Reklama

Reklama

Čerstvý důchodce Frank Goode, který před osmi měsíci ovdověl, očekává dohodnutou návštěvu svých čtyř dospělých dětí. Frank má plicní fibrózu, celý život se dřel v továrně na telefonní kabely a dýchal zplodiny z PVC. Chtěl poskytnout dětem úspěšnou budoucnost. Jeho syn David žije v New Yorku a je úspěšným malířem, Amy pracuje na významném postu v reklamní agentuře v Chicagu, Robert je dirigentem orchestru v Denveru a Rosie divadelní tanečnicí v Las Vegas. Děti mu však postupně volají, že přijet nemůžou. Frank je zklamán a i přes varování lékaře se rozhodne vydat na cestu a postupně všechny překvapit svou návštěvou. Jeho první zastávkou je New York. David však není doma a neobjeví se ani následujícího dne. Frank pokračuje do Chicaga za Amy. Povečeří s ní a jejím manželem Jeffem a chce zůstat. Amy prohlásí, že má moc práce, Jeff odjíždí na služební cestu a vnuk Jack na tábor. Frank jede do Denveru, kde zastihne Roberta při zkoušce orchestru, Robert ale hraje na bicí. Vysvětlí otci, že se kvůli němu snažil, ale na dirigenta nebyl dost dobrý. Když se chce Frank zdržet, Robert mu řekne, že odlétá do Evropy, nemá si s ním co říct. Frank se vydává za dcerou Rosie do Las Vegas. Naplánují si večeři v restauraci, ale objeví se kamarádka s batoletem a žádá, aby jí ho Rosie pohlídala. Otec s dcerou zůstanou doma. Frank si uvědomí, že je něco v nepořádku a také mu docházejí léky. Děti dřív domů stále volaly, ale vždycky chtěly hovořit s matkou, jemu nic neříkaly. On na ně příliš tlačil. Matce se mohly svěřit. Jeho žena ho milovala, proto mu říkala o dětech jen to, co chtěl slyšet... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (441)

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak tento snímok nabitý hereckými hviezdami rozhodne nesklamal. Pritom som vzhľadom na často omieľanú sentimentalitu toho veľa nečakal. Obával som sa prvoplánovosti, umelých sentimentálnych dialógov zachádzajúcich do trápnosti a tak podobne. Našťastie sa nič z toho nepotvrdilo, síce tu sentimentálnosť je, to áno, ale je taká príjemne melancholická, krásne posmutnelá. Hlavne mi všetko prišlo reálne a úplne prirodzené. Riešia sa tu bežné problémy, ktoré sa týkajú (alebo skôr budú týkať) mnohých z nás a to bežným, prirodzeným spôsobom, pričom dialógy sú myšlienkovo bohaté a zaujímavé. Z toho dôvodu zaujme i celý príbeh, pričom na záver príde aj k nejakým emóciám. Som spokojný a milo prekvapený, De Niro tentoraz zabodoval. 80/100 ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Asi slabšia chvíľa, ale mne sa to ozaj páčilo... zhodnem sa zo "Silasom", slabosť pre De Nira je obrovská. Predpokladal som priebeh deja, očakával pochmúrnejší koniec, avšak nakoniec Everybody's Fine. Bolo ťažké sledovať senilného De Nira na jeho ceste, vyvolalo to dosť spomienok New York, Las Vegas... (Tenkrát v Americe, Casino). Aj keď sa môže zdať, že práve toto prevedenie je pomerne komerčné, povrchné, herecký známe... tento pocit som nejak počas deja stratil... Skvelý a presvedčivý De Niro, zvyšok taktiež fajn (potešili) 7/10 ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film je celkem v pohodě, ale zároveň taky trochu nuda. Robert De Niro v poněkud netradiční roli nemocnýho důchodce, kterej cestuje po USA a navštěvuje svoje "povedený" dětičky. Je to dobře zahraný, celkem uvěřitelný, ale zároveň tohle neni téma, který by mě zrovna dvakrát zaujalo. Kdybych neměl De Nira rád, tak možná nedám ani ty 3 hvězdy. ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Neviem či to bola náhoda, alebo vydarená práca tvorcov, keď už hneď v prvých momentoch ešte, keď bežali titulky sa objavovali príjemné a dôvtipné zábery na pekný zelený trávnik, fúkanie detského bazéna a solidného, staršieho pána Franka Goodeho, ktoré spustili harmonickú expanziu. V tejto technike stále pokračovali (pri telefonovaní zábery na fotky detí a tým prezradenie s kým volá, či pohľad otca na svoje dospelé deti, znázornený ako malé detské stvorenia) a pridali aj iné pôsobivé zábery, ktoré filmu pomáhali rásť. Nesmiem zabudnúť na R. De Nira, ktorý ukázal, že jeho obsadenie do hlavnej úlohy bolo opodstatnené, keď to spečatil svojim výkonom, až tak dobre, že niekedy mi bolo Franka naozaj ľúto, keď ho život dostal do obtiažnej a zraniteľnej situácie. Tento reálny príbeh z nášho bežného života, nad ktorým by sa mal každý aspoň na chvíľu zamyslieť dostal ozaj dobré spracovanie.70% ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Určitě to není komedie ve stylu, jaký jsem dle traileru čekal... Naštěstí je film plný záběrů na krásnou krajinu (dráty:-), příjemné hudby a v neposlední řadě skvělých herců. Ano, člověk jako je Robert, dokáže neskutečně obohatit obyčejný příběh a vzdálit se tak průměrnosti na míle daleko - 80%. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (10)

  • Okrem mesta New York sa filmovalo aj na viacerých miestach v štáte Connecticut. (MikaelSVK)
  • V italsko-francouzské verzi filmu je potomků pět. (virus10)

Související novinky

Zlaté Globy - výsledky

Zlaté Globy - výsledky

18.01.2010

Kvalitní lidová zábava a boj za ekologii porážejí „vážné umění“ – tak by se daly shrnout výsledky hlavních kategorií Zlatých Globů. Všechny finanční kino-rekordy bořící Avatar se stal nejlepším… (více)

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama