Reklama

Reklama

Muži, co zírají na kozy

  • USA The Men Who Stare at Goats (více)
Trailer 2

Reportér Bob Wilton se snaží zapomenout na rozpadlé manželství a hledá velký námět pro svůj příští článek. Potkává agenta speciální jednotky Lyna Cassadyho, který mu odhalí existenci tajné vojenské jednotky, jejímž cílem je změnit válku tak, jak ji známe. Zakladatel této jednotky zmizel a Bob se přidává k pátrací misi, kterou vede Cassady. Aby přežil tuto dobrodružnou výpravu, musí Bob čelit nepřátelům, o kterých se mu ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (989)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ako sa z toho dostaneme?“ – „Mierovou cestou.“ – „Ako to myslíš?“ – „Pozorne sa únoscovi zahladíš do očí, začneš vydávať zvuk „mmmmm“ a budeš mu do mozgu hypnotickou cestou prehovárať ´nezastrelíš nás, nezastrelíš nás´." - "Aha." - "Potom mu vytrhneš očnú buľvu alebo mu zabodneš ceruzku do krčnej tepny.“ – „Ale ja nemám ceruzku...“ – „Nepochopil si to.“ Čudný film, ktorý ma zo začiatku vykoľajil tým, že som čakal „lineárny príbeh“ a namiesto toho som dostal skôr sériu viac či menej „súvisiacich“ scénok. Paradoxne, časom ma práve táto „anti-príbehovosť“ začala baviť natoľko, že ma v druhej polovičke pre zmenu vykoľajilo zasa to, že sa tvorcovia snažili dať tomu nielen hlavu a pätu, ale aj, bohužiaľ, príbeh, pointu a snáď, nedajbože preboha, myšlienku. Mám rád Ewana McGregora a myslím si, že skvelému Michaelovi Claytonovi Georgeovi Clooneymu perfektne pristanú úlohy „samoľúbych blbcov“. Dokonca by som sa nečudoval, ak by snímka NAOZAJ vznikla podľa skutočných udalostí. Bohužiaľ, výsledok je rozporuplný už kvôli neveľmi dobrým výkonom Kevina Spaceyho a Jeffa Bridgesa a čudnej kombinácii žánrov (chvíľku „Jedi“ paródia a následne mám súcitiť s Iračanom, ktorý hrdinom dáva svoje auto?). ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Co to k čertu bylo…Některé filmy chytí a nepustí, zatímco u jiných máte permanentní pocit, že si budete muset způsobit nějakou fyzickou bolest, jinak Vám vypadnou bulvy a exploduje mozek. Co myslíte, kam spadají tihle „báječní“ muži zírající na kozy? Asi by bylo nefér smést je jen tak ze stolu a označit nálepkou nejnudnější a nejnevtipnější komedie roku. Jenže skutečnost je přesně taková ne-li horší. Problémem by nebyla ani tak celkem solidní devadesátiminutová stopáž, ale v případě pokud by se bylo na co dívat. Jedi trik, který se na diváka snaží zkoušet režisér Grant Heslov je neumětelským pokusem o nastolení chaosu v jinak klidných vodách a zapomíná, že divák se do kina většinou nevypraví pod vlivem LSD nebo jiných látek, které by mu možná pomohli najít v tomhle dvouvrstvém plakátovém filmu třetí rozměr zaručující blažené prochechtání se k explozivnímu konci. Ale počkat, to by tu nějaký musel být. ()

Reklama

Šakal 

všechny recenze uživatele

Já osobně jsem založením spíše " DOLŇÁK " než " HORŇÁK " :o), ale i já v tomto případě zíral a hlavně..... KRÁLOVSKY se bavil. Tohle myslím mluví za vše: Kdy Rusáci začali s tímto druhem výzkumu?...Zdá se, že se dozvěděli o našem pokusu o telepatické spojení s jednou z našich jaderných ponorek , zatímco byla pod ledovcem....O jakém pokusu?....Žádný neproběhl. Vypadá to, že šlo o kachnu ze strany Francouzů. Rusáci si myslí, že historka o tom, že je to francouzská kachna je jen báchorka.......Takže začali s paranormálním výzkumem, protože si mysleli, že to zkoumáme my- když vlastně nic nezkoumáme?..Ano, pane. Teď, když s tím začali, to musíme zkoumat taky pane :o) A ještě " z jiného soudku " - Co děláš?.....Rozháním mraky, udržuje mě to ve formě :o) Nevšední zážitek, vtipné a inteligentní ( víc než by se mohlo na první pohled zdát ) a v neposlední řadě parádně zahrané v čele s EXCELENTNÍM Georgem Clooneym coby JEDI bojovníkem, seržantem 1. třídy Lynem Cassadym, speciální síly ve výslužbě. Kdybych se před shlédnutím snímku nepodíval na jméno režiséra, téměř bych se vsadil, že bratři Coenové se rozhodli pro volné pokračování Burn after reading. V druhé polovině snímku sice trošičku dochází DECH, ale vše vynahrazuje úplný závěr na vojenské základně ( pod vlivem LSD ) a vrací to do nezapomenutelné roviny. 4* p.s. a co ty? Pomáhá mi chlast a poslouchání klasického rocku :o) BOSTON, jo ten mi pomáhá. No mně taky, na závěrečnou píseň More than a feeling http://www.youtube.com/watch?v=SSR6ZzjDZ94 " pařím " ještě teď při psaní tohoto komentáře :o) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Byl jsem na misi, i když jsem nevěděl, o jakou misi šlo." Kdyby mě opustila manželka, tak bych rozhodně nenarukoval do války, ale Bob Wilton je jiný. On se prostě do války vydal a uprostřed pouště se přimotal mezi uniformované Jedie mentální armády míru, kteří sváděli souboj pod vlivem LSD s Temnou stranou US Army. Můj pobavený úsměv se při sledování tohoto netradičního snímku občas měnil na nechápavý, ale abych dokázal, že jsem pozorný divák, tak nyní zkusím ladně projít zdí ... tak zatím zeď drží, ale my to s Bobem jednou dáme. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dosť šialená vec, tento film. Ostane mi záhadou ako na takú prkotinu dokázali zlákať tak slávne mená, ale stalo sa. Pár humorných situácií sa tu nájde, ale keď už točím šialenosť, tak sa ju snažím aj tak podať. Ten vážnejší tón s jemným, občasným humorom filmu veľmi nesedí a výsledok môžte v pohode zaradiť k jednohubkám, na aké si po týždni ani nespomeniete. Jedine, že by sa tu "zíralo" i na iné "kozy". To by film možno obsadil popredné miesta v top 200...40%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (7)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 32,4 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 69,1 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama