Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tmavej noci sa nad drevenou kolískou s práve narodeným chlapčaťom skláňajú tri sudičky. Každá z nich mu želá čosi iné - ale všetky spolu sa zhodnú, že keď dospeje, stane sa vládcom krajiny. On, syn chudobného uhliara žijúceho hlboko v lesoch. Len čo sa to dozvie kráľ, prikáže dieťa zabiť. (oficiální text distributora)

Recenze (53)

chrispe 

všechny recenze uživatele

Ráda bych dala 4 hvězdičky, ale brání mi k tomu dvě věci... ta první jsou místy opravdu prkenné herecké výkony (viz. hlavní představitel) a ten druhý je moje neláska k pohádce o Plaváčkovi (či Tři vlasy děda Vševěda apod.). Nicméně co mě donutilo dívat se a nepřepnout? Jednak krásné kostýmy, které mě hned zaujaly a potom herecké obsazení, ke kterému sice mám pár výtek, ale bylo opravdu sympatické. Třeba taková Eva Vejmělková je opravdu nádherná princezna. ()

hanikrivi 

všechny recenze uživatele

Spíše psychologizující vyprávěnka se zajímavou variantou na téma Tři vlasy děda vševěda. Ty kostýmy byly krásné, sníh i kopce také. Něco na té stylizaci je, že vás to upoutá, i když klidně by pohádce stačila i hodina. Musím říct, že ta scéna Očka se služebnou byla poněkud zbytečná. Ale aspoň vyniklo, že je to hajzl, když později chtěl princeznu za každou cenu. ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Už úvodné sudičky a myšlienkovo popletený kráľ nesľubovali bohvieaký zážitok. Netuším, ako dokážu deti stráviť toľko filozofovania v rozprávke, mňa to teda mimoriadne uspávalo a nudilo. Kráľ túžiaci po synovi a hlboko sklamaný svojou dcérou, ktorá vyrástla do neuveriteľnej krásy Vejmělkovej, kráľovná s neurčitým citovým rozpoložením a dvaja súperiaci synovia rybára v príbehu, kde sa skoro nič nedeje, ale snaží sa to diváka morálne poučiť. Rozprávku som dokonca zachytil nadabovanú do češtiny a zmena hlasu neprospela ani Dočolomanskému ani Vášáryovej, hoci tá sa vo filme objavuje málo. Zážitok veľmi slabý, a keď som to možno videl ako dieťa, tak sa nečudujem, že si to vôbec nepamätám. ()

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Přehlídka filmových nedostatků od režijně-scénické a herecké bezradnosti statických záběrů, použití hudby, kameramanských protipohledů a střihů. Vnitřní řeči se snaží dovysvětlit to, na co si filmový jazyk netroufá. Radosti nepřidají ani wagnerovské mužské postavy, ani zvuková plochost, ani toporná řeč, natož v českém dabingu, podtrhujícím zmíněné mouchy. Pohádka čpící koprodukční rybinou. Přes nadějnou princeznu v nejlepších letech 1-2* ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

psychologie pro pokročilé...tohle udělali z pohádky, která se vešla na pár stránek - možná by neškodilo, kdyby to trvalo jenom hodinu. A ten král je úplně nejlepší a nejkrálovatější král ze všech králů z pohádek, co jsem kdy četla i viděla! A ta princezna je tak krásná! Plaváček se mi nejdřív vůbec nelíbil, ale pak mě stejně jako krále přesvědčil, že je to opravdu rozumný sympatický hoch. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se na hradě Pernštejn a Zvíkov. (Cucina_Rc)
  • Záběry u řeky a chaloupky se natáčeli u přívozu ve vesnici Nadryby ležící u Plzně. (ČSFD)

Reklama

Reklama