Reklama

Reklama

Návrat do Silent Hill 3D

  • Francie Silent Hill : Révélation 3D (více)
Trailer 1

VOD (1)

Už několik let je Heather na útěku před temnými silami. V den svých osmnáctých narozenin, po strašných nočních můrách a náhlém zmizení otce, si uvědomí, že už není tou Heather, kterou bývala. Toto nové poznání ji zavede hluboko do světa démonů a hrozí jí věčné uvěznění v Silent Hill. (oficiální text distributora)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (553)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Pominu-li fakt, že je to příšerně natočené, tak to ani nedává smysl. Zvraty se dějí náhodně a jsou pěkně debilní. O postavy ztratí člověk zájem po pár minutách (hello, Twilight) a pak už se to jen nudně vleče, aby vše završilo trapné finále s otevřenými vrátky pro případné pokračování. A těch pár hezkých monster vydrží na plátně sotva pár minut. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Po špičkový jedničce, následuje studená sprcha. Vybrané postavy jsou perfektní vč. hudby, jenže příběh se jaksi zcela vytratil, někam do neznáma. Nízké napětí, čiší takřka nulový strach vč. strachu u postav. Temnota v příběhu se až příliš prolíná s reálným světem. Tohle přeci není Freddy Kruger. Mysterióznost je taky ta tam. Jedničce nesahá ani k prstům u nohou. Mrzí mě to hodně, čekal jsem pořádný překvápko a namísto toho na mě bafla ostudná polízanice. ()

Reklama

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Jako nefanoušek her a člověk, který moc nepochopil konec jedničky, jsem místy opět nechápal. Ale nějak mě to během sledování zajímalo, jak to bude dál, tak to není zrovna blbá vizitka, tak by to mělo být. Scénář, triky, prostě nic není sice nějak špičkové, ale v rámci žánru jsem i tak lehce spokojen, i když to celé vlastně moc nechápu :D ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Páni kritici sice rozcupovali první Silent Hill jako noviny, stejně ale šlo o film, do něhož se temnofilní videoherní duše ráda zamilovala. Byl to prostě fajn fanouškovský počin, který si našel ten správný poměr mezi potemnělou krásou a přiúchylnělou brutální historkou o příšerách a paralelních světech. Dvojka se rozhodla, že situaci zkomplikuje, takže se na scénu vrací Sharon, zatímco její táta se stává jakýmsi anti-silenthill agentem. Vedle toho by také ráda vysvětlovala... abych ty řeči zkrátil, oboje je solidní průšvih. Postavy si jsou vědomy nejasného, ale velikého nebezpečí a přesto vykonávají neuvěřitelně zbrklá a nesmyslná rozhodnutí. Celý druhý Silent Hill je souvislým sledem drastických výjevů, mezi nimiž se dozvídáme, že je třeba jít tam a tam, najít tohohle a tamhletu, spojit se s tímhle a vybodnout se na tamto, což je ozvláštněno zejména tím, že se titulní hrdinka chaoticky rozhoduje, co z toho udělá a co ne. Zásadní nedostatek spočívá v nesmyslné existenci všeho: Některá monstra se objevují zcela náhodně a nevíme proč, stejně tak některé osoby a situace. Když už je nám něco objasněno, tak si zase uvědomíme, že příběh buď nedává smysl vůbec, nebo pajdá na obě nohy a slintá si na triko. Jistě, pro kdekoho půjde o snáze pochopitelnější story, než jakou disponovala jednička - což není nutně klad. Potěšen jsem byl v průběhu celé stopáže celkem třikrát: V prvních sekundách filmu, při nástupu "pavouka" z figurín a při závěrečném souboji, protože mě bitka Pyramid Heada s dámou fetišisticky bavila (dáma ve své finální podobě připomíná slayery z videohry Suffering, což je mimochodem velice podařená hororová záležitost). Bohužel, impozantní scéna z jedničky, v níž úřaduje temnota a Pyramid Head před kostelem, strčí celou dvojku do kapsy... ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Z toho filmu jsem na rozpacích ... Samozřejmě již podle hodnocení uživatelů je jasné, že je mnohem horší, než původní díl. To je. Původní filmová verze je pro mne jedním z nejlepších neexploitačních hororů, jaké znám. Co dělá videohru od KONAMI tím pravým je atmosféra a ta je kromě jiného kvalitní díky vizualu. To stejné platilo o ději, ke kterémuse přidal i dost kvalitní scénář. To vše tady chybí. Scénář je příšerný. Vizual na dnešní poměry také, vše asi způsobeno 3D zpracováním. Nešikovní tvůrci než aby vypiplali prostory města, tak jej pěkně "vyhladili"a převedli do 3D. Hezké...tak na rok 1990 ... :-( Ale na druhou stranu je zde akce, pořád se tak nějak něco děje, rozhodně jsem se nenudil. Jen prostě to je "zprznění" původní videohry i filmu, což prostě nemůžu odpustit ... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Pri scéne v sanatóriu v izbe so sestričkami, kde Vincent (Kit Harington) leží spútaný na posteli a Sharon (Adelaide Clemens) sa ho snaží uvoľniť, sa Vincent prevráti s celou posteľou, pričom na to použije pravú ruku, ktorú mal však pripútanú. (Proffessor)
  • V októbri 2016 web PrettyFamous film zaradil na 16. miesto rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Související novinky

Od fantasy zpátky k hororu

Od fantasy zpátky k hororu

28.11.2010

Touhle cestou se ubírá kariéra britského sympaťáka Michaela J. Bassetta (foto). Není divu – Solomon Kane byl sice fajn, ale (i díky neuvedení v amerických kinech) na sebe nevydělal a na původně… (více)

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Anderson kráčí v Bollových stopách

Anderson kráčí v Bollových stopách

17.11.2009

Přinejmenším co se posedlosti adaptacemi počítačových her týče. Právě v těchto dnech natáčí Paul W.S. Anderson v Torontu čtyřku Resident Evil s podtitulem Afterlife. Ale už má samozřejmě další plány.… (více)

Do vězení, z vězení

Do vězení, z vězení

01.10.2009

Tento týden se roztrhl pytel se zprávami kolem vězení a vězňů – těch filmových i těch skutečných. Jak už určitě víte, ve Švýcarsku byl za své 30 let staré hříchy zatčen Roman Polanski a bude to mít… (více)

Reklama

Reklama