Reklama

Reklama

Let Fénixe

  • Česko Let Phoenixe (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Havarované letadlo uprostřed Sahary. Všichni chtějí přežít. Všichni slouží společné věci, někteří více - někteří méně. Všichni myslí v první řadě na sebe, na své životy, na své ego. Bitva může začít... (TV Prima Cool)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (69)

YURAyura 

všechny recenze uživatele

4/10 Jako nic moc Aldrichu - tesil jsem se na to jak male decko a takove zklamani... Zensky element zastupuje poze tanecnice ve vzpominkach, ale cele se to nese v takovem neuveritelne klidnem duchu, ze jsem ani na okamzik nezapochyboval, ze se vec poradi - zkratka napinavych chvil je dost poskromnu. Videl jsem sice prvni remake, ale ten mi prisel lepsi nez tento original - a pritom Hardy, James, Ernest a Ian jsou dobri, takze vinu tenktokrat vidim na Robertove strane ()

T2 

všechny recenze uživatele

Koncepcia príbehu je dobrá z veľa zaujímavými momentkami, len škoda že to nemá prijateľnejšiu minutáž, občas to až nechcene škrípe v konaniach niektorých postáv, rovnako tak je problém si nájsť nejakú postavu s ktorou by sme súcitili, pre mňa fajn priemer. Ale viac ma zaujal remake z 2004 Let Fénixa, ktorý samozrejme presne kopíruje originál ale aj ten celkový potenciál tohto púštneho dobrodružstva využíva. /60%/ ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Klasický katastrofický film o ztroskotání letadla uprostřed liduprázdné pouště, který přivádí na plátno skupinu různorodých charakterů a líčí jejich vzájemné potýkání v touze přežít kritickou situaci. Dnes už přece jen trošku zastaralé svým režijním pojetím, nicméně pořád plně funkční a v rámci toho, co se dnes běžně v daném žánru objevuje s nedodělky ve scénářích, určitě nadprůměrné. Celkový dojem: 65 %. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Až teď teprve vidím, jak to v té verzi z 2004 zpackali. Zprasili. Mám chuť tomu zpětně dát odpad. Není potřeba vymejšlet nějaké pitomosti a tápat v nelogickejch kruzích. Je to víc o technické stránce stavby letadla a nezabývá se to pitomostma. Teda zabývá, ale jakž takž snesitelně. Jasně, má to nádech filmu z 60. let, ale na svou dobu nemůžu křivé slovo utrousiti. Uvěřitelnnost sice nic moc, ale v porovnání s tou novou verzí je to papežovo zlato. Herectví Jamese Stewarta se mi zrovna nezamlouvá. Kromě Borgnineho tam snad nikdo horší nebyl. Tahounem filmu byl podle mě Heinrich Dorfmann. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Vynikající dobrodružné drama, perfektně zrežírováno Robertem Aldrichem (Tucet špinavců), námět je velice povedený a zpracování brilantní. Na 136 minutách nechybí nic co by v takovém filmu mělo být: napětí, skvělá atmosféra, výborné dialogy, vyhrocené situace... sestrojování letadla je uvěřitelné. Film se může pyšnit famózními hereckými výkony, především Jimmyho Stewarta (z toho co jsem viděl, zatím nejlepší výkon) a Hardyho Krügera (skvělý herec, jak dokazuje právě zde, za svou roli odmítnul nominaci na zlatý glóbus). Film nenudí ani na vteřinu a vyůstí povedeným závěrem. Celkem 4,5*. Remake Johna Moorea nesahá tomuto originálu ani po kotníky. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Počas nakrúcania filmu zomrel filmový pilot Paul Mantz. Vo filme použili netradičné lietadlo skonštruované len pre účely tohto filmu - Tallmants Phoenix P-1. Lietadlo sa však pri nakrúcaní scén tesne nad arizonskou púšťou rozlomilo a dopadlo čelom do zeme. Paul bol na mieste mŕtvy. (Raccoon.city)
  • Přibližně v osmé minutě, kdy se objevuje záběr na letadlo letící v písečné bouři, lze dobře vidět dva provázky, které drží model ve vzduchu. (Chegi)
  • K natáčení bylo použito letadlo typu C-82, které bylo vyrobeno firmou Fairchild pro americkou armádu. (Paganus)

Související novinky

Zemřel herec Hardy Krüger

Zemřel herec Hardy Krüger

20.01.2022

V americké Kalifornii včera v požehnaném věku 93 let opustil filmový svět německý herecký veterán a spisovatel, Hardy Krüger. Rodák z Berlína má k dnešnímu dni na svém kontě na 70 filmových a… (více)

Reklama

Reklama