Reklama

Reklama

Na Zlatém jezeře

  • USA On Golden Pond (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rodinné problémy milujících manželů Ethel a Normana Thayerových (Katharine Hepburn a Henry Fonda získali za své role Ceny Akademie) se vyhrotí během jejich pobytu na Zlatém jezeře v Nové Anglii. Jejich dcera Chelsea (Jane Fonda) přijede na návštěvu se svým novým partnerem Billem (Dabney Coleman) a jeho tvrdohlavým synkem Billym (Doug McKeon). Střet tří rozdílných generací na sebe nenechá dlouho čekat. Avšak to, co začíná jako válka tvrdých hlav mezi Normanem a Billym, pozvolna přerůstá ve vztah, který si Chelsea vždy přála se svým otcem mít. Norman objevuje, o kolik přicházel, když po léta odmítal lásku své jediné dcery. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Což o to, herci byli opravdu špičkoví a příběh také nebyl úplně k zahození, ale bylo to zase takové unuděné a rozvláčné, že se mi zavíraly oči a to byl jasný den. Moc mi nejde do hlavy těch zdejších 85%, ale spíš to bude mnou, že potřebuji nějaký scénář, na kterém se dá stavět a ne jen prázdný děj. 60% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To jsou perly filmové kinematografie jak po žánrové stránce, tak tady především herecké. Vidět tuhle hvězdnou sestavu hrát je samo o sobě zážitek nota bene s vědomím, že to byl poslední Henryho počin před kamerou. On Golden Pond je o propasti mezi dcerou a stárnoucím tátou, která musela bolet u srdce oba dva, kde se ale táta zuby nehty držel, aby to nedal najevo. Ach ta mužská ješitnost.......ale pak přijdou chvíle prozření, usmíření a propast zmizí a jednou to bude už na stálo. To si uvědomuje tam někde uvnitř sebe i Norman, protože nejen věk, ale i to skutečné srdíčko může někdy zradit a tak nezbývá než přehodnocovat. Fungující, melancholické a působivé drama s nádhernými záběry na jezero a zcela určitě i na skvostnou postavu Jane Fondovou, kde pohled na její tělo v plavkách musí nutně zalahodit ne jednomu mužskému oku. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Mark Rydell mal 2 kultové filmy - Harry a Walter jedou do new Yorku a tento Na Zlatém jezere. Hlavni tahuni su dvaja - konkretne Henry Fonda /jak byl dobyt Zapad, Muj Milacek klementina, Fort Apache/ a Katarina Hepburnova /Quality Street 1937, nejprve stvoril zenu/, dlej som videl aj Jane Fondu /Komornik, Stvanice/ a Dabney Coleman /Tootsie, Bitva o midway, Sklenene Peklo/. Obycajne dialogy prevladaju, to dodrzuje aj tento film, tempo ma perfektne. O akciu tu nejde, strhujucejsi moment snad len jden - jazero. Film skor pre artovych divakov a priaznivcov spolocenskych konzervaciek. Tej spolocenskej konzervacie je tu viac nez dost, to je ale v pohode, ja som od prirodzenia tolerantny : 100 % ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $119,285,432Tržby Celosvetovo $123,900,000║ Príjemný film, s niekoľkými silnými emociálnými momentmi ale v konečnom súčte dosť minimalistický, jednoduchý, komorný, dôchodcovský,... Jane Fonda v tej dobe a v danom veku(44rokov) na zakúsnutie kočka, čakal som trošičku viac. /60%/ ()

d-fens 

všechny recenze uživatele

...ak sa dožijem, tak tento film chcem vidieť na svojich 80-tinách.... romanticky a nedepresívne podaná nostalgia.... možno príliš "americké" - t.j. priame, zrozumiteľné, prvoplánové a v lákavom "obale", ale ak sa nechcem hrať na intelektuála, musím priznať že je to hlboko humanistický a krásny film, ktorý snáď človeka obohatí viac ako hocaká iná psychologická štúdia na tému staroby a blížiacej sa smrti..... jediné čo by som filmu vytkol je "divadelnosť" niektorých scén, hold predlohou filmu bola divadelná hra.... Asi to nie je čisto 5*-ový film, ale v ufrflanom, arogantnom (ale v hĺbke duše dobrom) Normanovi som sa až príliš videl - preboha, a to nemám ani cez 30!! :)) .....APROPO Jane Fonda má naozaj skvelú "figúru" ;-) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (18)

  • Na začátku filmu se Norman (Henry Fonda) dívá na starou fotografii se slovy "kdo to ksakru je" a je patrné, že se jedná o Normana, jeho ženu Ethel (Katharine Hepburn) a jejich dceru Chelsea (Jane Fonda). Ve skutečnosti je na fotce Henry Fonda, čtyřletá Jane Fonda a její matka Frances Seymour Brokaw. (Kulmon)
  • Herečka Barbara Stanwyck bola počas natáčania na telefóne pripravená nahradiť Katharine Hepburn (Ethel Thayer) v prípade, že by sa Katharine nemohla objaviť na place kvôli operácií, ktorú podstúpila ešte pred natáčaním. (fishki)
  • Za úlohu Normana Thayera dostal Henry Fonda Oscara za najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe. Mal vtedy 76 rokov a stal sa tak najstarším držiteľom tohto ocenenia. Doteraz ho nikto neprekonal. (fishki)

Reklama

Reklama