Reklama

Reklama

Když se na Zemi narodí děťátko a prvně se zasměje, tak se v Hvězdné roklince v Zemi Nezemi narodí víla. Novorozená víla dostane jméno Zvonilka a je předurčena být všeumělkou, která dokáže spravit vše, co je rozbité. Zvonilka si ale svého talentu neváží. Obdivuje totiž víly, které ovládají živly a jako jediné mohou navštívit svět lidí. Její touhu po lidském světě zneužije Větrnice, která ji pošle zkrotit splašené bodláky. Zvonilka přitom neúmyslně zničí všechny přípravy na jaro. Aby vše napravila, tak použije svůj talent a sestrojí stroj na výrobu jara a do jeho obsluhy zapojí všechny obyvatele Hvězdné roklinky. Za odměnu, že zachránila jaro, jí královna Země Nezemě dovolí vypravit se do světa lidí... (TV Nova)

(více)

Recenze (93)

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Všetky filmy okolo Cililing(Zvonilka) sú veľmi pekne spracované a príbehovo veľmi slušne,sám som videl 3 filmy celé a ostatné som nespočetne veľa krát zazrel-kedže neterka (8 ročná) to sleduje.HOD:75%.je za neterku ku ktorému sa aj ja prikláňam.Veľmi dobrá voľba pre baby do 10 rokov (ideálny vek 4-8r). ()

baaaja 

všechny recenze uživatele

To je zajímavý, jak se oficiální text distributora tak nějak rozchází se skutečným dějem :) Hlavním momentem děje rozhodně není to, že by víly chtěly získat létací prášek a ani bych neřekla, že víle zvonilce nějak zásadně pomáhal Terínek, a už vůbec nevím o žádné světlušce.. Příběh je uplně o něčem jiném, takže se řiďte spíš komentářem napsaným "by zdlor" v galerii. Je to taková hezká pohodová pohádka s krásnou naivní grafikou a animací - krásné víly, krásně vykreslená příroda a typicky dětský příběh, který může jen potěšit.. :) ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Nesložitá pohádka malé holčičky srozumitelně vychovává, ať si každá (každý) váží svých schopností a nepodléhá falešným ambicím, pak bude odměněna splněním i vysokých cílů (třebaže průmyslovou manufakturou nahradí poctivou rukodělnou výrobu, aby stihla odčinit škodu, kterou způsobila :-)). Ne, scénář neustojí hlubší rozbor, ovšem barevná (béčková) animace víl a kouzelného světa cílovku určitě u(s)pokojí; melodický orchestrální soundtrack s irskými motivy pak snese i přísnější měřítka. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Disneyovská roztomilost jak vidno ještě neřekla své poslední slovo. Třpytivě barevný film v lehce humorném balení, který naštěstí nejde cestou současných animáků „chci se zalíbit všem“ a vypouští tak všudypřítomnou ironii a sarkasmus. Zacílený je na konkrétní skupinu a to je jenom dobře. Jen pro tvůrce asi škoda, že se (u pokladen kin) víc nezvonilo!! ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Typická disneyovka s krásnou animáciou, poučným príbehom o tom ako je najlepšie byť sám sebou a jednoduchým príbehom, určená predovšetkým tým najmenším divákom. Víla z príbehu Petra Pana sa tvorcom zdala natoľko zaujímavá, že jej venovali ešte ďalšie dve pokračovania, ktoré sú obe na približne rovnakej kvalitatívnej úrovni ako ich predchodkyňa. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • V ČR vydala film na DVD firma FHE s distribučním názvem Zvonilka. (Přitom z Petera Pana ji všichni známe jako Zvoněnku). (honajz)
  • Prvý Disney film, v ktorom vystupuje Cililing ako hovoriaca postava. (Eeve)
  • Herní společnost Nintendo vydala po uvedení filmu stejnojmennou hru. (Terva)

Reklama

Reklama