Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sympatický irský básník Joe Devlin, žijící v Americe, je známý také svou charitativní činností ve prospěch obětí terorismu. Ve skutečnosti však dlouhodobě pracuje na tajných dodávkách zbraní pro Irskou republikánskou armádu. Když se jej dodavatel Vincent Pauley pokusí okrást o 50 tisíc dolarů, Devlin jej „popraví“ jako zrádce. Policie ovšem nalezne u oběti novou Devlinovu knížku i s jeho věnováním. Pro poručíka Columba je to první vodítko k hledání správných souvislostí. K usvědčení vraha ovšem bude potřebovat něco přesvědčivějšího… (Česká televize)

(více)

Recenze (46)

Colonist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já bych tento díl zase neviděl tak špatně. Jsou i mnohem horší díly. Je sice pravda, že jelikož se jedná o poslední starou Columbovku (po které se s Columbem znovu setkáváme až v roce 1989 v dílu "Columbo jde pod gilotinu"), tak by se mohlo jednat o trochu důstojnější rozloučení se starou érou, ale jak už jsem napsal, tento díl není zase tak špatný. Má dost vtipných momentů (např. Columbo a kniha o erotice v umění), mezi záporákem a Columbem je cítit taková doslova až přátelská atmosféra a navíc Columba dabuje Petr Haničinec. Je zde ale i několik záporů - vražda nebyla zrovna geniální, závěrečná pointa se dala očekávat, člověk se chvílemi může ztrácet v ději a některá místa jsou nudná. Ale i tak tento díl tak nějak příjemně ubíhá... ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizoda nasáklá pivem a whisky, z prostředí irských teroristů. Jediná, kde je vrahem básník a zároveň notorický alkoholik. Ani tady se však poručík neztratil. Stylové Columbovo rozloučení se seriálem, protože až do roku 1989, byli Spiklenci jeho posledním případem. Tento seriál se vždy vyznačoval vynikající hudbou, ale konkrétně tento díl má skutečně hodně neortodoxní hudební doprovod. Jen sem a dál už ne! ()

Reklama

majec4 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, ze to bola fakt slabsia zapletka, islo o zbytocne dlhu cast. Rozhovory s vrahom boli sympaticke, no cudujem sa tej stopazi. Zbytocne sa to vlieklo. Klady su urcite v prostredi, v ktorom sa to odohravalo, kedze v danej dobe to bola dost citliva tema. Nemozem si pomoct, ale dnes ma to nechytilo a viac menej zato moze ta stopaz. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie celkom typický, napriek tomu však celkom zábavný diel z Columbovskej ponuky. K obvyklým ingredienciám v tejto časti pribudol humor, intelektuálske doberanie si jeden druhého a keby aspoň na niektorých miestach Columbo odložil tú rekvizitnú cigaru, tak by som ľahšie znášal jeho prehnané gestá a váľanie sa po zemi. ()

Rudyamon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„No nazdar, ten pán byl nejspíš válečník!“, řekl vrah Joe Devlin Columbovi, ale v duchu si vychutnával, jak zcela správně toho zloděje popravil. Jenže pomalu mu začíná docházet, že jeho protivník sice umí veršovat a zná různé styly vyšívání (koneckonců jeho synovec vyšívá, má to jako relaxaci před vzpěračskými soutěžemi), ale krok za krokem směřuje k nevyhnutelnému konci případu. Peter Falk opět exceluje (jen škoda toho dabingu s Haničincem, ten tomu trochu ubírá na kvalitě) v jednom z velice dobrých dílů, a na dlouhých jedenáct let se s postavou poručíka Columba loučí. Tento díl jsem měl vždycky rád i kvůli Clive Revillovi, který tak skvěle zahrál skvělého umělce, byť mizerného vraha, který rád pije whisky a diamantem na svém prstenu si značí, kolik ještě může vypít, což mu nakonec poručík Columbo řádně zohlední. 5 hvězdiček - 100% - „Ať každý dostane, co mu náleží, potom i já budu spokojen...“ :-) ()

Galerie (3)

Zajímavosti (1)

  • Závěrečná epizoda z původní "Columbo" série. Peter Falk se vrátí zpět do své nejslavnější role za 11 let a to v roce 1989. (ČSFD)

Reklama

Reklama