Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do New Orleans přijíždí princ Naveen. Rodiče ho vyhnali z domu, protože byl moc líný a rozhazovačný. Zlý čaroděj princi slíbí, že pomocí kouzel zařídí, aby mohl pokračovat v nicnedělání, ale místo toho Naveena promění v žabáka. Tiana je ctižádostivá mladá kuchařka, která sní jen o tom, že si otevře vlastní restauraci. Nic jiného ji nezajímá, a to ani ve chvíli, kdy potká v domě své kamarádky žabáka. Ten jí řekne, že když ho políbí, bude z něj krásný princ. Tiana ho nakonec políbí, ale je to z čistě ekonomických důvodů. Ale místo toho, aby se změnil ve spanilého mladíka a dal jí peníze na vysněný podnik, tak se ona sama promění v žábu. A tak dvojici nezbývá nic jiného než se vydat na strastiplnou cestu za někým, kdo by mohl zlomit kletbu a vrátit jim lidskou podobu. (TV Nova)

(více)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (247)

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Disneyho vítězný návrat k 2D. Ačkoliv hudební doprovod není stoprocentně podle mého gusta, tady se mi to líbilo. “Staromódní” animace je klasicky disneyovská, dokonalá, vyjadřující, propracovaná do detailů a téměř bezchybně plynulá. Všechny charaktery jsou jedinečné a díky nim je Princezna a žabák opravdu báječnou podívanou pro malé i velké. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Tento film mě hodně zklamal. Tohle bych dětem nepustila. Sice je to pěkně malované a zpívá se tam, ale přeci jenom není WD zastaralý, když zpívá skoro i nábytek? A co ta myšlěnka filmu? SPOILER: holka se chudák dře, aby si vydělala na restauraci, nějaký šlechtický zmetek, co v žiotě nesáhl na práci, jí stáhne s sebou ke dnu a když se zázrakem stanou z hnusných žab lidmi, tak stejně je to líný nepoužitelný chlap a holka chudák dál dře! A co ten aligátor trumpetista? Zařadit do pohádky Jazz, princeznu černošku a obrácený princip líbání žáb je super nápad, ale Disney, nežijeme už ve 30. letech!!! ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Film bol nominovany na Oscara za najlepsi animovany film, avsak zvitazil VZHURU DO OBLAK / HORE (2009). _________ Anika Noni Rose - (Tiana) +++ Bruno Campos - (Princ Naveen) +++ Keith David - (Dr. Facilier) +++ Michael-Leon Wooley - (Louis) +++ Jennifer Cody - (Charlotte La Bouff) +++ Jim Cummings - (Ray) +++ Oprah Winfrey - (Eudora) +++ Terrence Howard - (James) +++ John Goodman - ('Big Daddy' La Bouff) +++ Produkcia: John Lasseter +++ ()

Lulu13 

všechny recenze uživatele

K tejto pre mňa doteraz absolútne neznámej disneyovke som sa dostala čistou náhodou a zostala som milo prekvapená. Napriek tomu, že je z roku 2009 nie je to na nej vôbec cítiť a svojou klasickou animáciou a muzikálovými piesňami pripomína skôr disneyho 90.roky, čo mňa ako odporcu novej, často nie príliš oku lahodiacej animácie potešilo. Humorom sa tu tiež nešetrilo a napriek tomu, že už nepatrím medzi cieľovú vekovú kategóriu tohto snímku som sa neraz z chuti zasmiala. Toto je disney, ktorého mám rada :). ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Firefly Five and Luis. Princess and the Frog sice zaostává za klasickými disneyovkami, ale mezi neutichajícími přívaly motion capture animáků působí jako velice příjemná změna pravidelného menu. Na pozadí Barkerovy The Frog Princess (The Frog Prince naruby) z atypického jazzového prostředí černošské komunity tak nejen divák, nýbrž i studio Disney samotné nostalgicky zavzpomínalo a jemně zreflektovalo léta dávno minulé v barvitých odkazech a žoviálních muzikálových výstupech. Stará dobrá 2D láska prostě nerezaví. ()

Galerie (142)

Zajímavosti (24)

  • Evangeline je jméno fiktivní hrdinky básně, kterou v roce 1847 napsal cajunský básník Henry Wadsworth Longfellow a která patří mezi americkou klasiku (cajun - dialekt a etnická kultura v Lousianě, kterou vytvořili francouzští vystěhovalci z některých provincií Kanady). (Jirka_Šč)

Související novinky

OSCAR 2010 - výsledky

OSCAR 2010 - výsledky

08.03.2010

Většina filmových fanoušků bude nejspíš z “prohry” Avatara zklamaná. Není ovšem na škodu, že dala Akademie přednost filmu, který nejenže nebyl ani v nejmenším zamýšlený jako \"oscarový\", ale jeho… (více)

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Reklama

Reklama