným Tommym, kterého až okolnosti vývoje případu donutí k další radikální akci. Netuší však, že to je rafinovaná Columbova past a i přes sympatie ke zpěvákovi musí být jeho hříchy potrestány. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z mála (pokud ne jediný) z dílů, kde je vrah vysloveně sympatický a člověk chce, aby se Columbo alespoň jednou nedíval a nevyptával, a šel za manželkou. Johnny Cash je perfektní, ač není herec - prostě hraje sám sebe. A vůbec se mu nelze divit, že tu svou zákonitou poslal někam, byť tvrdila, že její pán ji dobře ochraňuje. Co jiného s takovou náboženskou makovicí, no ne? Perfektní díl, spousta dobrých písní a efektní zakončení. Snad jen ta děsivá hudba by mohla být jiná. Z perliček filmu mě dostala funebrácká prezentace („Tak si domluvíme schůzku...“ ), nebo úsměvná chybička, kdy se Brown po ráně pěstí natahuje k ženě na lehátku pro berlu a říká jí: „Dej to sem, ty idiote!“. Jednoznačně 5 hvězdiček - 100%. A věřte, že Tommy Brown není špatný člověk. Protože kdo takhle zpívá, nemůže být zlý... ()

Reklama

Marsik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PRIMA HD - U nás doma jede Columbo už od mého narození. Všechny díly jsme už x-krát viděli, ale pořád se na ně díváme, když je na Nově nebo Primě vysílají :) Tenhle díl je jeden z mých nejoblíbenějších. Dnes jsem ho viděl už alespoň po páté. Johnny Cash - jeho plán s letadlem a song "I saw the light", to je prostě paráda :-) 80% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moja najoblubenejsia epizoda vdaka neskutocne charizmatickemu Johnny Cashovi, ktory si tu zahrall ten typ vraha s ktorym divak sucití. Spôsob vrazdy je vymysleny skvele, len sa musi zbavit jedneho dôkazu na co nakoniec doplati. Tradicne pohravanie sa Columba s vrahom v tejto epizode dosahuje absolutny vrchol. A cele je to naviac okorenene skvelou Cashovou hudbou. Pecka. 10/10. ()

Godhaj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

,,Vy máte ale sluch.“ ,,Jsem přece Ital.“ Tento díl je zvláštní tím, že Columbo divákům trochu odhalí jeho způsoby myšlení při vyšetřování, což je nesmírně zajímavé. Stejně jen na tom i příběh, který tentokrát představuje velmi sympatického a veselého vraha, kterého mi bylo kvůli jeho rodinným důvodům vysloveně líto, a fandil jsem mu. O to víc jsem byl zklamán z režie a střihu, obojí bylo hrozně mdlé, scény byly natahované a celé se to hrozně pomalu ploužilo vpřed. Závěr mě však zahřál u srdce a připoměl mi díl s portským vínem. ()

Galerie (2)

Zajímavosti (10)

  • Píseň, která v podstatě celou epizodu doprovází, a kterou Tommy Brown (Johnny Cash) zpívá na koncertu a v rádiu, nese název „I saw the light“. Tento song v roce 1948 napsal a proslavil Hank Williams. (majky19)
  • Letadlo používané Johnny Cashem je 1973 Cessna 172L Skyhawk s / n 17259853 (N2853Q) a je stále aktivní a registrované v Oaklandu v Kalifornii. (Epistemolog)
  • Když je Columbo (Peter Falk) na návštěvě u generála a vyzvídá informace o Thomasi Brownovi (Johnny Cash), v rozhovoru padne několik nesmyslů ohledně velikosti padáku. Když poručík telefonuje, říká generál, že padák má 60 metrů čtverečních. Pak generál říká, že prapor má plochu 800 centimetrů. Jenže aby měl prapor plochu 800 cm čtverečnýíh, musel by mít rozměry cca 28x29 cm, tedy rozměry kapesníku. Další nesmysl následuje: „Kolik je to metrů?“ ptá se poručík a dostává odpověd, že 8 metrů. Ano, 800 délkových centimetrů je 8 délkových metrů, jenže celý rozhovor se točí kolem plochy, nikoliv délky. Navíc, když poručík rozvine prapor, je vidět, že má rozměry odhadem 2x1 metr, což jsou 2 metry čtverečné, tedy zdaleka ne 8, jak říká generál. (pjotri)

Reklama

Reklama