Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Duben 1945, Hitlerovo Německo stojí těsně před kapitulací. Wehrmacht mobilizuje poslední síly. Albert, Walter a dalších pět kamarádů ze třídy jsou povoláni na frontu přímo ze školních lavic, jako pomocná vojska k obraně strategicky nedůležitého městského mostu před blížícími se Američany. Mise se záhy ukáže jako boj na život a na smrt. Pouze jejich bývalá učitelka Elfie Bauerová se snaží, aby šestnáctiletí mladíci přežili zbytečnou a bezvýznamnou bitvu o most... (Bobek27)

(více)

Recenze (40)

V.Silver 

všechny recenze uživatele

V našem malém "supermarketu" chodím každý týden při nakupování okolo krabice s DVDčky. Že jsem asi předevčírem investoval 69,- Kč do tohoto DVDčka moc nelituju - jo, film není nějak úžasnej, herecký výkony spíš průměrný (občas mi přišlo, že herci začali hrát až pár sekund poté, co byli v záběru), režie občas trochu zmatená, ale na televizní produkci pořád docela slušný. Při prvním záběru jsem se namlsal, vůbec začátek vypadal velice slibně - ale ten konec mě nějak nevzal. Postavy mi nepřirostly k srdci, ani neměly moc času a jestli to mělo nějaký poselství, asi jsem to nepobral. Každopádně film jsem si pořizoval kvůli němčině a tento úkol byl splněn na 80% (10% jsou chatrnější dialogy a dalších 10% divná angličtina "Američanů":) Celkově bych film hodnotil rokem, do nějž se datuje jeho děj - 45% ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Na tento remake jsem byl velice zvědavý, jelikož se mi původní film z roku 1959 líbil. Nečekal jsem nic velkého, přeci jenom se jedná o TV film. Sklamán jsem ale nebyl. Film má sice stejnou dějovou linii jako jeho předchůdce, ale je v mnohém jiný. Dá nám narozdíl od předchůdce možnost nahlédnout více do boje o most, naopak nesleduje tolik dění ve vesnici a minulostí sfanatizovaných kluků, kteří byli povoláni do bojů, nicméně velicí důstojník jim dal zaúkol bránit bezvýznamný most a jejich veliteli rozkaz, kdyby došlo ke střelbě je rozpustit. Kluci, ale byli tak sfanatizovaní, že byli ochotni zemřít, aby svůj úkol splnili. Je zajimavé pozorovat, jak kolem nich projíždějí z fronty transporty zraněných vojáků a oni si stále myslí, že na jejich úkolu stojí Říše. Film nabídl spousty nových scén, nicméně některé z původního spracování mi tam chyběly. Nepocítil jsem na tom nějáké špatné efekty či viditelné nedostatky, které tady mnozí popisují. Herecké výkony také nebyly špatné. Originál je vždy jenom jeden, ale o mnohé tento film svého předchůdce doplnil a přizpůsobil se dnešnímu divákovi. Celkově tedy hodnotím jako důstojný remake, který neurazí. Moje hodnocení 75% ()

Reklama

Honzek odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem nepochopil, je to smysl nedávající hovadina....Most z roku 1959 měl šmrnc, dobové reálie, každá scéna tam o něčem vypovídala a taky to mělo hlavu a patu. Tohle všechno Most z roku 2008 postrádá. Chápu, že Wolfgang chtěl celé dílo natočit trošku jinak ale možná u toho neměl tolik pít. Chápu dokonce i to, že film neměl žádný rozpočet, ale co nepochopím je, proč nezůstala alespoň základní idea. A proč jsem se sakra o ty kluky ani trošku nebál....Achjo. Prosím vás, udělejte pro mě něco a pusťte si raději originál, je lepší asi tak o pět hvězd. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne sklamanie. Bohužiaľ som videl pôvodnú verziu filmu a musím povedať, že silne scény filmu si pamätám už od detstva, keď som film videl po prvý krát. Z tohto filmu sa vytratila "vojna" a cely film je natočený ako TV film o rozmaznanom teenegerovi. Niektorým postavám zmenili pohlavie /učiteľa - nahradila učiteľka/, niektorým výrazne zmenili charakter. Celý film na mňa pôsobil veľmi neucelene a chaoticky. Akcia: ** Vtiahnutie do deja: * Realita: ** ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Remake legendárneho nemeckého filmu síce vznikol iba pred rokom, ale zabudnete naň veľmi rýchlo. Televízne spracovanie je naozaj cítiť všade. Postavy sú slabo prepracované a ploché,herecké výkony dosť nepresvedčivé, miestami podivne veselá hudba, ktorá keby nebola, bolo by lepšie. Naopak v niektorých silnejších momentoch je o poznanie lepšia, vhodnejšie zakompovaná. Ani po hodine nepoznáte mená chlapcov, jediný rýchlo zapamätateľný je tlsťoch Siegy, v ostatných som sa strácal.Akcia je síce bohatšia na streľbu, ale je menej prehľadná hlavne preto ,že narozdiel od originálu kde sa bojuje cez deň , tu sa bojuje prevažne v noci.Jediná scéna ktorá si odo mňa zaslúžila uznanie je scéna v závere s nezaistenými pancierovými päsťami.Postava ktorú hraje F.Potente je v podstate zbytočná, originál sa bez nej zaobišiel.Naopak chýbala mi postava učiteľa.Chcel som to vidieť iba kvôli porovnaniu ,hoci som vopred vedel , že to nebude ono.60 ročný originál strčí tento remake v pohode do riti. 50%. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • První zníčený americký tank má pancéřování. To však bylo vynalezeno až dlouho po válce. (Zodiak455)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno