Reklama

Reklama

Neřízená střela

  • Velká Británie Wild Target (více)
Trailer

Victor Maynard je v duchu rodinné tradice profesionálním zabijákem. Dalo by se říci, že je ve svém oboru absolutní špička. Svou práci vykonává rychle, precizně a nezanechává žádné stopy. Jeho obličej nikdo nezná, dokonce ani jeho kolegové zabijáci netuší, jak přesně vypadá. Brzy oslaví 55. narozeniny, žije sám bez potomků a jeho matka se obává, že by mohl být homosexuální a nezanechat po sobě pokračovatele rodinné tradice. Jednoho dne dostává Victor zakázku na zabití mladé podvodnice a zlodějky Rose. Prodala svému zákazníkovi panu Fergusonovi padělaný obraz za 900 tisíc liber. Zdá se to jako snadný úkol, ale Rosino chování je naprosto nevyzpytatelné. Victor selhal. Victorova matka je velmi zklamaná a žádá syna, aby se svému zákazníkovi hned omluvil a svou chybu napravil. V tu dobu už má však Rose na mušce Fergusonův muž. Než však stihne Rose zabít, Victor ho zastřelí. Šokovaná Rose žádá, aby ji Victor chránil. Domnívá se, že je soukromý detektiv, a nabízí mu 30 tisíc liber týdně za svou ochranu. Nasedají do Rosina auta, kde však na ně čeká další zabiják. Toho si vezme na mušku mladík Tony, který se na místě činu vyskytuje spíš náhodou a ze svého konání je vyděšený. Victor v něm odhaluje velký talent, a vezme ho proto s sebou. Všichni tři se nyní musí ukrýt. Jako bezpečné místo určí Victor drahý hotel. Náhodou se v hotelu a na stejném patře ubytoval i Ferguson, kterého Rose podvedla. Ferguson si najímá nového zabijáka Dixona. Jeho úkolem je zabít Rose i Victora Maynarda. Úplnou náhodou Ferguson a jeho pomocník objeví Rose a Victora v hotelu. Okamžitě se za nimi vydají. Victor, Rose a Tony ujíždějí v malém mini cooperu, pronásledováni velkým mercedesem. Mají štěstí, jejich pronásledovatelé nezvládnou řízení, a těžce se zraní. Victor odveze Rose a Tonyho do svého domu na venkove. Zde budou všichni v bezpečí. Victor nabízí Tonymu, že mu poskytne zdarma šestitýdenní výcvik, a Tony rád přijímá... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (706)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

I když nemám ráda komedie o nájemných vrazích, tak v tomto případě na svou zásadu zapomínám. Příběh je podaný s takovou nadsázkou, že smývá veškeré morální pochybnosti a divák chtě nechtě tomu upnutému profíkovi tolik posedlému čistotou a pořádkem fandí a tu ztřeštěnou šílenou holku mu přeje, protože ona mu do života přináší tolik potřebnou barvu. Film je lehoučký jak citronová pěna do koupele, takže se v něm nějaká ta nelogičnost v ději hravě skryje.____ Vcelku už stařičký Bill Nighy je tady pomilováníhodný a to zcela upřímně. /12. 4. 13./ ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, výborná! Naposled jsem se takhle bavil když jsem viděl Soumrak mrtvých a to je už hodně let nazpátek. Během celého filmu mi přišlo, jako kdyby se do filmu nedodstala francouzština jen ve formě učení jednoho herce z filmu, ale celou atmosférou. Ten film totiž vyzní šíleně francouzsky a nevím, zdali by se to angličanům líbilo. Je totiž plný bláznivých, střeštěných a přirozeně zábavných scén, které dokážou potěšit a kupodivu se to nezastaví do samotného konce. Herci jsou také třída, těm se vytknout nedá už vůbec nic. Úžasný Bill Nighy, nádherná Emily Blunt a mým mládím prolezlý Rupert Grint z Harryho Pottera. Do toho pár dalších známých herců, kteří utváří parádní atmosféru tohoto filmu a fakt, že jsem se opravdu parádně bavil. Wild Target je tak komedií, kde jsem se smál od začátku do konce a to scénář nemusel obsahovat ani jednu nechutnou natož pak nemožnou scénu, která chtě nechtě musí pobavit. Prostě přirozený průběh, pár dobrých herců a atmosféra jak z Francise Vebera vystřihnuta. Co víc chtít... ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Agent 47 zestárl a ještě se zamiloval. Tak tahle představa mě dokonale rozesmívá a rozesmála mě i tahle komedie, která mi, nevím proč, atmosférou neustále připomínala Sklapni a zastřel mě. Ústřední trio je parádní, Grint mi začíná být celkem sympatický, k Emily netřeba slov a Bill ztvárnil čtyřicet sedmičku (nemůžu si pomoci XD) daleko zajímavěji než plešatej Olyphant. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Krásna ukážka toho, že aj klišé sa dá natočiť s nadhľadom a prehľadom. Nighy je dokonalý v každom zábere každého filmu, takže pokaziť to nemohla ani neomylná Emily, no a Rupert Grint myslím zapadne do hereckého priemyslu s prehľadom a na Rona z HP si nikto za pár rokov ani len nespomenie. Everett a Freeman už boli len takým jemným okorenením tohto chutného mixu žánrov, z ktorých najvýraznejším bola akčná komédia. Romantizovaním a dramatizovaním by v podobných prípadoch vznikol v mnohých projektoch poriadny galimatiáš, vo 'Wild Target' ale všetko funguje ako má. Film dokonale zabaví, nenudí a pokiaľ filmy tohto ladenia mi vyšumia z hlavy behom pár dní, tento sa v nej drží poriadne dlho. 85%. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica vtipná, potom to začína viaznuť, pretože všetko sa nesie na príliš rovnakej vlne. Jednoducho - aj v humore je potrebné vedieť byť variabilný, pretože je to potom "šecko na jedno brdo". Nehovoriac o tom, čo naštvalo ozaj moc - robiť si srandu z utrpenia zvierat - tu konkrétne mačky - na úkor úžasne kreatívnych dospelákov či detí, to naozaj žiadna veľká zábava nie je. To je obyčajná trapošina. Takže vo výsledku za dve hviezdy. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (14)

  • V oknech jedoucího auta, ve kterém mají sedět Victor Maynard (Bill Nighy), Tony (Rupert Grint) a Rose, je možné všimnout si, že místo herců jsou ve voze kaskadéři. (Chegi)
  • Bill Nighy trpí Dupuytrenovou kontrakcí, tj. dědičným onemocněním, které zasáhlo dva poslední prsty na obou rukou. Proto je možné vidět, že drží zbraně poněkud nezvykle. (Strzengon)

Reklama

Reklama