Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisérka Sally Potterová do svého kritického komentáře ke světu módního průmyslu obsadila známé herce a herečky. Diváky nalákané do kin hvězdným pozlátkem čeká zážitek podobný návštěvě galerie současného umění. Statická kamera zachycuje výpovědi postav v detailu na barevném pozadí. Protagonisté zjednodušení na sociální typy komentují přímo do kamery smrt modelky během reklamní kampaně. Dochází k interakci mezi výpověďmi jednotlivých postav a prostorem za kamerou, z něhož divák dostává pouze zvukovou informaci. Film měl premiéru na Berlinále v klasickém kinosále, ale ačkoli nikdy neztrácí tempo, publikum jej přijalo s velkým zklamáním. Distributor nabízí i verzi pro mobilní telefony, kde se možná tento videoartový experiment prosadí. (Febiofest)

(více)

Recenze (6)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Zajímavý experiment - kamera, herec, bluescreen, zvuky v pozadí. Výborně napsané monology a dokonale vyprofilované postavy, naprosto OPRAVDOVĚ ztvárněné skvělými herci (krom otravného Ahmeda a nicmoc postavy Anity). Kdo by to byl řekl - že z takového "chudého" základu půjde vytřískat něco tak.. plného. (P.S.: Jude Law je velmi píchatelná ženská.) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Prezentace nové módní značky, od které si manažeři slibovali úspěch se dík tragickému úmrtí nečekaně zvrtla... Sestřih z hereckých monologů formou interview, za hercem monochromatický screen, s občasným zvukem v pozadí předkládá k posouzení povrchní svět zbožné (od slova zboží) krásy. Vše nutně musí stát na tom, co herci pronášejí, jak to pronášejí a jestli to jako celek má nějaký význam. A jak tedy? Výtečně, spousta zvučných jmen skoro jiný výsledek vylučuje. Co? Inu, různé postřehy, hlavně z osobního života a světa módy - od kritiků, manažerů, modelek, ochranky, návrhářů, PR managerů, image designerů po obyčejné lidi. Řeči mají kolikrát řádný šmrc, k jednotlivým postavám se hodí, nechybí vtip a občas i něco hlubšího. Ale těch hluchých míst jsou spousty - nudných, prázdných, zbytečných či nejlépe nevýrazných - většinou se pojí s konkrétními lidmi (Anita de Los Anjeles, Minx, modelka, Vijay), nikoli však vinou herců. Ovšem Steve Buscemi, Judi Dench, Dianne Wiest a Simon Abkarian dostali možnost zazářit a využili ji. Silné **. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Ó já pochopil režisérův záměr vyprávět příběh v sestřizích rozhovorů lidí, ze kterých žádný příběh být "neměl". I ty vtípky s herci .. ale bylo to na mě až tak moc cool, že ... :-) ()

karnát 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, mohl to být povedený experiment. Ale není, je moc poznat, že herci hrají, celé je to nedůvěryhodné. Dramatické scény jsou do toho našroubované křečovitě a celkové sdělení veškeré žádné. ()

Reklama

Reklama