Reklama

Reklama

Průšviháři

(festivalový název)
  • Jižní Korea Gwasok seukaendeul (více)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu (Cha Tae-hyeon) je známý moderátor jednoho rádia. Při svém odpoledním pořadu mu do studia zavolá mladá dívka (Park Bo-yeong), která vychovává sama své malé dítě (Wang Seok-hyeon). Požádá moderátora o pomoc. Ten ji poradí, ať najde svého otce. Když se však jednoho dne mladá dívka objeví u dveří moderátora a řeknu mu „Otče“, změní se jim celý svět. Jak zareaguje náš hlavní hrdina? Je to určitě jeho dítě? (TylerGage)

(více)

Recenze (61)

juta 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to byla komedie, pak to přešlo do dramatu a nakonec z toho byla opět komedie. Hlavní trojice se mě líbila, hlavně prcek tomu dodal šťávu. Cha Tae-hyeon vypadal dost mladě na to, že byl otcem a zároveň už dědečkem, skoro hned jsem si ale zvyknul. Musím uznat, že moderátoři musí vypadat dobře, i když pracují v rádiu. Klidně by tam mohlo být více komických situací, ale i tak jsem se hodně nasmál. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Milý film? To ano. Skvělá komedie? No, tak to zas ne... Podle několika komentářů, které jsem tady před zhlédnutím četla, jsem si udělala obrázek úžasně vtipné korejské komedie, ale tak vtipné to zas nebylo. Když si člověk zvykne na korejský styl úsměvného vtipu, začne mu to už připadat tak normální, že na tom nevidí nic speciálního. A popravdě, skutečně směšných korejských komedií tak moc není. Většina korejských komedií spadá do kategorie "milých, příjemných, úsměvných filmů", což je sice fajn, ale když už začnu hledat něco víc, je to trochu problém. Podle hodnocení a komentářů jsem tedy čekala, že by tento film mohl být tím "něčím víc", ale bohužel. Jedná se jen o další běžnou korejskou komedii, která je oproti ostatním snad jen trochu nadprůměrná. Takže, za zhlédnutí sice stojí, bavit se určitě taky docela budete... já ale nechávám tento a další filmy z korejské tvorby za sebou a vydávám se dál, hledat něco, co mě osloví v trochu silnějším smyslu. V poslední době se mi totiž v asijské tvorbě nějak nedaří vidět něco skutečně výjimečného. ~(3,6)~ ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Priznám sa, že keď som začal film pozerať po prvýkrát nedopozeral som ho. Keď som sa k nemu vrátil po dvoch mesiacoch zaujal ma práve v tých miestach, ktoré ma pri prvej projekcií zanechali chladným. Speed Scandal je príjemná, oddychová komédia so sympatickými hercami, morálnym posolstvom a zaujímavou výstavbou deja. Tá neprináša síce nič prekvapivé, ale spôsob akým komponuje dramatickosť a aj spôsob akým posúva film dopredu je veľmi plynulý. A to v tomto prípade pôsobí prekvapujúco. Tae-hyeon Cha po snímke My sassy girl a mnohých ďalších dokazuje, že jeho primitívny úsmev a bláznivé vystupovanie dokáže spraviť zaujímavým akýkoľvek film. Nejedná sa o žiadnu svetobornú komédiu, ale herci si svoju úlohu užívajú a všetky vtipky s ktorých každý jeden sa dá kategorizovať ako podarený spĺňajú svoj účel a tak sa Speed Scandal stáva vďačnou kórejskou komédiou, pri ktorej sa dá zabaviť aj si oddychnúť. ()

May 

všechny recenze uživatele

Speed Scandal je nejpovedenejsi korejskou komedii za nekolik let zpatky a pro me nejlepsim filmem roku 2008. Naprosto se drzi sveho komedialniho zanru a s nicim ho nemicha cimz ziskava neuveritelny spad a krivka napinavosti od zacatku az do konce jen roste. Dlouho jsem nevidela film, ktery by byl bez jakychkoliv hluchych mist, film, pri kterem by se pravidelne cely kinosal nahlas smal a ktery by i nefanatici (= ne lidi jako ja) chteli videt znovu. 100% // Po vice nez dvou mesicich tento film videlo pres 8 milionu korejcu, cimz se uz ted dostal mezi nejuspesnejsi korejske filmy vsech dob. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pohodová komedie, lehké drama, nic crazy, nic ujetého, nic přehnaného, zkrátka nenašel jsem nic, co mi připadá laciné a kazí dojem z komedie. Objektivní hodnocení by bylo někde mezi 80-85%, ale za tu pohodu, dobrou náladu a celkově příjemný zážitek se zaslouží dát plný počet (beztak jde o jednu z nejlepších jihokorejských komedií, jakou jsem viděl - a notně za to můžu vděčit hlavní herecké dvojici). ()

Galerie (30)

Reklama

Reklama