Reklama

Reklama

Muži, co zírají na kozy

  • USA The Men Who Stare at Goats (více)
Trailer 3

Reportér Bob Wilton se snaží zapomenout na rozpadlé manželství a hledá velký námět pro svůj příští článek. Potkává agenta speciální jednotky Lyna Cassadyho, který mu odhalí existenci tajné vojenské jednotky, jejímž cílem je změnit válku tak, jak ji známe. Zakladatel této jednotky zmizel a Bob se přidává k pátrací misi, kterou vede Cassady. Aby přežil tuto dobrodružnou výpravu, musí Bob čelit nepřátelům, o kterých se mu ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 3

Recenze (989)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Viem, že som sa celkom dobre bavil, ale už zhruba po troch dňoch od zhliadnutia filmu si za svet nespomeniem, na čom konkrétne. Satira na armádu a hippíkov (ťažko povedať, čo je smiešnejšie) má dobrých hercov a niekoľko fajn scén, ale bohužiaľ nemá jednotný tvar a východzí pocit. Pozrieť a zabudnúť. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Já osobně jsem založením spíše " DOLŇÁK " než " HORŇÁK " :o), ale i já v tomto případě zíral a hlavně..... KRÁLOVSKY se bavil. Tohle myslím mluví za vše: Kdy Rusáci začali s tímto druhem výzkumu?...Zdá se, že se dozvěděli o našem pokusu o telepatické spojení s jednou z našich jaderných ponorek , zatímco byla pod ledovcem....O jakém pokusu?....Žádný neproběhl. Vypadá to, že šlo o kachnu ze strany Francouzů. Rusáci si myslí, že historka o tom, že je to francouzská kachna je jen báchorka.......Takže začali s paranormálním výzkumem, protože si mysleli, že to zkoumáme my- když vlastně nic nezkoumáme?..Ano, pane. Teď, když s tím začali, to musíme zkoumat taky pane :o) A ještě " z jiného soudku " - Co děláš?.....Rozháním mraky, udržuje mě to ve formě :o) Nevšední zážitek, vtipné a inteligentní ( víc než by se mohlo na první pohled zdát ) a v neposlední řadě parádně zahrané v čele s EXCELENTNÍM Georgem Clooneym coby JEDI bojovníkem, seržantem 1. třídy Lynem Cassadym, speciální síly ve výslužbě. Kdybych se před shlédnutím snímku nepodíval na jméno režiséra, téměř bych se vsadil, že bratři Coenové se rozhodli pro volné pokračování Burn after reading. V druhé polovině snímku sice trošičku dochází DECH, ale vše vynahrazuje úplný závěr na vojenské základně ( pod vlivem LSD ) a vrací to do nezapomenutelné roviny. 4* p.s. a co ty? Pomáhá mi chlast a poslouchání klasického rocku :o) BOSTON, jo ten mi pomáhá. No mně taky, na závěrečnou píseň More than a feeling http://www.youtube.com/watch?v=SSR6ZzjDZ94 " pařím " ještě teď při psaní tohoto komentáře :o) ()

Reklama

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Nedopečená blbinka (pod)čeľade Andersonovic a Coenovic inscenovaná vojakmi armády Džedáááj, prehnane lojálnym spravodajom a húfov nemých kôz. Námatkovo nájdeme čosi poživateľné (dotyk smrti, streľba nad, rozháňanie mrakov, voľba odbočky, inštruktáž k nenápadnej zbrani, LSD dýchanky, Bill Django)-vlastne je toho celkom dosť-ale chvíľami tomu prísluší mnou nie moc často používané slovo rádoby a hlavne ako úryvkovité resumé ok, no pokope to ozaj nedrží. Heslovový "Muži, čo čumia na kozy" sú dozaista zámerom obdivuhodným, k prešpekulovanej satire majú síce "so far" ako Slovensko k stabilnej vláde, avšak vďaka sucharskému podmazaniu ktoré mi býva často blízke je to za vyberanejšie 3*. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Vhodně zvolený datum uvedení do českých kin. Opravdu zklamání, spousta výborných herců v čele s Georgem vhodně doplněným Ewanem a dále hvězdy jako Kevin Spacey a Jeff Bridges a přitom nic, opravdu jakoby film bez scénáře, děje, a tak. Kde se stala chyba? Trailery v kinech vypadaly více než slibně, ale vše co bylo v tomhle snímku zajímavé nebo zábavné, tak bylo i v trailerech. Možná to byla moje chyba, že jsem je viděl, ale utéci z kina nebo zavřít oči opravdu nemůžu. Každopádně možná přílišné očekávání super gagů se mi stalo osudným. Normálně bych dal tři, ale za zklamaný večer 1na hvězdička pro Clooneyho a 1na pro McGregora. P.S. a teď to vysvětlení vhodně zvoleného data premiéry. Spousta lidí půjde na tento film a na konci si řeknou, že to byl asi nějaký špatný apríl. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

novinář bob se díky zkrachovalému vztahu a člověku, co dokáže pohledem zabít křečka, dostává až k lynovi, vojákovi armády nového světa (něco jako banda hipíků v uniformách, podporovaná prezidentem reaganem, velkým to fanouškem star wars).. společně s tímto mužem, který pohledem rozhání mraky a netuší, kdy ho dožene dotek smrti, podniká tajnou a nebezpečnou misi v iráku.. aneb ewanův návrat k rytířům jedi či silence of the goats chcete-li..:-) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Idea vojáka, který zabíjí myslí, není pouze výplodem fantazie filmařů. Americká armáda po válce ve Vietnamu zkoušela podobný projekt, kde probíhalo i ono zírání na kozy. Jeho výsledky jsou ale neznámé. (Sharky95)
  • Postava brigádního generála Deana Hopgooda (Stephen Lang) je založena na generálmajorovi Albertu N. Stubblebineovi III. (c.tucker)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 32,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 69,1 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama