Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

honajz 

všechny recenze uživatele

Příjemná a dobře natočená legenda se středověkými motivy a s dobrými herci a dokonce i slušnými triky. Sice se rozvíjí pomalejším tempem, ale jde o legendu, navíc aspoň takto člověk více vklouzne do tohoto světa. Navíc se mi líbilo i to „vyjednávání“ s Bohem. Pravda, mohlo to být kratší, občas méně patetické a ta elektronická hudba do toho ne vždy sedne, taky zápletka postrádala větší napětí (třeba jsem čekal, že kněz, který se spojil s temnými silami, ten závěr dvojici pěkně osladí, ale ono nic), ale stejně se na to dobře koukalo a ten nadhled to příjemně odlehčuje. ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Krásné romantické fantasy o dvou do sebe zamilovaných bytostech , které se v tu samou vteřinu proměňují , jeden z člověka ve vlka , zatímco druhý z jestřába v člověka a jejich láska tedy zdánlivě nemůže dojít naplnění , ovšem oba mají naději , tuto kletbu biskupem na ně uvalenou , může přece jen jedna osoba na světě zrušit a jak to dopadne uvidíte sami... 80% ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh velké oddané lásky a věrného přátelství, Michelle Pfeifferová je v roli jestřábí ženy nezapomenutelná - mladá, nádherná, křehká, podmanivá.. Rutger Hauer má ohromné mužné charisma a moc dobře se na něj kouká.. Mladinký Matthew Broderick jako zlodějíček prchající před spravedlností báječný a na konec se z něj vyklube přítel do nepohody.. Temná středověká atmosféra skvělá a spolu s jestřábem, vlkem a Goliášem nenapodobitelná, viděno opakovaně a stále to zabírá.. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Působivý pohádkový příběh s místy tak nevlídnou atmosférou středověku, že to vypadá jako vystřižené ze Sapkowského. Zbytek je poctivě odvedeným řemeslem, které si diváka udrží po celou dobu, jak je to ostatně u Richarda Donnera obvyklé. Hudba od neznámého Andrewa Powella je občas lehce laciná a nevhodná, ale po většinu času děj velmi dobře podkresluje a v záběrech naplno využívajících nádherné exteriéry plní svoji úlohu způsobem zcela rovnocenným s daleko slavnějšími skladatelskými jmény. No a Michelle Pfeiffer je prostě nádherná;) 80% ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Rozprávková romantika, ktorá už trošku dopláca na svoj vek. Priaznivejšie hodnotenie by dostala v prípade umiernenejšej hudobnej zložky a väčšej výpravy, ktorá by lepšie zvýraznila atmosféru. Ak by tvorcovia trošku popracovali na odstránení infantilnosti, tak mohol byť z toho viac, než len milý filmík, ktorý poteší nápadom, dobrými hercami a niektorými dobrými scénami. 60%. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Kvôli lepšiemu a názornému vykresleniu vlčieho alterega hlavnej postavy (Rutger Hauer) boli z Kalifornie dovezení štyria sibírski vlci. (misterz)
  • Ke konci bitky v putyce na začátku filmu hodí Navarre (Rutger Hauer) kapitána Marqueta (Ken Hutchison) do ohniště. Ještě než mu začne hořet plášť, je možné si všimnout, že Marquet přepadne na bok a meč u pasu se mu nepřirozeně prohne. Je zřejmé, že jeho meč byl z ohebné látky (plast), nikoli oceli/železa. Herec se v této scéně snaží ohnutí meče zamaskovat. (salahadin)
  • Filip (Matthew Broderick) stojí hned vedle Navarra (Rutger Hauer), když mu podává látku, do které má zabalit jestřába. Avšak hned poté, když Navarre řekne Filipovi, aby si vzal jestřába, stojí Filip několik metrů od něj. (Rattus Rattus)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama