Reklama

Reklama

Hank a Mike

Trailer

Obsahy(1)

Hank a Mike jsou nejlepší přátelé – a zajíčci. Ale nejsou to ledajací zajíčci, jsou to zajíčci velikonoční! Doplňují se jako jin a jang, jako Felix a Oskar. Hank rád pije, nadává a tráví čas s „královnami noci“; Mike je naopak uzlíček nervů, který celý život obětuje jen a jen své práci. Jakožto velikonoční zajíčci osobně roznášejí košíčky s velikonočními vajíčky poklidně spícím rodinám. Jsou dlouholetými zaměstnanci Velikonoční s. r. o., dceřiné společnosti nadnárodní korporace, která vlastní veškeré náboženské svátky. Ve snaze zvýšit své zisky se správní rada této korporace rozhodla povolat specialistu pana Conrada Hubrisse, aby zjistil, na čem se dá ušetřit a jak co nejvíce zefektivnit chod celého podniku. Ačkoliv Hank a Mike už dlouhou řadu let dělají svou práci nanejvýš poctivě (dokonce by se dalo říct s absolutním nasazením), pan Hubriss korporaci doporučí, aby velikonoční zajíčky, kteří pracují jen jeden den v roce, navíc pro svátek „druhé kategorie“ (svátky první kategorie jsou Vánoce, Chanuka, Svatý Valentýn), okamžitě propustila. Anebo, Mikeovými slovy, „poslala do prdele.“ Tato zpráva Hanka s Mikem tvrdě zasáhne. Zpočátku jí ani nechtějí věřit. Žádného velikonočního zajíčka přece nikdy nikdo nevyhodil na dlažbu! Zdráhavě se vypraví na úřad práce, kde na ně dolehne obrovská deprese. Snaží se s ní bojovat a přijmou každé zaměstnání, které jim na úřadě nabídnou. V hloubi srdce však zůstávají velikonočními zajíčky, a i když se pokouší zapadnout do kolektivu sebevíc, nedokáží potlačit svou přirozenost a v každém novém zaměstnání vždycky zoufale zklamou. Realita bizarního a nepřátelského světa začne postupně ohrožovat i jejich přátelství. Mike se opět uchýlí k alkoholu a Hank, který se od něj nikdy neodchýlil, stiskne láhev o něco pevněji. Život jim vlepil pořádnou facku, ale teprve díky ní si Hank a Mike uvědomili, že existuje něco mnohem důležitějšího než jejich práce… jejich přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

Vessper 

všechny recenze uživatele

Na nezávislé filmy, ketré dávají na ČT se vždy rád podívám, avšak tohle bylo už trochu moc. Vtipné mi to moc nepřišlo, příběh sice originální ale dost prostoduchý a ne moc atraktivní. Hlavní hrdinové se mi taky moc nelíbili a celé mě to nijak moc nebavilo. Nejelpší na celém snímku byly soundtracky, které mi zase naopak přisly velice povedené. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Mam sice uchylku pro mluvici kraliky a napr. skvostu zvanem Rabbits od Davida Lynche jsem dal 5 hvezd, ale tohle me vubec nechytlo. Tihle kralici byli totiz prilis nesympaticti a hlavne nebyli ani nijak zvlast vtipni, coz jsem od nich tak trochu cekal kdyz uz se jedna o komedii. Na druhou stranu rozhodne ocenuji snahu, par nihilistickych kraliku, kteri se potloukaji a snazi se najit praci rozhodne neni spatna idea, jenom to chtelo cele provest tak o 200% lepe. 5/10 ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Od tohoto filmu jsem rozhodně čekal více. Bohužel ze zajímavého námětu se vyklubal jen průměrný film, který i přes svou kratší stopáž dokáže v určitých chvílích dost nudit a který mi celkově přišel jako hodně nepodařené zmaření ohromného potenciálu, který film s takovýmto netypickým námětem jistě měl. Největší chybou tohoto filmu je asi to, že není příliš vtipný, já osobně jsem se zasmál jen asi dvakrát, což je u komedie ten hlavní nedostatek. Jistě něco zde bylo zajímavé a originální, a díky těm pár věcem také film nepošlu do podprůměru, ale celkově to je bohužel velká bída a jedno velké ohromné zklamání z toho, že jsem neviděl to, co jsem od tohoto filmu očekával. Hlavní dva hrdiny jsem od sebe ani nedokázal rozpoznat, protože jim celou dobu byly vidět pouze hlavy, a to ještě navíc bez vlasů, takže jsem nevěděl, který je Hank a který Mike, což mi také velice vadilo. Co však musím ocenit jsou scénky z úřadu práce, ty opravdu stály za to a byla to asi nejhumornější část příběhu, což ale bohužel nedokázalo zachránit kvality celého filmu. Když to mám nějakým způsobem zesumarizovat, tak tenhle film sice zůstává alespoň v tom průměru, ale ten nevyužitý potenciál je obrovský a velice mě mrzí, že nemohu dát kvalitnější hodnocení. Z mého pohledu si film více než tři hvězdy nezaslouží. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Hank a Mike jsou obyčejní "velikonoční zajíčci" se svými obyčejnými životními problémy, jako je například ztráta zaměstnání. Jak se s tím vyrovnají? O tom už je tenhle bezva filmový kousek plný dobrého satiricko-sarkastického humoru, i obyčejného humoru, i vtipných narážek. Někomu může přijít tempo takové podivné, pomalé a drhnoucí. Ale co, přesně takové tempo tomu sedí a v těch 86 minutách to funguje dobře. Moc dobře. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Původně jsem byla nadšená - vypadalo to jako existenciální komedie o dvou velikonočních králících a dokonce tahle kombinace opravdu fungovala. Bylo to barevné, bláznivé, divné, kreativní. Jenže společně s hrdiny upadajícími do stereotypu hledání práce i vlastního života, upadá do stereotypu a následné nudy i celý snímek. Nad vodou ho drží jen skvělá hudba, která ovšem přináší myšlenku, jestli by nebylo lepší sestříhat film je do pár cool videoklipů... ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Úvodní titulky se objeví až po dvaadvacetiminutovém intru. (Pepinec)
  • Film vyhrál kategorii "nejlepší komedie" na filmovém festivalu "Seattle True Independent Film Festival" v roce 2008. (Riker)
  • Natáčení filmu začalo 1.2.2007 v opuštěném skladišti společnosti Canadian Tire ve městě Toronto. (Riker)

Reklama

Reklama