Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režisérka Sally Potterová do svého kritického komentáře ke světu módního průmyslu obsadila známé herce a herečky. Diváky nalákané do kin hvězdným pozlátkem čeká zážitek podobný návštěvě galerie současného umění. Statická kamera zachycuje výpovědi postav v detailu na barevném pozadí. Protagonisté zjednodušení na sociální typy komentují přímo do kamery smrt modelky během reklamní kampaně. Dochází k interakci mezi výpověďmi jednotlivých postav a prostorem za kamerou, z něhož divák dostává pouze zvukovou informaci. Film měl premiéru na Berlinále v klasickém kinosále, ale ačkoli nikdy neztrácí tempo, publikum jej přijalo s velkým zklamáním. Distributor nabízí i verzi pro mobilní telefony, kde se možná tento videoartový experiment prosadí. (Febiofest)

(více)

Recenze (6)

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Prezentace nové módní značky, od které si manažeři slibovali úspěch se dík tragickému úmrtí nečekaně zvrtla... Sestřih z hereckých monologů formou interview, za hercem monochromatický screen, s občasným zvukem v pozadí předkládá k posouzení povrchní svět zbožné (od slova zboží) krásy. Vše nutně musí stát na tom, co herci pronášejí, jak to pronášejí a jestli to jako celek má nějaký význam. A jak tedy? Výtečně, spousta zvučných jmen skoro jiný výsledek vylučuje. Co? Inu, různé postřehy, hlavně z osobního života a světa módy - od kritiků, manažerů, modelek, ochranky, návrhářů, PR managerů, image designerů po obyčejné lidi. Řeči mají kolikrát řádný šmrc, k jednotlivým postavám se hodí, nechybí vtip a občas i něco hlubšího. Ale těch hluchých míst jsou spousty - nudných, prázdných, zbytečných či nejlépe nevýrazných - většinou se pojí s konkrétními lidmi (Anita de Los Anjeles, Minx, modelka, Vijay), nikoli však vinou herců. Ovšem Steve Buscemi, Judi Dench, Dianne Wiest a Simon Abkarian dostali možnost zazářit a využili ji. Silné **. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Zajímavý experiment - kamera, herec, bluescreen, zvuky v pozadí. Výborně napsané monology a dokonale vyprofilované postavy, naprosto OPRAVDOVĚ ztvárněné skvělými herci (krom otravného Ahmeda a nicmoc postavy Anity). Kdo by to byl řekl - že z takového "chudého" základu půjde vytřískat něco tak.. plného. (P.S.: Jude Law je velmi píchatelná ženská.) ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Ó já pochopil režisérův záměr vyprávět příběh v sestřizích rozhovorů lidí, ze kterých žádný příběh být "neměl". I ty vtípky s herci .. ale bylo to na mě až tak moc cool, že ... :-) ()

karnát 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad, mohl to být povedený experiment. Ale není, je moc poznat, že herci hrají, celé je to nedůvěryhodné. Dramatické scény jsou do toho našroubované křečovitě a celkové sdělení veškeré žádné. ()

Reklama

Reklama