Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování nízkorozpočtového hororu z roku 2006. Už rok uplynul od zmizení mileneckého páru Nicoly a Jesse. Jessův bratr Tommy, který se vrátil z války, se spolu se svou přítelkyní Marylin a kamarádem Jaredem vypravili zmizelé milence najít. Jejich cesta míří do Kalifornie, kde milenci údajně zmizeli. Cesta je však zavede, stejně jako před rokem Nicol a Jesse, k opuštěnému odpočívadlu. Marylin objevuje podivné WC s hroznými nápisy. TO je ale jen začátek podivnách událostí. Žlutý pickup a karavan s podivnou rodinou na sebe nenechají dlouho čekat... Brzy na to mizí její přítel Tommy a krutá hra se opět rozjíždí... (Lojz@)

(více)

Recenze (64)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na pomezí duchařského hororu a surrealistického příběhu. Kladem je, že se stále něco děje a že stopáž je milosrdně krátká. Podobně jako jednička i tenhle film má jako hlavní motiv ztrestání hříšníků, které ovšem provádí bývalý hříšník. Nějaké to vytržené očíčko, pár hřebů v koleni a vrtání dívčí nožky. To je asi tak všechno. Pobavily scénka s kadibudkou a fakt, že oči buď nebyly nalezeny, nebo jejich likvidace nefungovala. Jako ve většině podobných snímků i zde zmasakrované postavy nakonec pobíhají jako jen lehce znavené laňky. A zatímco kulky duchovi neublíží, tak on vás může vzít po hlavě... ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Desať dní pred tým ako má Tommy narukovať do armády, berie svoju priateľku a známeho, aby preskúmal oblasť, kde pred necelým rokom bez stopy zmizol jeho brat s partnerkou. Tak ako jeho súrodenec, aj on so svojou spoločnosťou zastaví na mieste, ktorému sa mal z ďaleka vyhnúť. Nedá sa povedať, že by "Rest Stop" dvojka, rovnako ako jej predchodca, vyslovene sklamala, no predsa len, z ničoho nič napchať do "hixpla" pasáže s prvkami výjavov ako pri nejakej ducharine, mi prišlo zbytočne zmätočné. Taktiež treba dodať, že toto pokračovanie je ako cez kopírak na kolene robené, bez snahy akokoľvek, vlastným nápadom zaujať. Napriek ne-nude, lebo snímok predsa len ponúkol niekoľko celkom slušných gore záberov, špinu všade naokolo, jedná sa o slabší kúsok. NA ZÁVER: Vo filme sa objavil Edmund Entin, ktorý je hororovému fanúšikovi omnoho viac známy ako hlavná postava z pomerne vydareného nadprirodzeného psycha - "Seconds Apart", ktorý týmto pádom odporúčam omnoho viac (aj keď žánrovo ide o úplne iný druh spracovania) - 45%. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Už uplynula celkem dlouhá doba, co jsem viděl první Rest Stop a do dnešního dne jsem neměl ani tušení, že vůbec existuje nějaké pokračování. Jednička mě nějak závratně neokouzlila – to bych si její děj pamatoval alespoň útržkovitě a tak jsem si dnešní den rozhodl „vychutnat“ oba díly pěkně po sobě, abych měl lepší šanci porovnat a neměl mezery v jejich spojitosti. No vzhledem k tomu guláši a řadě otazníků co si pro nás scénárista a režisér jedničky Shiban připravil, jsem si stejně moc nepolepšil. Druhý díl je totiž stejně zmatený, jako jeho předchůdce. Jediný a to dost podstatný rozdíl vidím v tom, že se nám kromě několika odpovědí ještě více rozrostl počet otazníků v hlavě. Mnohdy zcela zbytečně zacházel scénárista až moc do podrobností a stejně v tom nadělal ještě větší zmatek. No a pak samozřejmě již ani samotná atmosféra nebyla tak dobrá, jako tomu bylo minule (a to taky nebyl žádný zázrak). Ono bylo pěkné, že se nám snažili nabulíkovat jakou že mají společnou minulost řidič žlutého Fordu a rodinka žijící v karavanu, ale kromě úvodní scénky nám to nic zásadního nepřineslo. Bohužel ani trojice hlavních hrdinů nebyla zrovna ideální, spíš naopak. V prvním Odpočívadle jsem ještě dokázal překousnout stupiditu v chování Nicole, ale tady mě ta jejich blbost doslova vytáčela k šílenství.40% ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

U jedničky jsem usnula ve chvíli, kdy se policajt nemohl postavit na vlastní nohy, heh. Odpočívadlo číslo dvě je vlastně dost podobné, ale dokoukat se mi ho povedlo. Zřejmě to bude postavami - zaprvé aspoň trochu myslící (haha) blondýna (haha) a zadruhé voják, co rozchodí nerozchoditelné. No a pak je tu zrzek... tak ten měl zůstat v kadibudce až do konce filmu. Odpočívadlo není film s atrkativním prostředím nebo se zajímavým dějem. To prostě není. Ale já s každou další scénou zadržuju dech a říkám si, že teď už přece musí přijít vysvětlení (co mi vytře zrak, haha)... A ono nepřijde... No tak třeba časem natočej trojku a konečně nám dojde, proč vznikla jednička a dvojka, že jo. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

O něco horší než výborný první díl. tento díl nepotvrzuje pravidlo dvojek, takže nečekejte více vražd, krve atd. Na druhou stranu se v tomto díle lecos vysvětluje a divákovi se hned lépe usíná, když ví oč tady běží. Někdy se ale divák ztrácí v tom, co je pravda a co jsou bludy. Verdikt ? Slušné pokračování, které vysvětluje hodně věcí z předchozího dílu. Scénař je napsán v rámci možností a herci hrajou jakž takž dobře. Nebýt perfektního konce dal bych za 3, ale za ten konec dávám slabší 4. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama