Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (339)

Rattus Rattus 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru jedna z nejlepších fantasy vůbec. Výborné herecké výkony, exteriéry, námět a především vynikající soundtrack. Michelle Pfeiffer je nádherná. Škoda, původní dabing byl lepší, ale nevadí. Mj. úvodní titulky jsou naprosto famózní, první věc, která mne u filmu před více než dvaceti lety upoutala (geniální Andrew Powell), od té doby víc než klasika. http://www.youtube.com/watch?v=CLCNqpbx--g&feature=related A zde původní dabing: https://www.youtube.com/watch?v=6MCGs5DzhCc ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $18,432,000Tržby Celosvetovo $18,550,000║ Režisér Richard Donner týmto dobrodružno-fantasy filmom dokazuje svoju všestrannosť a zručnosť. Príbeh je jemne obohatení s fantasy prvkami, kde ide o premenu medzi dnou a nocou v podobe muž-vlk / žena-jastrab, dej výborne dokresľuje vizuálne poňatie a taktiež hudba. /95%/ ()

Reklama

bartias 

všechny recenze uživatele

Zajímavě old schoolová fantasy z 80. let má romantickou tápletku a dostatečně charismatické i okouzlující obsazení, aby chytla za srdce. Rutger Hauer a Michelle Pfeiffer jsou pěkný pár, lákavým exteriérům to sluší ještě více a Richard Donner zvládne zrežírovat i akci s mečem. Jen nám ta Jestřábí žena, stejně jako většina stejně žánrových filmů z té doby, stárne. 7/10 ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Lubostna temna rozpravka od rezisera Richarda Donnera /lethal Weapon, Superman/, ktory v tom case este tocil hit za hitom. Trochu vsak snimok zostarol behom casu, a dnes uz tak nestrhne ako kedysi, ked to lezalo este na pultoch kamennych vidopozicovni. Rutger Hauer /Blade Runner/ filmu vladne, horsie je to ale s Mattom Broderickom - osobne som ho nemal rad uz vtedy, teraz ho otvorene neznasam, aj preto, ze nevie hrat. Krasna Michelle Pfeiffer to vsak zachranuje, ale prilis poznat kulisy. 60 % ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jastrabiu ženu som chcel po dvadsiatich rokoch vidieť, aby som si doplnil Donnerovu filmografiu. Tento žánrový chameleón natočil horor, rozprávku a niekoľko buddy filmov. Bohužiaľ práve rozprávka mu príliš nevyšla. Tento film mi svojou temnejšou atmosférou pripomenul koprodukčné slovenské rozprávky z 80tych rokov. Lenže tie mali v mojich slovenských očiach svojské čaro, kdežto Jastrabia žena pôsobí, odhliadnuc od jedného nadprirodzeného prvku, ako historický film zo stredoveku. Je ťažké dodať adekvátnu atmosféru tomuto žánru, nestačia na to iba kostýmy, dobre vybraní herci a krásna príroda. Ale to nie je Donnerova chyba, jednoducho sa to už dôveryhodne natočiť nedá a preto filmový priemysel presedlal na temnejšie vysokorozpočtové fantasy príbehy, ktorým práve technické možnosti v dôveryhodnosti pomáhajú. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • V jedné scéně řekne Navarre Philippovi, aby jel na koni do hradu a plácne jeho koně, aby jel rychleji. Nicméně, když se poprvé tato scéna točila, Rutger Hauer (Navarre) koně plácl tak silně, že odstartoval na kopec, až úplně zmizel za horizontem. Kůň byl na Matthewa Brodericka moc silný, než aby ho mohl zastavit. Jediné, co ostatním tedy zbývalo, bylo sedět a čekat, než se vrátí zpátky. (HappySmile)
  • Biskupovy stráže jsou často vidět, jak natahují tětivy kuší ručně s použitím minimální síly. Kuše této doby byly tak silné, že tětivu nebylo možné natáhnout rukou, pokud nebyla řádně podepřena pomocí třmenu na noze, nebo pomocí rumpálu či páky známé jako „kozí noha“. Tětivu by zkrátka nemohli natáhnout zobrazeným způsobem. (Rattus Rattus)
  • Když Filip (Matthew Broderick) vyplave po útěku z vězení ve vodním příkopu, je záběr na dva vojáky, z nichž jeden hledá svůj měšec s penězi. Filip však jeho měšec ukradne až v další scéně stejného obrazu. (Rattus Rattus)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno