Reklama

Reklama

Hank a Mike

Trailer

Obsahy(1)

Hank a Mike jsou nejlepší přátelé – a zajíčci. Ale nejsou to ledajací zajíčci, jsou to zajíčci velikonoční! Doplňují se jako jin a jang, jako Felix a Oskar. Hank rád pije, nadává a tráví čas s „královnami noci“; Mike je naopak uzlíček nervů, který celý život obětuje jen a jen své práci. Jakožto velikonoční zajíčci osobně roznášejí košíčky s velikonočními vajíčky poklidně spícím rodinám. Jsou dlouholetými zaměstnanci Velikonoční s. r. o., dceřiné společnosti nadnárodní korporace, která vlastní veškeré náboženské svátky. Ve snaze zvýšit své zisky se správní rada této korporace rozhodla povolat specialistu pana Conrada Hubrisse, aby zjistil, na čem se dá ušetřit a jak co nejvíce zefektivnit chod celého podniku. Ačkoliv Hank a Mike už dlouhou řadu let dělají svou práci nanejvýš poctivě (dokonce by se dalo říct s absolutním nasazením), pan Hubriss korporaci doporučí, aby velikonoční zajíčky, kteří pracují jen jeden den v roce, navíc pro svátek „druhé kategorie“ (svátky první kategorie jsou Vánoce, Chanuka, Svatý Valentýn), okamžitě propustila. Anebo, Mikeovými slovy, „poslala do prdele.“ Tato zpráva Hanka s Mikem tvrdě zasáhne. Zpočátku jí ani nechtějí věřit. Žádného velikonočního zajíčka přece nikdy nikdo nevyhodil na dlažbu! Zdráhavě se vypraví na úřad práce, kde na ně dolehne obrovská deprese. Snaží se s ní bojovat a přijmou každé zaměstnání, které jim na úřadě nabídnou. V hloubi srdce však zůstávají velikonočními zajíčky, a i když se pokouší zapadnout do kolektivu sebevíc, nedokáží potlačit svou přirozenost a v každém novém zaměstnání vždycky zoufale zklamou. Realita bizarního a nepřátelského světa začne postupně ohrožovat i jejich přátelství. Mike se opět uchýlí k alkoholu a Hank, který se od něj nikdy neodchýlil, stiskne láhev o něco pevněji. Život jim vlepil pořádnou facku, ale teprve díky ní si Hank a Mike uvědomili, že existuje něco mnohem důležitějšího než jejich práce… jejich přátelství. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (140)

vorheese 

všechny recenze uživatele

Jestli si režisér myslel, že navléknutím hlavních hrdinů do kostýmů zajíčků udělá celý film, tak se šeredně zmýlil. Pitvoření ústřední dvojice je zábavné asi jako...no prostě není. A jedinou zábavnou kapičkou je tak majitel korporace Easter a jeho nový finanční poradce. Ta se však v moři nudy spolehlivě utopí. Silně nedoporučuju. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nuuuuuda, u který jsem se zasmál pouze párkrát ze začátku. To se mi líbilo, že tam ti kluci jsou převlečení za zajíce a neustále chlastaj, hulej a souložej. Když mi ale po chvilce došlo, že tam v tom kostýmu budou pravděpodobně celej film, tak už mi moc do smíchu nebylo a začínal jsem pomalu ale jistě trpět. Jako satira mi to moc nepřišlo, celý to bylo o ničem a hlavně na svojí krátkou stopáž neskutečně pomalý. A Chrise Kleina ať už někam zahrabou, já už ho nemůžu ani vidět. ()

Reklama

Sinn 

všechny recenze uživatele

Růžoví zajíčci uprostřed drsného kapitalismu, velice příjemná satira. Ve světě, který se řídí jen bottom line a velikonoční zajíček je normální job, žijí dvě postavy, trochu looseři, trochu špioni a hlavně super baviči. Dlouho jsem nenarazila na takhle zajímavou komedii. Netradiční, uznávám, ale o to zajímavější. Zatrnulo mi akorát v jedné scéně, a to při vraždě pana Melouna - to mi zajíček nebyl ani trochu sympatický...ale u závěrečných titulků jsem měla velký úsměv na rtech (i když normálně bych barevné konfety poletující vzduchem nejspíš označila za kýč), takže celkově velice pozitivní nálada...a k tomu ještě perfektní hudba - především tedy píseň o lásce, opravdu geniální text :) Do páté hvězdičky tomu však ještě něco chybělo... ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Filmov o Vianociach a Santovi sú desiatky, no film o Veľkej noci - to sa len tak nevidí. Ale ak majú byť všetky veľkonočné filmy takéto, tak to radšej potom nech nie sú žiadne. Netuším akým zázrakom som sa dostal k tomuto zajačiemu "klenotu", ale zrejme som o tom niekde čítal a pomyslel som si, že to môže byť srandovný film. Ale nebol, vôbec nie. Síce dej to malo celkom zaujímavý, ale inak to bola hodina a pol absurdností a trápnej akože "irónie". Jediné čo stálo za to bol skvelý anti-lovesong "It Happens in Florida" v podaní Chrisa Kleina. No a ešte možno pár vydarených scén a hlášok, ale inak ma to akosi nezaujalo. Predsa len, pozerať sa hodinu a pol na dvoch ružových zajacov, ktorí už nevedia čo od radosti - tak to radšej nie. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Paolo Mancini, Thomas Michael .. LIFE IS SCHYTT. __ Svébytná kritika dnešních společensko-kapitalistických poměrů zasazená do světa, kde Velikonoční králíček jest obyčejná součást pracující populace. Jenže co nastane, když o práci dojde? Hank a Mike nejednou rozesmějí, ale ještě více než jejich všední zážitky chci vyzdvihnout parádní hudební doprovod, který je doplněn o skvělé texty písní. Paolo Mancini a Thomas Michael si svoje herecké role evidentně užívají, ale při rozvádění svého původního krátkometrážního snímku se mohly při sepisování příběhu přeci jen více zapotit - má spoustu nedostatků a snaží se hlavně pobavit (kamarádskou rozpravou, šukáním, hulením, zevlováním, sebevražděním, ...) na úkor jiných aspektů. ____ Vidět to ve Varech s partou kamarádů a flaškou nějakého moku, rozhodně by šlo o festivalovou hitovku! 70%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Úvodní titulky se objeví až po dvaadvacetiminutovém intru. (Pepinec)
  • Film vyhrál kategorii "nejlepší komedie" na filmovém festivalu "Seattle True Independent Film Festival" v roce 2008. (Riker)
  • Natáčení filmu začalo 1.2.2007 v opuštěném skladišti společnosti Canadian Tire ve městě Toronto. (Riker)

Reklama

Reklama