Reklama

Reklama

Muži, co zírají na kozy

  • USA The Men Who Stare at Goats (více)
Trailer 2

Reportér Bob Wilton se snaží zapomenout na rozpadlé manželství a hledá velký námět pro svůj příští článek. Potkává agenta speciální jednotky Lyna Cassadyho, který mu odhalí existenci tajné vojenské jednotky, jejímž cílem je změnit válku tak, jak ji známe. Zakladatel této jednotky zmizel a Bob se přidává k pátrací misi, kterou vede Cassady. Aby přežil tuto dobrodružnou výpravu, musí Bob čelit nepřátelům, o kterých se mu ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (990)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako sa z toho dostaneme?“ – „Mierovou cestou.“ – „Ako to myslíš?“ – „Pozorne sa únoscovi zahladíš do očí, začneš vydávať zvuk „mmmmm“ a budeš mu do mozgu hypnotickou cestou prehovárať ´nezastrelíš nás, nezastrelíš nás´." - "Aha." - "Potom mu vytrhneš očnú buľvu alebo mu zabodneš ceruzku do krčnej tepny.“ – „Ale ja nemám ceruzku...“ – „Nepochopil si to.“ Čudný film, ktorý ma zo začiatku vykoľajil tým, že som čakal „lineárny príbeh“ a namiesto toho som dostal skôr sériu viac či menej „súvisiacich“ scénok. Paradoxne, časom ma práve táto „anti-príbehovosť“ začala baviť natoľko, že ma v druhej polovičke pre zmenu vykoľajilo zasa to, že sa tvorcovia snažili dať tomu nielen hlavu a pätu, ale aj, bohužiaľ, príbeh, pointu a snáď, nedajbože preboha, myšlienku. Mám rád Ewana McGregora a myslím si, že skvelému Michaelovi Claytonovi Georgeovi Clooneymu perfektne pristanú úlohy „samoľúbych blbcov“. Dokonca by som sa nečudoval, ak by snímka NAOZAJ vznikla podľa skutočných udalostí. Bohužiaľ, výsledok je rozporuplný už kvôli neveľmi dobrým výkonom Kevina Spaceyho a Jeffa Bridgesa a čudnej kombinácii žánrov (chvíľku „Jedi“ paródia a následne mám súcitiť s Iračanom, ktorý hrdinom dáva svoje auto?). ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Co to k čertu bylo…Některé filmy chytí a nepustí, zatímco u jiných máte permanentní pocit, že si budete muset způsobit nějakou fyzickou bolest, jinak Vám vypadnou bulvy a exploduje mozek. Co myslíte, kam spadají tihle „báječní“ muži zírající na kozy? Asi by bylo nefér smést je jen tak ze stolu a označit nálepkou nejnudnější a nejnevtipnější komedie roku. Jenže skutečnost je přesně taková ne-li horší. Problémem by nebyla ani tak celkem solidní devadesátiminutová stopáž, ale v případě pokud by se bylo na co dívat. Jedi trik, který se na diváka snaží zkoušet režisér Grant Heslov je neumětelským pokusem o nastolení chaosu v jinak klidných vodách a zapomíná, že divák se do kina většinou nevypraví pod vlivem LSD nebo jiných látek, které by mu možná pomohli najít v tomhle dvouvrstvém plakátovém filmu třetí rozměr zaručující blažené prochechtání se k explozivnímu konci. Ale počkat, to by tu nějaký musel být. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Tohle není vůbec jednoduchý film, jak by se na první pohled mohlo zdát, ale je jasným důkazem o tom, že i ve válce se dá zažít absurdní legrace. Jenže hodnocení filmu, který až zběsile střídá žánrové polohy a přitom po obsahové stránce není tak silný a současně má něco do sebe, je vskutku náročný úkol. Příběh válečného zpravodaje Boba Waltona (Ewan McGregor), který odešel do války v Iráku kvůli zlomenému srdci by byl docela obyčejný kdyby tam nestřetl seržanta Lyn Cassadyho na jeho misi a který kdysi absolvoval tajný armádní program na zdokonalování vojáků s paranormálními schopnostmi. Od té chvíle se reportér a spolu s ním i divák stanou svědky šílených historek z dob tajného vojenského programu, kterému kdysi velel excentrický a dnes již kořalce holdující Bill Django (Jeff Bridges) a spolu s ním z řad vojáků vyčnívající Lyn a také ambiciozní a arogantní Larry Hooper (Kevin Spacey), který od té doby povýšil na šéfa výzkumu. Nějaké válečné vřavy se tu nedočkáme a o tom ostatně ani film není. Nejblíže má k satirické válečné komedii, která se ovšem v poslední třetině umí brát vážněji a tlačí i na divákovy city nejen působivým dobovým soundtrackem, ale také nečekaně smutným koncem a hlavně perfektními hereckými výkony všech zůčastněných nad kterými snad nejvíce dominuje trhlý George Clooney s "jiskrou" v oku, která rozežene mraky na obloze nebo neustále se něčemu roztomile divící Ewan McGregor. A nakonec i ty kozy o kterých je v názvu filmu řeč přijdou na řadu.Příležitostný herec Grant Heslov je poměrně nováček mezi režiséry a tak mu lze odpustit trošku nevyrovnaný vypravěčský rytmus a i ta režie byla celkově slabší, ale zase umí pracovat s herci a cit pro načasování gagů mu nechybí. A protože o originalitu nebyla nouze a kozy se pro vědecké účely tak často ve filmu nevyskytují dám hvězdičky za odvahu něco takového vůbec natočit. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po fenomenálních trailerech, které slibovaly komediální nářez, přišlo lehké zklamání. Ano, většina těch dobrých vtipů byla už v trailerech, ale zase bych některým vtipům křivdil, kdybych řekl, že tam byly všechny. Pravdou však zůstává, že Muži, co zírají na kozy (což je hodně skvělý název, mimochodem :-)) je vtipný snímek, který nudí jen minimálně. Škoda je, že místy to trochu skřípe a taky že Rebecca Mader nedostala více prostoru (tuhle ženskou od dob Ztracených zbožňuju). Potenciál tu byl. Je škoda, že nemůžu dát filmu s takovýmhle názvem a takovýmhle obsazením více, než čtyři hvězdy. Neměl jsem se tolik těšit… ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

novinář bob se díky zkrachovalému vztahu a člověku, co dokáže pohledem zabít křečka, dostává až k lynovi, vojákovi armády nového světa (něco jako banda hipíků v uniformách, podporovaná prezidentem reaganem, velkým to fanouškem star wars).. společně s tímto mužem, který pohledem rozhání mraky a netuší, kdy ho dožene dotek smrti, podniká tajnou a nebezpečnou misi v iráku.. aneb ewanův návrat k rytířům jedi či silence of the goats chcete-li..:-) ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Postava brigádního generála Deana Hopgooda (Stephen Lang) je založena na generálmajorovi Albertu N. Stubblebineovi III. (c.tucker)
  • Idea vojáka, který zabíjí myslí, není pouze výplodem fantazie filmařů. Americká armáda po válce ve Vietnamu zkoušela podobný projekt, kde probíhalo i ono zírání na kozy. Jeho výsledky jsou ale neznámé. (Sharky95)
  • Lyn Cassady (George Clooney) vysvětluje Bobu Wiltonovi (Ewan McGregor), že jeho prací je být "válečníkem Jedi". Ewan McGregor hrál Jediho Obi-Wana Kenobiho v několika filmech série Star Wars. (c.tucker)

Reklama

Reklama