Reklama

Reklama

Když se na Zemi narodí děťátko a prvně se zasměje, tak se v Hvězdné roklince v Zemi Nezemi narodí víla. Novorozená víla dostane jméno Zvonilka a je předurčena být všeumělkou, která dokáže spravit vše, co je rozbité. Zvonilka si ale svého talentu neváží. Obdivuje totiž víly, které ovládají živly a jako jediné mohou navštívit svět lidí. Její touhu po lidském světě zneužije Větrnice, která ji pošle zkrotit splašené bodláky. Zvonilka přitom neúmyslně zničí všechny přípravy na jaro. Aby vše napravila, tak použije svůj talent a sestrojí stroj na výrobu jara a do jeho obsluhy zapojí všechny obyvatele Hvězdné roklinky. Za odměnu, že zachránila jaro, jí královna Země Nezemě dovolí vypravit se do světa lidí... (TV Nova)

(více)

Recenze (93)

Šandík 

všechny recenze uživatele

Pokud jste šesti až sedmiletá holčička, bude tohle pro vás naprosto skvělý film. Pokud jste alespoň chápající rodič takovéhle holčičky pobavíte se taky, protože tvůrci samozřejmě mysleli i na vás. Všichni ostatní budou asi zklamaní a budou tenhle film považovat za zcela infantilní zábavu. Každopádně je skvělé, že někdo myslí i na ty šestileté holčičky... Celkový dojem (očima chápajícího rodiče): 80% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Toto je animovaný film určený asi čisto pre deti a tými deťmi nemyslím 11 ročné ale asi tak 5-6. Navyše sa mi veľmi nepáčila lacná animácia a postavy neboli pre moje oko zaujímavé. Rovnako tak sa nedá pochváliť dej či prostredie, v ktorom sa ten dej odohrával, ale ako píšem, 5-6 ročným sa to možno bude páčiť. Táto snímka má zo 6-7 pokračovaní, tak mám čo robiť a dúfam že nebudem ľutovať, že som sa do toho pustil a snáď sa to každým dielom bude len zlepšovať. Pri toľkom množstve zhliadnutých počítačovo-animovaných filmov som asi náročný divák, ale Cililing ma neoslovil a nedal mi nič nové, čo by som v iných animákoch nevidel. ()

Reklama

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Všetky filmy okolo Cililing(Zvonilka) sú veľmi pekne spracované a príbehovo veľmi slušne,sám som videl 3 filmy celé a ostatné som nespočetne veľa krát zazrel-kedže neterka (8 ročná) to sleduje.HOD:75%.je za neterku ku ktorému sa aj ja prikláňam.Veľmi dobrá voľba pre baby do 10 rokov (ideálny vek 4-8r). ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Víly jsou strůjci našeho světa. Mají nastarosti jednotlivá roční období a vytvářejí podmínky pro faunu a floru. Víly se rodí při prvním úsměvu malého dítěte a i tak se zrodí hlavní hrdinka, této kouzelné pohádky, Zvonilka. Každá víla má talent, který jí pomůže zařadit se do vílý spolešnosti a jejího životního pracovního zařazení. Zvonilka se dostane do skupiny všeumělek a brzo zjistí, že to není zrovna moc velká výhra. Hlavně ne pro Zvonilku, která by chtěla poznávat svět. Pokouší se proto svůj talent změnit..... Tato pohádka má pěkný grafický styl a padnoucí doprovodnou hudbu. Kouzelné víly by si mohli zamilovat nejen děti, ale i dospělý, kteří mají rádi pěkné příběhy. Za mě 90% :) ()

liberita 

všechny recenze uživatele

Typická disneyovka s krásnou animáciou, poučným príbehom o tom ako je najlepšie byť sám sebou a jednoduchým príbehom, určená predovšetkým tým najmenším divákom. Víla z príbehu Petra Pana sa tvorcom zdala natoľko zaujímavá, že jej venovali ešte ďalšie dve pokračovania, ktoré sú obe na približne rovnakej kvalitatívnej úrovni ako ich predchodkyňa. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (10)

  • Premiéra filmu byla zdržena pro výrobní problémy. Sharon Morrill, vedoucí Disney Toons, byla propuštěna, protože se výrobní náklady tohoto filmu vyšplhaly až na 50 000 000 amerických dolarů. (Terva)
  • John Lasseter je v titulkoch uvedený ako výkonný producent. John je dobre známy tým, že nosieva tričká s havajskou potlačou, a keď sa zjaví jeho meno, vidíme víly, ako využívajú havajské tričko ako plachtu. (Eeve)
  • Prvý Disney film, v ktorom vystupuje Cililing ako hovoriaca postava. (Eeve)

Reklama

Reklama