Reklama

Reklama

Strašáci

Trailer

Mladý pár (James Marsden a Kate Bosworth) se stěhuje do malebného jižanského městečka. Dokonalé místo se ale brzy mění v peklo, když na povrch začnou vyplouvat temná tajemství a smrtící vášně. Dvojice se stává terčem několika místních zvrhlíků vedených bezcitným Charliem (Alexander Skarsgård – TV seriál “Pravá krev”) a oba musí přežít noc plnou útrap a nekonečného krveprolití. Zachrání se pouze v případě, že budou ještě surovější než jejich nelítostní trýznitelé. Ve vedlejší roli se představuje na Cenu Akademie® dvakrát nominovaný James Woods (Nejlepší herec – Salvador, 1986 a nejlepší herec ve vedlejší roli – Duch minulosti, 1996). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Výborné knižné spracovanie režiérom R. Lurieom, ktoré sa blyslo výborným strihom (prelínanie poľovačky a pánskej návštevy atď.) a kvalitnými zábermi, ktoré celý čas držali moju pozornosť ako pevné reťaze z ocele, ktoré nič neroztrhne. Celý film sprevádzala dobrá hudba sedemdesiatych rokoch a filmu dodola ten správny šmrnc. Napriek tomu, že príbeh už na začiatku naznačí, že adaptácia pána " hollyvooda" do malomestskej dediny medzi miestnych nebude ľahká ich spor medzi nimi sa vyhrotí až do ozajstnej drámy. James Marsden podal pre mňa ozaj prekvapivý výkon, ktorým zapadol do tejto časovanej explózie a tým tiež pridal na kvalite filmu. Našli sa aj klasické hororové momenty (nastreľovačkou priklincovať ľudom ruky či zabíjať pascou na medveďou), ktoré tomuto thrilleru len polichotili. Zaslúžených 80 %. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Velkoměstský život se zde tvrdě setkává z buranovem. A není to tak příjemné setkání, jak by si někdo mohl myslet. CITÁT - My si tady všichni věříme.......... No a už zase hledám na filmu to špatné. Amy zas není tak hezká a já nechápu, co na ní ti "strašáci" vidí. Dále nechápu proč si Amy vůbec stěžuje, když den před tím vysvětlovala manželovi, že to je vesnice a tak to tady prostě chodí. Čekal jsem že David vyjde ven a bude to z těma buranama řešit. Rozhodl se však jinak. CITÁT - Nos podprsenku......... Bohužel návrat Amy na vesnici v ní probudil vesnické mládí. A na průser je tak zaděláno. CITÁT - Jen buranský moudro....... V 56 minutě je ve filmu malá nesrovnalost. Zatím co Amy běhá venku ze sluchátkama je nádherné slunečné počasí. Za to David, který je na lovu ze "strašákama" v lese, má zataženo a tmu - časová linie je stejná, tak kde je chyba ? Až si David odbude tu nutnou scénu, jako když utne a je nádherný den - tak to asi v buranově chodí. Film běží hodinu a nic podstatného se neděje a všímavější divák začíná tušit kam to všechno povede. CITÁT - Flétničko......... Ten konec se mi zdál trapnej. Natočeno podle románu "The Siege of Trenchers Farm" od Gordona Williamse. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Peckinpahova osobitá psychothrillerová klasika okopírovaná (z pohledu scénáře) v poměru 1:1, akorát (bohužel) doslovnější a proto/přesto méně odvážná (viz např. nahá Kate Bosworth v okně) a mnohem méně dráždivě nejednoznačná a kontroverzní (nejvíce vidět je to právě na postavě Amy). Absence úplného závěru mě nepřekvapila, ale rozhodně zamrzela (opět zploštění a zjednodušení oproti originálu). Rod Lurie natočil řemeslně solidní, ale pro fanoušky původního snímku zcela zbytečný film. Pochválil bych casting, jenž je ve většině případů typově velice přesný (James Woods si roli Coache hodně vychutnal), až na jednu výjimku. Jeremy Nilese opravdu neměl hrát tragický (ne)herec Purcell, ale např. Walton Goggins, který zde hraje jeho "normálního" bratra! Na Purcellovi je zde "krásně" vidět, že přesvědčivě zahrát mentálně retardovaného skutečně není nic lehkého a že opravdu nestačí jen nezúčastněně zírat do blba... 60 % ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Vcelku sugestivní filmařina. Režie chytře klame tělem. To co se z počátku tváří jako další přiblblá teen killing road movie se nakonec zvrtává v drsnou survival řezničinu, kde do sebe vše zapadá jak má, charaktery hrají jako o život a děj má grády nevídané. Neviděl jsem remake, ale ani mi to zase tak nevadí. Tenhle snímek funguje výborně sám o sobě. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl asi dva týdny po původních Straw Dogs, takže se zákonitě nemůžu vyhnout srovnání... A světe div se, remake dopadl přesně jak jsem podle trailerů čekal... Sterilní, plochý, čisťounký... Prostě moderní horůrek pro mládež, ve kterém chybí mrazivá, stupňující se atmosféra a napětí Peckinpahova originálu, perfektní herecké výkony Hoffmanna a Georgeové, geniální hudba... Dá se říct, že chybí vše, co udělalo ze Straw Dogs legendu... Pokud jste neviděli původní verzi, mohla by se vám tahle možná i líbit, ostatní ruce pryč... ()

Galerie (59)

Zajímavosti (6)

  • Ve scéně v hospodě se jako "pravý" Budweiser objeví i české pivo Budweiser Budvar. (Indy21)
  • Slavná fráze z původní verze "vůči tomuto domu násilí nestrpím" se ve verzi, promítané v kinech, neobjevuje. (Conspi)
  • Filmovalo sa na viacerých miestach v americkom štáte Louisiana. (MikaelSVK)

Související novinky

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

Alexander Skarsgård jako vikingský mstitel

15.07.2011

Byl by asi hřích, kdyby mu dříve nebo později taková role nespadla do klína. Stellanův syn a hvězda seriálu Pravá krev se ze všech sil snaží rozběhnout filmovou kariéru. Po Melancholii, remaku Straw… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Strašáci nanovo

Strašáci nanovo

24.04.2009

James „Cyclops“ Marsden se vyřádil v několika komediích (a v každé předvedl, že má pro tenhle žánr opravdu talent), ale teď zkusí něco drsnějšího. Nejdřív jej uvidíme v hororu Richarda Kellyho The… (více)

Reklama

Reklama