Reklama

Reklama

Tsunami

  • Jižní Korea Haeundae (více)
Trailer

Obsahy(1)

Haeundae je čtvrť v Pusanu proslulá svou pláží, na níž probíhá řada společenských a kulturních akcí, mimo jiné i pusanský mezinárodní filmový festival. Právě toto oblíbené turistické a obchodní centrum se stalo dějištěm historicky prvního jihokorejského katastrofického filmu. Nákladný spektákl, v němž se přes Haeundae přežene gigantická tsunami, staví na hollywoodských schématech, která ozvláštňuje lokálními motivy a především specifickým korejským lidovým humorem. Tradiční žánrové spektrum postav je zde naplněno figurami, které zastupují odlišné projevy každodenního života čtvrti – od nuzných rybářů přes zlatou mládež a managery až po developery. Jejich obyčejné životní útrapy tvůrci pojímají s burleskní nadsázkou, kterou nechávají probleskovat i skrz vypjaté scény, kdy hrdinové bojují o holé životy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (63)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Haeundae je katastrofický film o velké přílivové vlně. Je to mnohem lepší než německé filmy na toto témá, ale o něco horší než třeba Den poté. Viděl jsem tu kratší verzi, takže nevím, jestli v té delší byly další dobré záběry. Ale tato verze mi stačí k tomu, abych napsal, že se na to dá koukat. Nejvíce se mi líbil faktor, že to není americké a tím pádem atmosféra filmu je úplně jinde. A je dobrá, na konci velice emotivní. Tvůrci se tu také namazlí s hlavními hrdiny, protože jich hodně zemře. Zase rozdíl oproti Hollywoodu. Digitální efekty jsou sice na horší úrovni, ale pořád koukatelné. Takže celkově, pokud jsem dal Dnu poté 4*, zde dávám 3*, ale ty jsou silné. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

No, když už nic, tak alespoň vím, jak vypadá korejský béčkový film. Haeundae je jedno velké WTF. Už hnedka první hodina je slušný bizár. Snaha o komedii se tu naprosto míjí účinkem a je to spíše trapné, než vtipné. Strašně jsem se těšil, až všechny ty přeafektované hysterické postavičky spláchne voda. Po zhruba hodince jsem se dočkal a tsunami je jediný dobrý a docela i mrazivý moment filmu. A pak to začne znova, ale tentokrát jako spíše nechtěná komedie. Film hezky shrne snad všechna klišé katastrofických filmů, zaobalí to do hysterických odhalení ("Jsem tvůj otec! za doprovodu nesmírně dramatické hudby jasně vede) a neutuchajícího pláče. A nechybí ani tvrdě nacionalistický konec. A to vše za podpory příšerných přepálených hereckých výkonů. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Haendae, čtvrť v Pusanu, se neliší ničím od stovky jiných po celé zemi. Snad jen tím, že část čtvrti zabírá pláž, kterou místní obyvatelstvo využívá k různým aktivitám. Nikdo z obyvatel, kteří prožívají svůj den jako každý jiný, netuší, že tímto dnem se jejich životy změní navždy. Obří tsunami, která se přižene z moře, nenechá nic tak jak bylo dříve... K tomuto filmu mohu říct jen to, že jsem ukrutně zklamán. Katastrofické filmy mám rád, ale tento se zdráhám katastrofickým nazvat (snad možná katastrofálním ..). První skoro hodinu se ve filmu nic neděje, kromě hromady ječících (a to i v českém dabingu) Korejců pochodujících sem a tam a snažíce se tvářit normálně. Něco alespoň trochu připomínající katastrofický film se začíná dít slabou půl hodinku před koncem, a i v té půlhodině se film snaží zabývat osudy pouze těch pěti-šesti vybraných lidiček, které předtím celou hodinu pozoroval. I když věřím, že do toho Korejci vrazili spoustu peněz, tak k natočení správného katastrofického filmu se musí ještě trochu učit.. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Ani bych se nedivil, kdyby polovina z korejských herců přišla o své hlasivky. Ano, i Haeundae je prošpikovaný emocemi nebo si na ně alespoň hraje. Především v první půli, kdy poznáváme hlavní hrdiny a nějakým způsobem se s nimi snažíme sžít. Sice horko těžko, protože výprava je fakt strašná, ale aspoň víte, kdo je kdo. Pro fanouška katastrofických filmů se tak stává zajímavá teprve druhá polovina filmu, kdy udeří ona obávaná vlna tsunami. Efekty jsou ucházející, ikdyž se nevyhly některým nešvarům, nedodělkům. 45% ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[Filmasia 2009] Prej katastrofickej film… Katastrofa to byla, ale scénáristická. Velkolepejch digitálních scén je poskrovnu (ale to pak stojí za to, obzvlášť v kině), ale většinu času jsem byl nucenej sledovat osudy neuvěřitelnýho množství nezajímavejch lidí, plný klišé a patosu. Jako drama Haeundae rozhodně nefunguje a všechno pak zabíjí stupidní pokusy o humor a situační gagy v těch nejnevhodnějších chvílích. Ke konci pak nastupuje na řadu citový vydírání a enormní množství nesmyslů. Ne, před elektrickým proudem se v zatopený ulici opravdu nedá zachránit lezením na sloup, ze kterýho teče voda. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama