Reklama

Reklama

Příběh o lásce, která se nemůže dočkat naplnění. On je v noci vlkem, ona ve dne jestřábem. Oba jsou osudově předurčeni k tomu, aby se nikdy v lidské podobě nesešli, pokud neprolomí zlou kletbu, jež na ně byla uvržena. Strhující, akcí nabitý napínavý zážitek. (Magic Box)

Videa (1)

Trailer

Recenze (338)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Na vrchol žánru sice Jestřábí žena nedosáhne, ale přesto jde zejména díky silnému obsazení o slušný nadprůměr. Temná středověká atmosféra a záměrně provokativní barevná stylizace, kdy se dobro halí do černé, zatímco zlo do bílé barvy, dělá z tohoto snímku zajímavý kousek. Každopádně příběh funguje a film nepůsobí nijak lacině, což ve fantazy není zdaleka pravidlem...Celkový dojem 75 %. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvních fantasy, co jsem viděla. Celkový příběh je takový průměrnější, ale ta myšlenka nešťastné lásky, kdy osudový pár je a přitom není spolu, je okouzlující. Pohled Michelle Pfeiffer a Rutgera Hauera při východu či západu slunce je dostatečně srdcebolný a víc nepotřebuju. Nadhodnocuju hlavně proto, že je to jeden z filmů, který si vždy znovu ráda pustím. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nádherná pohádka, nežná a romantická a přitom temná a krutá. Prokletí Rutgera Hauera a Michelle Pfeiffer jsem si protrpěl s nima. Navíc Michelle Pfeiffer je tak krásná, že se divím Matthew Broderickovi a Rutger Hauerovi, že s ní mohli hrát a přitom jí nešukat, já bych tohle při pohledu na Mišel asi nezvlád. Těžko taky zvládám fakt, že žiju ve městě kde jediný jestřáb je na znaku US ambasády a tudíž nemůžu snít o krásné jestřábí ženě, kterou bych vysvobodil z jejího prokletí a pak s ní mohl nepřetržitě šoustat. Pro romantické pohádky a sny mám hold obrovskou slabost. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vlastně taková pohádka, která stárne trošku rychleji. V první polovině 80. let se Hollywood v podobných záležitostech poměrně viděl. Scottova Legenda, Nekonečný příběh, do toho různé planety Krull či snad trojnásobný Conan. Tady samozřejmě všemu akčnímu sci-fi i po letech díky vyjímečné hudbě vládne Conan. Jestřábí žena může nabídnout populárního Rutgera s krásnou Michelle a také začínajícího a tehdy ještě snesitelného Brodericka. Richard Donner to celé tehdy profesionálně zastřešil kvalitní režií. 65% ()

buldock 

všechny recenze uživatele

Krásné romantické fantasy o dvou do sebe zamilovaných bytostech , které se v tu samou vteřinu proměňují , jeden z člověka ve vlka , zatímco druhý z jestřába v člověka a jejich láska tedy zdánlivě nemůže dojít naplnění , ovšem oba mají naději , tuto kletbu biskupem na ně uvalenou , může přece jen jedna osoba na světě zrušit a jak to dopadne uvidíte sami... 80% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (33)

  • Biskupovy stráže jsou často vidět, jak natahují tětivy kuší ručně s použitím minimální síly. Kuše této doby byly tak silné, že tětivu nebylo možné natáhnout rukou, pokud nebyla řádně podepřena pomocí třmenu na noze, nebo pomocí rumpálu či páky známé jako „kozí noha“. Tětivu by zkrátka nemohli natáhnout zobrazeným způsobem. (Rattus Rattus)
  • Kůň, na kterém Navarre jezdí, je friesianský chovný hřebec, který pochází z Nizozemí, což je rodná země Rutgera Hauera, který jej hraje. Na tomto druhu koně často jezdívali středověcí rytíři. (HappySmile)
  • Během souboje mezi Marquetem (Ken Hutchison) a Navarrem (Rutger Hauer) v katedrále se hříva Marquetova koně neustále mění z dlouhé na krátkou, z husté na řídkou, a v jednu chvíli je zřejmé, že hříva koně je falešná. (Rattus Rattus)

Související novinky

Zemřel Richard Donner

Zemřel Richard Donner

05.07.2021

Legendární režisér Supermana, Smrtonosné zbraně nebo Spiknutí Richard Donner zemřel ve věku 91 let. Smutnou zprávu přinesla jeho manželka, producentka Lauren Shuler Donner. Slavný tvůrce pocházel z… (více)

Jablko nepadá daleko od šípu

Jablko nepadá daleko od šípu

23.11.2008

Ridley Scott plánuje v Nottinghamu vzkřísit legendu o Robinu Hoodovi a produkční společnost Spyglass Entertainment si myslí, že když diváky zajímá anglický lučištník, možná budou zvědaví i na… (více)

Reklama

Reklama