Reklama

Reklama

Hodný, zlý a divný

  • Jižní Korea Joheunnom nabbeunnom isanghannom (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Největší komerční hit tohoto roku a z hlediska divácké návštěvnosti desátý nejúspěšnější film v dějinách jihokorejské kinematografie navazuje na tradici tzv. mandžuských westernů. Tato v zahraničí neznámá a v Koreji zapomenutá kategorie označuje snímky zasazené do prostředí Mandžuska ve třicátých letech dvacátého století, které tematicky odpovídaly americkým westernům. Režisér Kim Ji-un již ve svých předchozích filmech, jako Rány pod pás, A Tale of Two Sisters či A Bittersweet Life (poslední dva byly uvedeny na prvním ročníku Filmasie), chytře mixoval žánry, případně konfrontoval různé stylové polohy tematicky spjatých subžánrů. Tentokrát v akčním dobrodružném spektáklu spojuje inspiraci legendárním eposem Hodný, zlý a ošklivý Sergia Leoneho s dravou nevázaností klukovsky idealizovaných mandžuských westernů a vyprávěcí strukturou současných blockbusterů. (Filmasia)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (258)

balone 

všechny recenze uživatele

Efektně nabitý kousek, který mě zase vrátil do dob, kdy se mi westerny líbili. Avšak stále tomu něco chybí, aby to patřilo do mé top. I když se to točí kolem tří postav, Nijak nejsou pořádně charakterizovány, každá jen jedním slovem, ale člověka nejde charakterizovat jen jedním slovem. Chyběla mi tam hloubka těch postav. Příběh šel udělat lepší, ale nebyl špatný, aby se na to nedalo koukat . ()

May 

všechny recenze uživatele

Lee Byeong-heon je nejen naprosto typickym kladnym hrdinou, ale jeste typictejsim zaporakem. Minimalne pro me osobne se timhle filmem rozhodlo o vecnem sporu, jestli ma talentu navrch Park Chan-wook nebo Kim Ji-un. Narozdil od Parka, ktery se pro me v Cyborg Girl sam topil ve vlastni prekombinovane snaze stupnovat nadseni ze svych filmu, tak jak tomu bylo do te doby, se Kim drzel pri zemi, aby oslovil, co nejsirsi spektrum divaku. Film bude docela jiste nejzdarilejsim (a nejspise i nejnavstevovanejsim) korejskym filmem roku a ve srovnani s vetsinou ostatnich filmu - bude i nejlepsi za hodne dlouhou dobu. Zprvu jsem si nebyla jista, jak se k filmu stavet, abych mu nijak nekrivdila. S kazdou nadchazejici minout je ale jasnejsi, ze se vubec nejedna o western zasazeny do asijskych realii, coz je predstava, ktera mnohym lidem nahanela husi kuzi, ale o opravdu uprimne nadseni a vzdani pocty poradnym prestrelkam a nalade, ktera ze starych westernu srsi. Umne vymyslena omacka kolem tak ani v nejmensim nebije do oci a uz vubec nenavozuje dojem napodobovani cehokoliv. Kim Ji-un je (nejen)korejsky reziser budoucnosti. Tak napadita, natolik jina kamera a strih v korejskem filmu neni a nikdy ho ani nebylo videt. Jeho filmy byly vzdy vyjimecne, ale The Good, The Bad, The Weird je filmem dokonalym v kazdem ohledu. Je to film delany pro kazdeho; je ohromne vtipny, brilantne vypraveny, ma nejen pribeh ale i pointu, kloubi v sobe surovost i nadhled a presto se mu dari vyvarovavat se klisovytym momentum. Podobne jako byl na oko konzumnim filmem Bong Jun-uv The Host, je i The Good, The Bad, The Weird s kazdym dalsim videnim hlubsi a propracovanejsi a i on zveda cele plne saly lidi ze zidli. ///Bohuzel do dnes (2008/09) neexistuje zadny ustaleny sestrih filmu a i v kinech se objevuje vice variant, ja mela moznost videt dve , druha byla snad jeste o trochu lepsi nez ta prvni, ovsem co (nebo spise co vsechno) se objevi casem na internetu, tezko rict... ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Já ty šikmooké vcelku ráád... pokud zrovna netočí porno s lolitkami nebo nejí tu svou rýži, tak pracujou (každý teďka IT) ee, točí ty svoje "masakrální" filmy, kde jeden aziat (forever jaky) vystřílí, rozseká nebo holýma rukama vybije půl obrazovky. Nooo tady ne... tady se Kim snaží o jakýsi remake westernu aaa bohužel nejde to. Utkvělo mi v paměti, jak tři žlutí banditi bojujou o jednu zažloutlou mapu, která teda vede k pokladu (hotoví piráti). Střílí se tu, všecko tu vybuchuje jak na bojovém poli a výsledek?! Veškerý žádný, chcete vědět konec? Všichni do jednoho umřou! A o toto cele jde, toš srandy kopec... 5/10 že si to ty Kime a ještě jednou mě naser aaa... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Vyjímečně se neshodnu s gogo76. Tohle mi nesedlo. Ano akční scény byly na vysoké úrovni (mně se líbilo přepadení expresu). Ale po pár hodinách mě film začal nudit (trvá přes tři...). A to nemluvím o znásilnění originálu. Můj verdikt tedy je, že je to celé takové - Hodně, Zlé a Divné ! Dva kousky mapy. * * ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak nám ťamani začali kurvit už i klasiku! Sledovat tento kimchi western bylo jako hledět na bizarní remake Planety opic, kde Charlton Heston převlečený za orangutana prchá před partou idiotsky se chovajících humanoidů, kteří před klapkou zapomněli navštívit maskérnu. Natočeno je to sice pompézně a nepochybně to bylo i nebudhisticky drahé, nicméně pozorovat Kim Ir Istvůda a Lee Wong Klifa v jejich nových reinkarnacích se mi jevilo, jako by si třeba takový Bořivoj Navrátil střihnul Četníka z Lipna v nejnovější Soukupově taškařici! Takže další případné asijské pokusy, jako například Pro hrst wonů, Zakrslá banda či snad dokonce Win En Tou žlutý gentleman s chutí vynechám! ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Když Park Chang-yi (Byeong Heon Lee) ve svém pokoji vstává v noci z postele a nabodne nožem stonožku na dveřích, má na sobě moderní spodní prádlo (černé boxerky), které se ale začalo nosit až kolem roku 1990, což je téměř půl století po době, v níž se odehrává děj filmu. (kesinaa)
  • Představitel Hodného Woo-sung Jung si během natáčení zlomil ruku. (Morien)

Související novinky

Tahle země není pro Arnolda

Tahle země není pro Arnolda

13.07.2011

Po skandálu, na který se už mezitím téměř zapomnělo, Schwarzenegger tvrdil, že svůj návrat na filmová plátna odkládá. Ukázalo se, že ne na dlouho. Studio Lionsgate oficiálně potvrdilo, že… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Filmasia 2008

Filmasia 2008

30.11.2008

Čtvrtý ročník festivalu asijských filmů se uskuteční 4. – 7. prosince v pražských kinech Světozor a Aero a přinese filmy z Číny, Koreje a Japonska. Z nejznámějších režisérských jmen se v programu… (více)

Reklama

Reklama