Reklama

Reklama

Hrůza v Connecticutu

  • USA The Haunting in Connecticut (více)
Trailer

Poté, co je rodina nucena se přestěhovat do nového bytu kvůli zdraví svého syna, začnou se v jejich novém domě dít zvláštní a nadpřirozené věci. Jak se později ukáže, nový dům stojí na místě, kde kdysi bývala márnice... (oficiální text distributora)

Videa (3)

Trailer

Recenze (305)

mil@n.fanatik 

všechny recenze uživatele

První půlka filmu skvělá, už začátek filmu, kde se objevily fotky mrtvých lidí byly děsivé a vzrušující. Hned jsem si vzpoměl na film ti druzí, kde se taky zobrazovaly fotky mrtvých lidí... Říkám si super, to je film pro mě, podobný psychologických hororů, ať už zmiňovaný ti druzí, 3:15 zemřeš, prokletí domu slunečnic a dalších mnoho. První půlka se vyvíjela opravdu velmi zajímavě. Závěr skončil happyendem. Ale pro mě jak jsem psal, vynikající první půlka, kdy jsem uvažoval o 5* nebo minimalně o 4* mi druhá půlka přišla slabší a ne už tak zajimavá jako první. Takže nakonec dávám lepší 3* , na 4 hvězdy to není. Ale rozhodně se na Hrůzu v Connecticutu koukat rozhodně dalo, nenudil jsem se, ale až tolik mě tenhle film nevtáhl, i když to po první půlce vypadalo nadějně a film jsem hltal, druhá půlka pro jak jsem psal prostě slabší a už ne tak zajimavá. 65% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pro podobné "haunted house" duchařiny mám slabost a tenhle film mě dlouhou dobu odrazoval nenápaditým názvem. No, popravdě řečeno: nenápaditý je i film samotný, po stránce příběhu je to takové nedomrlé klišé s nijak zvlášť zajímavými postavami. Na druhou stranu technická stránka je nadprůměrná, chvílemi to opravdu hororové je a párkrát jsem se i solidně lekl. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Pokud se rádi bojíte a věříte na prokleté domy s pohnutou minulostí sáhněte po tomto hororu natočeném podle skutečných událostí. Děj se odehrává v roce 1987 a rodina přestěhující se kvůli synovi trpícím rakovinou do levného domu v Connecticutu nemá vyhráno. V domě straší a není se čemu divit když je zde stará márnice ve které se v dávné minulosti prováděli zvěrstva na mrtvolách, pořádali se tu spiritistické seance a podivné rituály. Noví nájemníci a především syn se stanou v domě svědky podivných úkazů, halucinací zpočátku přisuzovaných lékům na rakovinu (voda na podlaze se třeba změní v krev) nebo zvláštních snů (mrtvolám jsou odřezávány víčka) a nechybí ani záhadné bytosti nebo zohavené mrtvoly. Film disponuje kvalitním a zkušeným hereckým obsazením (Madsenová, Koteas, Donovan) a mladšími zástupci jsou Kyle Gallner nebo hvězdička Amanda Crew. Film umí solidně místy vyděsit, ale občas vytahuje na diváka obehrané lekačky. Povinná zlověstná atmosféra je samozřejmostí a závěr je přehnaný a nepříliš věrohodný. Solidní horor. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Znatelně byla rozehrána má pocitová membrána strachu, až natolik jsem byla zasažena, což o něčem vypovídá. Duše ze záhrobí, ne vždy dokážou navodit tuto mrazivou atmosféru snoubící se chvílemi až s dusivou bezvýchodností, kdy rakovinou prolezlý Matt, racheticky vyhlížející teenager, procházející tím nejtěžsím údobím je konfrotnován nejen s alkoholovým démonem svého otce Petera, ale i dalších jemu nejbližších, kdy matka Sara ve snaze zabránit totálnímu rozkladu rodiny, nevědomky přihlíží podstatným událostem, jejíž jakýmsi nutkajícím zapříčiněním sama přispěla, a to nevhodným výběrem domu, až po krov zaplněný zjevujících se, pozvolným uvolňováním šířící běsnící negativní energie, jejíž nechtěnou obětí se stává právě osudem zkoušený Matt. ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Bezpohlavní a generický duchařský horor, opírající se především o rádoby moderní zpracování a poměrně očekávané lekačky. Prosím vás, takovéhle horory nemůžou nikoho bavit - není tam atmosféra, dopředu víte, co se plus mínus stane v následující scéně, děj tak nějak lážo plážo plyne až se přistihnete, že je vám vlastně jedno, jak to skončí. Tenhle typ "televizních" hororů cílovka snad jen pro všechny ty televizní konzumenty čehokoli nebo teenagery, kteří přišli o všechny hororové klasiky. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (15)

  • V skutočnosti v roku 1981 sa vtedy ešte len 11-ročný David Glatzel podrobil niekoľkým "rituálom" exorcizmu na základe impulzu zo strany Warrenovcov. Tí zistili, že chlapec bol posadnutý 42 rozličnými duchmi. Exorcizmu sa zúčastnil aj 19-ročný priateľ Arne Cheyenne Johnson, ktorého údajne počas exorcizmu posadol iba 11-ročný chlapec a duchovia v ňom. Ako aj jeho právnik tvrdil, práve preto na smrť dobodal miestneho štyridsiatnika. Akokoľvek dôveryhodne bol príbeh vyrozprávaný, sudca odsúdil Arneho na päť rokov za mrežami. (Raccoon.city)
  • Tento příběh se poprvé objevil v románu "In A Dark Place: The Story of a True Haunting", jehož autorem je Ray Garton. (Chatterer)
  • Ačkoliv se ve filmu dozvíme, že dům byl zničen požárem a následně přestavěn, ve skutečnosti k požáru nikdy nedošlo a dům dodnes stojí. (Pumiiix)

Reklama

Reklama