Reklama

Reklama

Město zločinu

  • Hongkong Shin juku ji ken (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V devadesátých letech se čínský mechanik, přezdívaný Steelhead (Jackie Chan), ilegálně přistěhuje do Japonska, kde pátrá po své přítelkyni Xiu Xiu (Xu Jinglei). Spolu se svým přítelem Jie (Daniel Wu), kterého potká v části Tokya zvané Shinjuku, si najdou práci, aby si vydělali peníze. Jakmile Steelhead zjistí, že jeho přítelkyně je provdaná za vůdce japonské Yakuzy, kterým je Eguchi (Masaya Kato), rozhodne se, že v Japonsku zůstane, aby získal japonské občanství. Zároveň vezme práci jako Eguciho zabiják, ale rychle se stane mocným a zaplete se s Yakuzou tak moc, že už není cesty zpět. (Rockwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Ceres 

všechny recenze uživatele

Jackie si střihl další vážnou roli a dopadlo to špatně, protože ve filmu hraje, že neumi ani kopnout a opak by filmu pomohl strašně moc. Takenaka jako policista nepřesvědčivý, občas je vidět, že do scény propašovává trochu humoru. Akční scény? O ničem, závěrečná přestřelka na Okubo station trapná. Jakékoliv srovnání s kultovními filmy naprosto mimo. Film je zklamání, protože s tak dobrý obsazením to takhle zmrvit ty akční scény, vážně trapas. Nebýt Fan Bingbing, není se na co dívat. I když tento snímek takhle hodně kritizuji, nedá se občas upřít dobré napětí, ale jinak ještě kromě závěrečné scény ve stoce, není co vyzvednout. Slabota, celkově přehodnoceno a nad těmi vysokými hodnoceními jsem se dobře pobavil. 40 %. ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1127. hodnocený film: Výborný příběh o muži, který utekle do Japonska za svou láskou, která se sem odstěhovala z komunistické Číny, aby zde vydělala nějaké peníze. Jackie Chan se za ní vydal též a dostal se mezi skupinku nelegálních utečenců, kteří okupují různá teritoria a mají vlastní gangy. Falešné telefonní karty, okrádání herních automatů, drogy... Najdete tu vše, co potřebujete. Navíc je příběh obohacen o zápletku, kdy Jacke Chan se stane sám vůdcem jednoho takového gangu. Navíc zachrání život policistovi, který vyšetřuje běsnění nelegálních přistěhovalců ve městě. Jackie Chan se ale obrátí na stranu policie a ještě jednou se snaží bojovat nejen o svůj život, ale i o život ostatních. Ti se za něj nepostaví a nakonec to skončí velkou válkou znepřátelených skupin. Ačkoli Jackie Chan nakonec ve své roli umírá, film je mistrovsky zakončen a vygradován až na samé maximum možností. Film ode mě má jasných 5* a určitě jej mohu jen dále doporučit. 5* ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Hodně netypický film pro herce Jackieho Chana a nemůžu říct, že by se mi nelíbil, naopak.Vztahy mezi Čínou a Japonskem jsou z dlouhodobé historie problematické a asi ještě dlouho budou, jak můžeme sledovat na osudu čínských přistěhovalců, kterým defacto nezbývá nic jiného, než se zaplést s místní mafií a díky postavě Jackieho se dostat až mezi její hlavní představitele,leč vcelku nedobrovolně.Celkem reálný film, dávám čtyři hvězdy. ()

Maty85 

všechny recenze uživatele

J.Chan není nejmladší a už mu to nekope tak jako dřív, a proto taky se uchýlil k jinému film. žánru a zvolil drama. A ono to nedopadlo vůbec špatně. Kdyby snímek byl o nějaký ty minutky kratší, * bych ještě přidal. Takhle ale musím říct, že občas slabší chvilka nudy se tam objevila. Nicméně další fakt, že Chan se vrátil zpět do Číny nezní vůbec špatně a doufám, že tam ještě zažije kus dobrodružství a ukáže amíkům pořádný Hong Kong -ský filmy :-) ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Moc dokáže lidi změnit, z klidných a tolerantních se stávají agresivní. Ztrácejí sebekontrolu. Xin Su shi jian je o moci, o moci, kterou má vždy ten, co je v převaze, tak to bývá vždy. A v tomhle snímku je to patrné okamžitě, nenávist mezi Japonci a imigranty z Číny, z Xin Su shi jian vylézá z každého záběru. Ale nemusí to být pouze mezi národy, stačí japonské klany, které mezi sebou také dennodenně soupěří. Xin Su shi jian je silným dramatem, ve kterém se v netradiční roli představí Jackie Chan typická mlátička z Hong Kongu, nám ukáže, že mu to nejenom dobře kope (nyní si ale nechte zajít chuť), ale že umí především dobře hrát. A potěšil mě, po mnoha průměrných snímcích se vrátil do vlasti, a natočil působivý film. Drama, které ukazuje sílu, vždy těch, co jsou v přesile. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Filmovanie snímky prebiehalo na autentických miestach v tokijskom Shinjuku a tiež v Číne. (MikaelSVK)
  • Kvůli zobrazení násilí se Tung-Shing Yee rozhodl neuvést film v Číně, která nemá systém přístupnosti. Uvažovalo se i o vystříhání násilných scén, aby film prošel přes čínské cenzory, ale to by dle režiséra filmu až příliš uškodilo. (Raztubyl)
  • Režisér Tung-Shing Yee plánoval film téměř deset let. Natáčení už mělo začít v květnu roku 2006, ale protože Jackie Chan zrovna natáčel film Křižovatka smrti 3, muselo být filmování odloženo až na listopad 2007. (Raztubyl)

Související novinky

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

10.03.2009

Ačkoli nad kvalitou jeho posledních filmů nelze moc jásat, pětapadesátiletý „princ kung-fu“ je stále obrovským miláčkem šikmookého publika. Jeho nový film Shinjuku Incident se však jako první… (více)

Reklama

Reklama