Reklama

Reklama

Film podle skutečné události. Bettyn svět se zhroutí, když je její milovaný bratr Kenny zatčen a odsouzen za vraždu na doživotí. Betty je přesvědčena o jeho nevinně a pomocí nejmodernějších kriminálních technologií se snaží prokázat bratrovu nevinnu. Neobyčejné pouto mezi sourozenci je inspirativní pro náš uspěchaný život. Úžasný výkon Hillary Swank jako Betty. Ne pro nic je dvojnásobná držitelka Oscara... (Film+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (252)

teutates 

všechny recenze uživatele

Kto by toto urobil pre svojho súrodenca... no kto, ja ne... pre titul maximálne. Taktiež som si nemohol nevšimnúť, že Hilary sa aj prízvuk naučila, dobrá to herečka. A kto by bol povedal, ako sa to skončí... heej, aj napriek tomu, že je to rozprávka na dobrú noc (ktorá sa, ale ozaj stala, pozor!) daáavam 8/10 (asi mám slabosť na takto podané dramata, neteší ma to ale... mal by som zachovať chladnú hlavu lovca). Keď sa Hilary na pŕavo dala, DNA test prekázala. Na jej bratovi nikomu nezáležalo, až ju to patrične nasralo... yow, yow. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Další z povedených soudních dramat vystavěných na skutečném příběhu justičního omylu o miglém americkém systému trestního práva, v němž jde především o to, ke každé vraždě přidělit vraha, nikoliv o to, opravdu ho najít. Případ vytažený ze stovek dalších, v nichž objevení metody analýzy DNA umožnilo nalézt a po dlouhých létech zrpostit a propustit z vězení nevinně odsouzeného, který je filmově zajímavý tím, že motorem vedoucím k osvobození je sourozenecká láska. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Subžánr justičních dramat je divácky velmi atraktivní a proto také hojně vyhledávaný a realizovaný, méně už je k vidění jeho propojení s melodramatem, tak jak to udělal režisér Tony Goldwyn. Zajímavý a vpravdě jedinečný námět dle mého dojmu zůstal trochu nevytěžen, upřednostnil bych přece jen více dramatické složky a trochu více napětí, takhle je v podstatě od začátku vše jasné, jen se čeká, jak to Betty Anne tentokrát zařídí, každopádně i tak je Goldwynův snímek nadprůměrnou filmovou zábavou. Dobré herecké výkony (hlavně Sam Rockwell si střihl svého floutka s chutí), celkem precizní režie a takový pozvolný spád, který diváka pomalu unáší řečištěm melodramatických peřejí, které ale spíše jen příjemně pohoupají, než že by hrozily utonutím ve víru děje... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na poli sudnych dram som uz cosi videl, ci uz ceskoslovenske filmy, ale hoci aj tie povodom z USA /tusim Primal Fear, Wellesov Compulsion, Anatomie Vrazdy a Obhajce + este cosi/, no ale tento je suverenne najslabsi. Film najprv nema tempo, a ani jeden strhujucejsi moment, reziser Tony Goldwyn mi nic nehovori a po tomto filme to este asi dlho tak aj ostane. Hillary Swank /Million Dollar Baby/ doslova prehravala, Sam DobraSkala tiez a ucast Juliette Lewis /Natural Born Killers/ som mal na haku. Respetivne ju otvorene nemam rad od uz spominaneho NBK. nerad ide proti prudu a ak uz musim, len lahko klzem po vlnach abych sammoc nenamocil - tu le treba byt drsny, ba urcite j kruty k filmu - komplet to zhorelo, o zarobku mozu tvorcovia snivat 10 % ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sam Rockwell by si konečně zasloužil Oskara. Hilary Swank už plešatou pozlacenou sošku doma na polici má, ale za její nominaci bych se také nezlobil. Conviction je další z pomalých "independent look" dramat podle skutečných událostí a jako spousta dalších stojí za vidění. Ve filmu je vidět, že odhodlání některých nezná mezí a já s ústy dokořán sledoval proměnu z ukřivděné sestry v neústupnou osobu s cílevědomostí na rozdávání. Sourozenecké pouto mezi Hilary a Samem je tím nejpřesvědčivějším, co jsem z filmů loňského roku viděl. 4 a 1/2 *. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Do kín bol film distribuovaný pod krycím menom Busted. (MikaelSVK)
  • Kenneth Waters získal odškodnění 3,4 milionů dolarů. (Meg.x)

Reklama

Reklama