Reklama

Reklama

Na Zlatém jezeře

  • USA On Golden Pond (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinné problémy milujících manželů Ethel a Normana Thayerových (Katharine Hepburn a Henry Fonda získali za své role Ceny Akademie) se vyhrotí během jejich pobytu na Zlatém jezeře v Nové Anglii. Jejich dcera Chelsea (Jane Fonda) přijede na návštěvu se svým novým partnerem Billem (Dabney Coleman) a jeho tvrdohlavým synkem Billym (Doug McKeon). Střet tří rozdílných generací na sebe nenechá dlouho čekat. Avšak to, co začíná jako válka tvrdých hlav mezi Normanem a Billym, pozvolna přerůstá ve vztah, který si Chelsea vždy přála se svým otcem mít. Norman objevuje, o kolik přicházel, když po léta odmítal lásku své jediné dcery. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

Neotom 

všechny recenze uživatele

Kvalitní herecké obsazení, jímavý příběh, poklidné tempo, krásné prostředí, klavírní skladby v pozadí. Kombinací těchto faktorů vznikl film tak pozitivní, až se dotýká samotné hranice kýče- naštěstí ji ale nikdy nepřekročí. Mám snad jedinou výraznější výtku: Občas se mi nezamlouvala psychologie postav (zvláště radikální změny nálad během několika sekund bez zjevné příčiny). 80% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To jsou perly filmové kinematografie jak po žánrové stránce, tak tady především herecké. Vidět tuhle hvězdnou sestavu hrát je samo o sobě zážitek nota bene s vědomím, že to byl poslední Henryho počin před kamerou. On Golden Pond je o propasti mezi dcerou a stárnoucím tátou, která musela bolet u srdce oba dva, kde se ale táta zuby nehty držel, aby to nedal najevo. Ach ta mužská ješitnost.......ale pak přijdou chvíle prozření, usmíření a propast zmizí a jednou to bude už na stálo. To si uvědomuje tam někde uvnitř sebe i Norman, protože nejen věk, ale i to skutečné srdíčko může někdy zradit a tak nezbývá než přehodnocovat. Fungující, melancholické a působivé drama s nádhernými záběry na jezero a zcela určitě i na skvostnou postavu Jane Fondovou, kde pohled na její tělo v plavkách musí nutně zalahodit ne jednomu mužskému oku. ()

Reklama

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Henry Fonda je kouzelný! Jako nevrlý zapšklý starý pán, který prohlédne až v přítomnosti přidrzlého nevlastního vnuka prostě nemá nejmenší chybičku. Navíc mu scénárista vložil do úst obrovské množství nádherných hlášek. Ostatní čtyři hlavní role jsou také výborně zahrány, ale už nejsou tak šťavnaté. Atmosféra chalupy na Zlatém jezeře je taky nádherná a pokud bych chtěl někde stárnout, tak je to přesně na takovém místě! ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Nenápadný snímek, jehož údělem je zahřát na srdci, což se mu v mém případě povedlo. Vůbec mi nevadilo, že dějová linie není vygradovaná a je jaksi suchá a bez šťávy. I tak má tenhle kouzelný film mnoho co říci, nejen díky svému velice kvalitnímu obsazení. Takhle nějak bych si představoval důchod... co důchod? celý život! 85% ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Ve své autobiografické knize Jane píše, že tenhle námět nosila v hlavě několik let,,,vztah s otcem byl pro ni velmi problematický, neuměl jí totiž dát lásku najevo, tudíž její heslo bylo. Dokážeš to líp ! Několik měsíců po natáčení Henry Fonda skutečně zemřel. Takže - film byl skvělý, i když se mi v první polovině zdálo, že Hepburnová mírně přehrává, ale teprve pak jsem. si uvědomila, že to bylo úmyslné....kvůli Normanovi. Krásný zážitek a pět hvězd. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Herečka Barbara Stanwyck bola počas natáčania na telefóne pripravená nahradiť Katharine Hepburn (Ethel Thayer) v prípade, že by sa Katharine nemohla objaviť na place kvôli operácií, ktorú podstúpila ešte pred natáčaním. (fishki)
  • Na začátku filmu se Norman (Henry Fonda) dívá na starou fotografii se slovy "kdo to ksakru je" a je patrné, že se jedná o Normana, jeho ženu Ethel (Katharine Hepburn) a jejich dceru Chelsea (Jane Fonda). Ve skutečnosti je na fotce Henry Fonda, čtyřletá Jane Fonda a její matka Frances Seymour Brokaw. (Kulmon)

Reklama

Reklama