Reklama

Reklama

Návrat do Silent Hill 3D

  • Francie Silent Hill : Révélation 3D (více)
Trailer 1

VOD (1)

Už několik let je Heather na útěku před temnými silami. V den svých osmnáctých narozenin, po strašných nočních můrách a náhlém zmizení otce, si uvědomí, že už není tou Heather, kterou bývala. Toto nové poznání ji zavede hluboko do světa démonů a hrozí jí věčné uvěznění v Silent Hill. (oficiální text distributora)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (553)

666teen 

všechny recenze uživatele

Ned Stark má po první sérii Hry o trůny volno a Jon Sníh má pauzu, takže Silent Hill podruhé. No, poprvé bylo líp. Nicméně vybydlený a doutnající hornický zapadákov má svoje kouzlo i bez joysticku. P.S. A to jsem neseděl se ségrou v multikině s 3D brýlemi na vodnaté hlavě a nehýkal jako pyča: "Jéééé!" ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Druhá návštěva městečka ztracených duší s větším spádem událostí a údernějším drajvem. Je mně jedno, jak moc tvůrci oblíbenou hru podělali, nebo naopak vylepšili, protože s ní nejsem plně obeznámený, ale tohle byla bizarní až surrealistická jízda s horečnatou snahou být údernější, než poněkud temně přeplácaný a komorní první díl. Dvojka je fantaskní slepenec nekonečně bizarních a surrealistických obrazců. Sektářský řád ze Silent Hill jde nemilosrdně ve své fanatické touze po mladé dívce Sharon, která má v reálném světě na krku vraždu, a kvůli této skutečnosti se musí se svým adoptivním otcem stěhovat z místa na místo. I přes přísný zákaz se krok za krokem postupně přibližuje k tomu prokletému místu, kde neustále padá popel, a se kterým je spjata přes jistou holčičku, kterou zde kdysi upálil fanatický dav. Jak si v městečku bude počínat, je velmi důležité, protože na tom závisí život jejího otce, kterého sem přišla zachránit. Možná Adelaide Clemens v hlavní roli nezahrála na jedničku s hvězdičkou a klidně mohli vybrat někoho atraktivnějšího, ale jinak nemám připomínek, protože děj pěkně odsýpal, akorát je škoda, že nepřišel s nějakým mega závěrem a spokojil se s tou horší variantou. Však taky Michael J.Bassett není žádný extrovní režisér, ale spíše koketér béčkových opusů, a je tedy div, že z toho vyšel tak zajímavý film. A srovnávat film s konzolovou hrou je zcestné, protože obě díla mají zcela rozdílnou koncepci, která vzájemně nemůže nikdy být funkční. Film měl spád, originální nápady a bavil mě, ale do Silent Hill se přesto překotně nepohrnu. Bojím, bojím. Mé hodnocení: 80% ()

Reklama

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Návrat temnoty v začouzeném městečku. Jak se na pokračování sluší tak řetězy víc řinčí, příšery vypadají bizarněji a Pyramid head je zpět, jen se překvapivě trošku víc kamarádí. Filmová jednička byl velmi zdařilý mix toho, co se událo v prvních dvou dílech gamesky od Konami, bylo tedy logické, že autorům nezbývalo než hrábnout po herním světě z trojky. Bohužel tam (takže ani na plátně) se příběh moc nerozvinul dál a jen se recykluje děj předchozí v novém hávu, přesto je pořád čeho se bát v alternativním světě, kde bych se nikdy ocitnout nechtěl .. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý potenciál, ale minimálně využitý. Při nejmenším může být spokojený aspoň divák hry. Temných postav se pár objevilo a nebyly vůbec špatné. Teď už ale k záporům, nicotní atmosféra od začátku, kterou jednička strčí do kapsy. Jenže největší zápor bijící do očí je "paskvilní" 3D. Několik naprosto zbytečných scén a i několik věcí. Místo toho, aby se zaměřili na temnou atmosféru Silent Hillu, tak to zničí přebytečnými efekty do 3D. Je jasné, že se hledělo hodně na výdělek, ale podle toho to také vypadá.. 4/10 = 43% ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Příběh je sice trochu přihlouplý (stejně jako byl přihlouplý už v prvním dílu), ale vizuální stránka a atmosféra filmu jsou tak povedené (stejně jako už v prvním dílu), že na nějakou hloupost příběhu kašlu. Oproti S.H. 2006 je myslím jeho pokračování trochu víc klasický dějový film než zfilmovaná hra, ale třeba se mi to jen zdá. Každopádně je podsvětí Silent Hillu opět zabydleno bizarními stvůrami, které si libují v nejroztodivnějších formách týrání a mučení obětí, z nichž asi nejvíc zaujme staré známé přerostlé hovado v kožené zástěře se struhadlem na hlavě, tentokrát pracující s obří halapartnou (a že mu jde práce s rukama hezky od ruky...) Jeho příbuznost s mým oblíbeným monstrem z Resident Evil: Afterlife je více než zjevná. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (16)

  • Kit Harington (Vincent) sa pokúsil po tom, čo dostal túto rolu, hrať počítačové hry "Silent Hill", aby lepšie chápal dej filmu, v ktorom išiel hrať, lenže prestal s tým, pretože hry považoval za príliš strašidelné. (8HitBoy)
  • Přestože druhý díl hororové série byl v očích jak fanoušků, tak kritiků mnohem horší než jeho předchůdce, japonský vývojář videoher Konami uvedl, že přesně takhle si film podle své videohry představoval. (Beckett51)

Související novinky

Od fantasy zpátky k hororu

Od fantasy zpátky k hororu

28.11.2010

Touhle cestou se ubírá kariéra britského sympaťáka Michaela J. Bassetta (foto). Není divu – Solomon Kane byl sice fajn, ale (i díky neuvedení v amerických kinech) na sebe nevydělal a na původně… (více)

Silent Hill pokračuje

Silent Hill pokračuje

08.11.2010

„Neexistují kvalitní filmové adaptace počítačových her,“ tvrdí někteří. „Kromě Silent Hillu,“ kontrují jiní. Na dvojku úspěšného hororu z roku 2006 se čekalo hodně dlouho. Christophe Gans má ale… (více)

Anderson kráčí v Bollových stopách

Anderson kráčí v Bollových stopách

17.11.2009

Přinejmenším co se posedlosti adaptacemi počítačových her týče. Právě v těchto dnech natáčí Paul W.S. Anderson v Torontu čtyřku Resident Evil s podtitulem Afterlife. Ale už má samozřejmě další plány.… (více)

Do vězení, z vězení

Do vězení, z vězení

01.10.2009

Tento týden se roztrhl pytel se zprávami kolem vězení a vězňů – těch filmových i těch skutečných. Jak už určitě víte, ve Švýcarsku byl za své 30 let staré hříchy zatčen Roman Polanski a bude to mít… (více)

Reklama

Reklama