Reklama

Reklama

Americká vojenská základna. Joe Armstrong (Michael Dudikoff) je nováčkem na této základně. Sedí u svého náklaďáku a čeká na odjezd konvoje. Plukovník Hickock (Guich Koock) vede dceru Patricii (Judie Aronsonová) k osobnímu vozu, jenž řídí vojín Charley (Phil Brock), který jí odváží do domu otce a vyráží současně s konvojem. Konvoj je cestou přepaden lidmi zvládající bojová umění. Joeovi se to nelíbí, ale vzdává se stejně jako ostatní vojáci, ovšem jen do doby než jeden z útočníků dal Patricii facku. Rozpoutá rvačku, zachrání jeden náklaďák a pomůže Patricii od muže, který se jí snažil vzít jako rukojmí. Joe i s Patricií utíká do džungle, utrhne jí podpatky od bot, roztrhne sukni, kterou jí zaváže jako kraťasy, aby mohla lépe utíkat. Patricie nechápe proč to dělá, je naštvaná a protivná. Plukovník žádá vysvětlení od seržanta Rinalda (John La Motta), co se stalo s konvojem, proč jsou ztráty na životech a kde je jeho dcera, kterou jdou hledat do džungle. Muž, Ninja, zvaný „Černá Hvězda“, jenž měl za úkol přepadnout konvoj a přivézt zbraně,  vysvětluje svému šéfovi panu Ortegovi (Don Stewart), nezdar akce. Vojáci jsou na Joa naštvaní, jelikož se nechtěl vzdát a zemřeli při tom 4 vojáci. Až desátník Curtis Jackson (Steve James) prolomí soubojem nenávist vojáků vůči Joemu. Jeho postavení se změnilo, berou ho za jednoho z nich. Joe přijde na kšefty mezi seržantem a Ortegou a nechce je nechat dál pokračovat ve špinavých obchodech. Sám vyrazí do boje s Ortegou a jeho armádou. Sám však nezůstal. V boji se k němu přidal Ortegův zahradník Shinyuki (John Fujioka), který Joa vychoval... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (306)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Rozhodně pro určitou věkovou kategorii, konkrétně pro kluky ve věku 10-13 let, film jasně za pět hvězd. A jestli tady zahlásí nějaký 13-ti letý pseudointelektuál, že ho to nebere, tak ho budu těžce litovat a hlavně mu nebudu věřit, protože tohle je ten pravý a jediný hrdina a hraje ho Michael Dudikoff a já se za to, že jsem ho měl rád, nestydím, i když teď vím, že je to opravdu naprostá sračka. A dávám ty dvě hvězdy za ty vzpomínky. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Jak jsem mohla zapomenout ohodnotit tenhle skvost mých dívčích let? Moje kamarádka, kterou všichni dobře vypadající herci, potažmo chlapi jako celek, nechávali chladnou, se zamilovala do Michaelových očí, úsměvu a vůbec všeho:-) :-) vůbec se jí nedivím:-) Super béčko s ninja uměním američana, to bylo zjevení. A že mu to při ochraně konvoje šlo:-) ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Věk je na tom znát, taky, že to asi nemělo takový rozpočet jako Slyovky, ale čekal jsem to horší, nakonec jsme se s tátou, co nástup VHS prožil, dobře bavili. Michael Dudikoff občas převede komické kreace, moc toho nenamluví a je mi jasné, že jeho filmy měly úspěch hlavně v Evropě po pádu železné opony, mně však minul obloukem a potvrdilo se mi, že American Ninja bude dobrým prvním shledáním s touhle zapomenutou hvězdou. ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Ten typ filmu, který jsem jako děcko docela žral a po letech shlédnutí se naprosto otřepal šokem. Pro ty, kteří si jej pamatují jen z dětství a chtěli by si ho po nějakých 20ti letech pustit znovu, důrazně VARUJI: Pokud jste během těch let viděli všechny ty Ong-Baky, Raidy, Protectory a vůbec většinu rubaček s Jackie Chanem, Jet-Liem, Donnie Jenem, Uko Uwaisem, Tonym Jaa atd. atd. - NEDĚLEJTE TO! Zub času jej totiž ohlodal na kost, tedy co se týče bitek. Zde se oddělí zrno od plevele, chlapi od děcek... Velmi jde z toho cítit, že choreografii dělal nějaký amík, který si nejspíš myslel, že se může rovnat asijské škole a dopadá to tak, že zatímco v těch asijských rubačkách ty bitky fyzicky bolí, zde ty bitky fyzicky bolí... tedy... rozuměj: v prvně jmenovaných údery cítíte za ty herce/ kaskadéry a zde kdybych na to koukal s nějakým asijským kamarádem, jež by dělal poctivé karate a moc nemusel americké filmy, tak bych trpěl fyzicky díky studu. To máte pocit, že koukáte na bitku důchodců v Kauflandu kvůli slevám. Hrozně pomalé, jen takové šolichání s údery 10 cenťáků od těla a spíš se tu tančí, než bije. Jinak jde o takovou neurážející a roztomile naivní filmovou osmdesátku. Je fajn, že upustili od různých 8mi bitových klávesových samplů a použili spíš motiv s vojenskou trumpetou: "Tjutududitu TJuujíííííí". ()

Tomes83 

všechny recenze uživatele

Akční pecka mého dětství (stejně tak i druhý díl), který jsem s otevřenými ústy několikrát sledoval na videopřehrávači prarodičů:-) Dlouho mi trvalo než jsem si obstaral kvalitní dvd kopii s českým dabingem, abych mohl zavzpomínat. A musím říci, že i ted po více jak 15 letech mě film nadchl svým svižným tempem i napětím, skvělými ukázkami bojových umění (i když samozřejmě je třeba na to koukat s nadhledem), úžasnou doprovodnou hudbou i příběhem o zradě, mstě a přátelství! Navždy zůstane v mé paměti, stejně jako slovo Ninja, které se po shlédnutí tohoto filmu stalo pro mě symbolem, kterému jsem chtěl více a více porozumět! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Když se Joe (Michael Dudikoff) pere s protivníkem na motorce s postranním vozíkem, motorka stále jede, přestože nikdo nedrží pravé řidítko a tudíž nepřidává plyn. (Stejšn)
  • Několik hudebních motivů bylo použito z filmu Enter the Ninja (1981), produkovaným taktéž společností Cannon Films. (TomikZlesa)

Reklama

Reklama