Reklama

Reklama

V rámci amerického experimentu byl zrušen rozsudek smrti a vězení jsou teď napěchována bývalými odsouzenci. Skupina více než dvou set ruských vězňů je poslána na nehostinný ostrov a ponechána svému osudu. Brzy se tu vytvoří drsné společenství s ještě drsnějšími pravidly. V boji o přežití nebude nikdo ušetřen… (oficiální text distributora)

Recenze (60)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Hezká 4rka nebo 3 s hvězdičkou, když tu na čsfd vlastně máme ruské známkové hodnocení. Konstantin Lavroněnko je pro hodně diváků hlavní lákadlem tohoto filmu. Mne to spíš zajímal film samotný a téma arktického vězení a přežívaní v něm. Nicméně uznávám, že Lavroněnkovi vězeňské film sednou a útěky taky. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Mne už dávno rusi nemusia dokazovať, že vedia točiť dobré filmy. K. Lavroněnko na seba upozornil fantastickým, u nás zatiaľ na DVD nevydaným filmom Návrat. Od tej doby jeho hviezda stúpa čoraz vyššie a právom. Má talent a niečo navyše čo nemá každý herec, a to je charizma. Film o väzňoch je vždy príťažlivá téma. Možno tvorcovia miestami tlačili na pílu až moc a paradoxne mi viac sedela prvá polovica filmu, v ktorej dominoval Lavroňenko ako samotár v divočine. Určite sa nenechajte odradiť tým, že je to ruský film. Podobné americké filmy strčí hravo do kapsy a hanbu si rusi rozhodne neurobili. Opäť zabodovali a teším sa na ďalší kúsok. Dasvidania. 70%. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ruskej akční náhul se sklony k sci-fi možná vypadá dobře, ale je to kravina, prvotřídní kravina. Každej tady vypadá s těma krátkejma vlasama a vyplesklejma ušima jak typickej Saša z Východu a já si prostě jako divák nedokázal zvyknout ani na jednoho herce, včetně Kajínka, který v té době ještě nevěděl, že bude Kajínek. Nová Země je tak možná zajímavej film, ale já z něj cejtil spíš to, že koukám na strašnou krávovinu a tak to taky dopadlo. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná pohádka s haldou násilí, tak bych to nazval já. I mně Lavroněnko sedí a opět hrál dobře. Jelikož mám ale rád smysluplný děj, jsem lehce udiven scénářem... Ok máme tu partu drsných vyvrhelů, zajištěných policií a odsouzených, kteří jsou nebezpeční nejen společnosti, ale i sobě navzájem... Tedy snad kromě Lavroněnka, jehož pohnutky k masové vraždě a důvod vyhoštění tvůrci nakonec vyzradí. Je tu ostrov, kam vězně odvezou a nechají je být. Že po sobě klany navzájem půjdou mi bylo jasné už při transportu na lodi, obzvlášť, když zásoby byly omezené... že jedna skupina asi zvítězí, či pozabíjí zbytek mi bylo také jasné. Hra- Poslední prohrává byla hustá a palec za ní nahoru. Potud OK, včetně robinsonády hlavního hrdiny. Od jeho návratu do tábora jsem už ale nechápal.... SPOILER. Fakt nevěřím, že by banda vězňů s kleštičkama, drátem a šroubovákem rozebrala zamrzlej a kdoví jak dlouho rezavějící zakleslej hydroplán v ledu. Už vůbec nevěřím, že by si jej v táboře opravila a už vůvec vůbec nevěřím, že by po vyčištění rvoucího se tábora vojáky, jej nechali ozbrojené složky bez povšimnutí v hangáru i kdyby si mysleli, že nikdo nepřežil. Předpokládám, že další várka nepřizpůsobivých už byla na cestě. Závěr jak moderní americký křižník ostřeluje (opět k mému údivu) letící opravený hydroplán byl už hřebíček do rakve tohoto filmu a hvězdné ocenění šlo prudce dolů... Takovou sotva letící plechovku by ta loď sundala první salvou... Konec ani nebudu komentovat. Škoda, potenciál tu byl slušný, ale tvůrci asi najednou nevěděli jak to skončit... Je to za tři lumíky, ale s odřenými kožíšky ! * * * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Solidní film na styl Zabij nebo budeš zabit. Věznice praskají ve švech, proto je 200 ruských věznů vysláno na ostrov, kde mají přežít bez jakéhokoliv dohledu ochranky, jenže jak je zvykem brzy se začnou dělit na dvě skupiny a drsná ruská podívaná je na světě. Není nouze o slušné herecké výkony, sympatické hlavní postavy, i hajzly záporáky, slušná porce násilí, kanibalismus a dostatek napětí i akce, aby byl divák neustále v pozoru. Jo tyhle filmy můžu. Finále je mazec. 80% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (2)

  • Súostrovie Nová Zem napriek svojej polohe nikdy neslúžilo ako trestanecká kolónia a ani tu nebolo nikdy vybudované žiadne väzenie. Od svojho objavenia a neskoršieho pripojenia k Rusku, resp. Sovietskemu zväzu, bolo skôr známe predovšetkým kvôli jadrovým skúškam počas obdobia Studenej vojny. (MikaelSVK)
  • Napriek názvu filmu sa filmovanie uskutočnilo na úplne iných miestach než je ruské súostrovie Nová Zem. Natáčalo sa totiž na ukrajinskom polostrove Krym, stredomorskom ostrove Malta, v metropole Ruska - Moskve a tiež v Nórsku a na nórskom ostrove Svalbard. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama