Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sam Rockwell by si konečně zasloužil Oskara. Hilary Swank už plešatou pozlacenou sošku doma na polici má, ale za její nominaci bych se také nezlobil. Conviction je další z pomalých "independent look" dramat podle skutečných událostí a jako spousta dalších stojí za vidění. Ve filmu je vidět, že odhodlání některých nezná mezí a já s ústy dokořán sledoval proměnu z ukřivděné sestry v neústupnou osobu s cílevědomostí na rozdávání. Sourozenecké pouto mezi Hilary a Samem je tím nejpřesvědčivějším, co jsem z filmů loňského roku viděl. 4 a 1/2 *. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Sam Rockwell tradičně vynikající (jako skoro ve všem), narativ nespravedlivého soudního systému a boje s ním tu působí už ale trochu vyčerpaně. Rozhodně to není špatné a na pár místech to začne být i trochu napínavé, bohužel skutečně celý ten úzus nerovného boje sociálně slabší skupiny z amerického venkova se soudní mocností zde nevyvolává skoro žádné emoce. [60%] ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek o tom, jak to může dopadnout, když uvězní nesprávného? Ne, vlastně ne. Tohle je snímek o tom, jak je silné pouto mezi bratrem a sestrou, pouto, které se zdá silnější, než cokoli jiného. Minulost nás utváří a utváří naše vztahy. Tohle je síla filmu, který jako právní drama bohužel tak skvěle nefunguje. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Dráma o tom, ako silný jednotlivec vedie nerovný boj s veternými mlynmi systému. A vyhrá. A je to podľa skutočného príbehu. Takýchto tu už fakt boli tucty, lepšie i horšie, ale asi nie je náhoda, že tento druh filmov sa cíti najpohodlnejšie niekde na Hallmarku. Ale napriek tomu nebudem až taký prísny, lebo: a) je tu len nutné minimum citového vydierania (žiadne spomalené zábery objímania sa v slzách v sprievode sladkobôľnej hudby a pod.); b) okrem "boja proti nespravodlivosti" je to aj o absolútnej súrodeneckej láske a dôvere (Kenny počas celého filmu ANI RAZ nepovie svojej sestre, že je nevinný, rovnako sa jej explicitne ani nepoďakuje, ich vzťah je skrátka tak silný, že takéto slová nie sú potrebné); c) herecké výkony Hilary Swank a Sama Rockwella sú výborné. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jak už to u snímků s Hilary Swank býva, film stojí především na strhujícím výkonu Hilary Swank. Její kreace sestry s buldočí povahou a nezdolným odhodláním je chytlavá, líbiva a značně syrově zahraná tak, že se nemůže divákovi nezamlouvat. Kupodivu i Rockwell, jinak průměrný herec, se v roli vězně nebývale pochlapil. Netroufal bych si Conviction zaškatulkovat mezi klasická soudní dramata. Nedosahuje sice kvalit například Haggisového "The Next Three Days", které je dramaturgicky vyzrálejší a daleko sofistikovanější v rámci pohledu "zevnitř" - tedy fungování vězení a příprava celého plánu osvobození. I tak je ale Odsouzení dobrý film. Velice civilní, jemně konzervativní a Hilary je neskutečně impulzivní "great woman", takže proč ne. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Díky zavedení nových důkazů podle DNA bylo od roku 1989 do roku 2012 ve Spojených Státech sproštěno viny 249 odsouzených. Z toho i sedm lidí odsouzených k trestu smrti. (Terva)
  • Pravý vrah Katherin Reitz Brow nebyl dosud dopaden. (Anetik)
  • Hilary Swank se s pravou Betty Anne Waters setkala až těsně před natáčením. Prý se chtěla dostat do role, a ne jen někoho napodobovat. (hellstruck)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno