Reklama

Reklama

Konec světa se blíží…
21. 12. 2012 – pro staré Maye konec světa. Pro čtyři vědce z NASA je to den, kdy dojde k posunu zemských pólů. Ti se musí vydat do starého mayského chrámu, aby rozluštili záhadu a zachránili lidstvo před katastrofou. (oficiální text distributora)

Recenze (163)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Když jsem uviděl propojení ASYLUM a DVD edice bylo mi hned jasné která uhodí. V trafice jsem tohle přešel bez sebemenšího zaváhání, jenže co čert nechtěl milá sestra došla z práce a donesla mi ho. Chtěla mi udělat radost což se jí samozřejmě nepovedlo. Tenhle film se má řadit mezi katastrofické, ale jediná katastrofa co je k vidění je samotný film jako celek. Za celý snímek slyšíme slova jako bůh či poselství snad stokrát a ty náboženské kecy mi už začali zhruba uprostřed filmu lézt krkem. Nic důležitého se nedělo pouze odpočítávání hodin do zániku světa. Stále dokola opakující záběry výbuchu sopky či tornádo mě ničili stejně jako tragické výkony všech herců. Když k tomu připočítám nelogický scénář a otřesné efekty zrodil se z toho čistokrevný paskvil se vším všudy. Dám půl bodu za scénu s kroupami a dírou v břiše. Na IMDB je to dokonce vedené i jako horor, ale to ku... ani omylem. S tímhle žánrem to nemá společného vůbec nic. ()

Ponocnej odpad!

všechny recenze uživatele

naprosty odpad. Nebojim se rict ze je to asi nejhorsi film co sem kdy v zivote videl. Dlouhe nudne rozhovory ktere jsou uplne totozne jako kdyz vas zastavi jehovisti s casopisem. Navic stupidni slatanina ve ktere se dozvime ze stari aztekove se modlili k Jezisi Kristu ... no jezisi kriste blbost ktere se doporucuji zdaleka vyhnout. ()

Reklama

lennyd 

všechny recenze uživatele

Rok 2012 - konec světa dle Mayského kalendáře se blíží, což samozřejmě v lidech vyvolává jisté obavy. Ty jsou ještě podpořeny horšícími se klimatickými podmínkami (sníh v Mexiku), častějšími zemětřeseními a vůbec. Naštěstí skupince lidí (nezávisle na sobě) dojde, že aby Soudnému dni zabránili, tak se musí všichni odebrat do chrámu v Chitzen-Itza, a zde porodit dítě (minimálně jedno), čímž si usmíří nebese a Země bude zachráněna .... Uh. Tak toto se opravdu nepovedlo. Nutno říct, že až do spuštění filmu jsem tak nějak čekal, že je to Emmerichova vize konce světa, nicméně (kromě titulků) už první scéna mne z tohoto omylu vyvedla. Jednotlivé postavy se chovají tak přitrouble, každý ví přesně, co má dělat ("Myslím že Bůh chce, aby šel semhle". "A teď támhle") a ještě ke všemu mají stále přitroublé poznámky. Nevhodné postavy jsou buď nečekaně usmrceny (takové kroupy to jsou svině) nebo v lepším případě prostě zmizí (a diváku, nějak si s tím poraď). Vizuální efekty jsou docela tragické (např. reřisérovi se podařilo natočit asi pěti vteřinový kus filmu, jak auto projíždí mezi kroupami - a pak jej, v prostřihu na interiér auta pustil aspoň čtyřikrát). Ptáte se zač ta jedna hvězdička? Za původní myšlenku, která - dána do rozumnějších rukou- mohla skončit docela dobrým filmem... ()

WoWoW odpad!

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu chybělo úplně všechno. Ať už to byl zcela chatrný scénář, naprosto nevýrazné postavy, herecké výkony a konec konců i triky, jako například několik hodin padajicí sníh, který i když byla zima nebyl nikde po zemi vidět, tenhle film prostě úplně naprosto přesvědčivě ukazoval jak to dopadne, když chcete točit apokalsu za málo peněz. Bylo to prostě 92 minut zoufalé nudy. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Podle prastarého mayského kalendáře má konec světa nastat přesně 21.12.2012. Toho dne se Slunce dostane do tzv. galaktického středu a k tomuto výjimečnému úkazu dochází jen jednou za 26 tisíc let. Následný zvýšený výskyt tornád a sopečných erupcí spolu s prudkými výkyvy teplot zvednou hladiny oceánů, rotace Země se zpomalí a apokalypsa zdá se být neodvratná. Celkem z toho mrazí, ale z filmu Nicka Everharta nikoliv. Sice pracuje s obecně známými fakty, ale to jen tak okrajově a navíc je obohacuje o ty své, což je teprve zkáza na divákovi. Větší prostor je zde tak dán planým kecům o spasení a Bohu a zdlouhavému putování čtyř neznámých herců do mayské svatyně, kde má být osud lidstva zachráněn, než nějaké oslnivé trikové podívané. Mimochodem triků je tu poskrovnu, a když na ně náhodou dojde, jsou pochopitelně velmi slabé a apokalypsa Soudného dne je zde vyvedena krátkými záběry na rozpadající se Londýn a Izrael, to aby se neřeklo. Sice film má skromné prostředky, ale to se tedy neměl pouštět do tak silného a nákladného tématu, který vyžaduje precizní zpracování. Film nefunguje ani jako předkrm před případným zhlédnutím Emmerichova nákladného opusu a zcela se rozchází s mými představami o zpracování tak zajímavého tématu, jakým konec světa bezesporu je. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Film se z části natáčel ve středoamerickém státě Belize, konkrétně ve městě San Ignaciov v přírodní rezervaci Chaa Creek a v historickém areálu Caracol, který je v současnosti významnou i vyhledávanou destinací s archeologickým nalezištěm a památníkem mayské kultury. (topr harley)

Reklama

Reklama