Reklama

Reklama

Město zločinu

  • Hongkong Shin juku ji ken (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V devadesátých letech se čínský mechanik, přezdívaný Steelhead (Jackie Chan), ilegálně přistěhuje do Japonska, kde pátrá po své přítelkyni Xiu Xiu (Xu Jinglei). Spolu se svým přítelem Jie (Daniel Wu), kterého potká v části Tokya zvané Shinjuku, si najdou práci, aby si vydělali peníze. Jakmile Steelhead zjistí, že jeho přítelkyně je provdaná za vůdce japonské Yakuzy, kterým je Eguchi (Masaya Kato), rozhodne se, že v Japonsku zůstane, aby získal japonské občanství. Zároveň vezme práci jako Eguciho zabiják, ale rychle se stane mocným a zaplete se s Yakuzou tak moc, že už není cesty zpět. (Rockwood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Vážný,opravdový a hlavně jeden z nejlepších filmů s Jackiem Chanem. Nečekejte nějaké jeho tradiční legrácky anebo smršť klasických soubojů. Nic z toho tady není. Příběh ilegálního imigranta z Číny je pohledem na svět mimo neony Japonska. Japonci a Číňané se v lásce rozhodně nemají už hezkou řádku let. Když se tedy rozhodne skončit z podřadnými pracemi na černo, rozjede tak něco co už nejde zastavit. Započne tedy svojí cestu v krvi a ta poteče i dlouho poté. Důkaz jak s mocí a penězi se lidé mění a chtějí více. Důkazem je bratr našeho "hrdiny". Naivní a vyplašený obchodník s kaštany se tak změní v drogy obchodující trosku. Jestli chcete vidět v čem vězí kouzlo činského boomu tak tady dostanete odpověď. Zničit konkurenci,zastat její místo a dále se rozšiřovat. (spoiler) konec nemá happyend > u Chana moc nevídané! ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Jackie si střihl další vážnou roli a dopadlo to špatně, protože ve filmu hraje, že neumi ani kopnout a opak by filmu pomohl strašně moc. Takenaka jako policista nepřesvědčivý, občas je vidět, že do scény propašovává trochu humoru. Akční scény? O ničem, závěrečná přestřelka na Okubo station trapná. Jakékoliv srovnání s kultovními filmy naprosto mimo. Film je zklamání, protože s tak dobrý obsazením to takhle zmrvit ty akční scény, vážně trapas. Nebýt Fan Bingbing, není se na co dívat. I když tento snímek takhle hodně kritizuji, nedá se občas upřít dobré napětí, ale jinak ještě kromě závěrečné scény ve stoce, není co vyzvednout. Slabota, celkově přehodnoceno a nad těmi vysokými hodnoceními jsem se dobře pobavil. 40 %. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Takže zaprvé=Tohle rozhodně není jakkoliv srovnatelné s brilantním Scareface..Zadruhé=Tohle rozhodně není nejlepší Chanuv film..Zatřetí=Rozhodně se to ani zdaleka nepřibližuje nějákému reálnému obrazu japonského podsvětí............................Upřímně jsem od toho -podle zdejších komentů- čekal docela dost..Ale konečný výsledek je pro diváka-odkojeného yakuzárnama Takeshiho Kitana a Gangsterskýma klasikama typu Scareface nebo Godfather -doost směšný ,blbě zahraný a celkově plytký...............................Bože-to mi tenhle film chce opravdu nakukat,že yakuza v dnešní době skoro vůbec nepoužívá střelné zbraně a jen se všichni hromadně šermují ??? ()

neoBlast 

všechny recenze uživatele

Je sice osvěžující vidět Chana v neobvykle neakční roli, ale při sledování jsem měl pocit že podobně laděnou gangsterku s příběh o stoupání na vrchol, zaplétání se do osidel zla a snaze o vykoupení jsem viděl snad desetkrát. A jak Američané, tak i např. Korejci to předtím zvládli zábavněji. Daniel Wu poprvé nesympatický! 65 % ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Překombinovaná nadhodnocenost, mátožně poletující mezi autentickou imigrační výpovědí a gangsterským opusem, přičemž nefunguje-li alespoň průměrně žádná z části samostatně, s velkým sebezapřením se pak sleduje celek. Příběh překypuje ambicemi, hromadu nitek však splétá s obratností amatéra. Oním epochálním příběhem s důkladností v popisu mnoha postav (jimž zde shází jak vývin, tak zásadní zlom - zde je bez skrupulí představena až finální proměna) by The Shinjuku Incident byl pouze s jiným scénářem a jiným režisérem, kteří mají na mravenčí práci ty správné předpoklady. P.S. Větším překvapením, než zklámání z novinky Jackieho Chana (jenž nehraje nic moc a momenty, v nichž ho někdo vybízí k boji, jsou z důvodu odpovědi spíše úsměvné), jsou pro mě zdejší nadnesená hodnocení. 5/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (4)

  • Kvůli zobrazení násilí se Tung-Shing Yee rozhodl neuvést film v Číně, která nemá systém přístupnosti. Uvažovalo se i o vystříhání násilných scén, aby film prošel přes čínské cenzory, ale to by dle režiséra filmu až příliš uškodilo. (Raztubyl)
  • Režisér Tung-Shing Yee plánoval film téměř deset let. Natáčení už mělo začít v květnu roku 2006, ale protože Jackie Chan zrovna natáčel film Křižovatka smrti 3, muselo být filmování odloženo až na listopad 2007. (Raztubyl)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na autentických miestach v tokijskom Shinjuku a tiež v Číne. (MikaelSVK)

Související novinky

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

Jackie Chan nevhodný pro Čínu?

10.03.2009

Ačkoli nad kvalitou jeho posledních filmů nelze moc jásat, pětapadesátiletý „princ kung-fu“ je stále obrovským miláčkem šikmookého publika. Jeho nový film Shinjuku Incident se však jako první… (více)

Reklama

Reklama