Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Ve filmu Dopis pro krále se šestnáctiletý Tiuri vydává na dráhu rytíře-doručovatele poté, co dostal rozkaz od umírajícího rytíře. Musí v co největším utajení doručit dopis králi země Unauwen. Dobrodružná cesta mladíka vede horami, lesy a údolími, kde za každým zákrutem čeká nějaké nebezpečí. Dopis však nesmí za žádných okolností padnout do špatných rukou! (Zlín Film Festival)

(více)

Recenze (29)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pekná prechádzka prírodou, ktorá nestrhne moc príbehom, pretože dostať list s bod A do bodu B, nie je nič extra zaujímavé, ale zopár zlodejov a iných zloduchov na cestách, vždy vie podkúriť a práve preto som sa nenudil. Vypráva, kostýmy, dekorácie, rekvizity, či hrady a zámky, to všetko vyzerá veľmi pekne. Na Holandské pomery slušná jednohúbka. 65% - 3* ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

NAČRTNUTIE OBSAHU: Mladík Tiuri dostane od umierajúceho rytiera list s tajným odkazom, ktorý musí bezpečne doručiť kráľovi krajiny Unauwen. KOMENTÁR: Každý z nás má tu na zemi konkrétne poslanie, ktoré vylučuje z nášho života nudu a náhodu! Byť v službách Kráľa kráľov by mala byť pre nás pocta! ODPORÚČANÁ PRÍSTUPNOSŤ: Od 12 rokov. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Myslím, že jde o pěkný film pro odrostlejší děti. Je to sice pohádka, ale s dobrodružným nádechem. Nenudila jsem se a dovedu si představit, že mládež by film akceptovala. I jsem se zasmála. Ale jenom tak: představte si 16.století a v lesích perfektně vyasfaltované silnice po kterých se prohání princ na koni. Město, které má vydlažděnou silnici atd. No, nesmíme být "puntičkáři" - dětem to je jedno a film to byl pěkný. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Děkuji ti za záchranu života, pane !!" - "Nemáš zač !!" No, ty krávo, to jsou mi panečku dialogy !! S nimi totiž bez ohledu na tu cílovku podobná žánrová práce stojí a padá, čímž se opět dostáváme k síle scénáře.. Do jisté míry samozřejmě jejich kvalitu ovlivňuje dabing, nicméně tentokrát lze rozhodně za hlavního viníka označit především tvůrce této rádoby historické báchorky ne zrovna zkušeného režiséra Pietera Verhoeffa a částečně i autorku knižního předobrazu holandskou Rowlingovou, totiž Tonke Dragt, která mi upřímně se svým stylem neseděla nikdy.. Na druhou stranu ovšem nesmírně potěší ten velmi svěží jednoduchý až oldschoolový styl s naprostým minimem počítačových triků, když právě Steenhoven těmi potemnělými obrazy vdechuje tomu přímočarému a dětinsky upřímnému skorofantasy světu život.. Škoda, velká škoda.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejsem schopnej pochopit, jak je možný, že právě Holanďani dokážou natočit takhle epickej fantasy příběh, u kterýho se budu výborně bavit. Nemaj tam na to historii, hory, lesy, všecko se jim tam každou chvíli potápí. Taky že to točili všude možně jen v Holandsku moc ne. Není se čemu divit. Ta země, ve které se příběh odehrává, vypadá totiž opravdu nádherně a fantasticky. Takové filmy mám prostě hrozně rád. Škoda, že jich nevzniká více. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Belgii, Nizozemsku, Skotsku, Německu (Durynsko, Bavorsko), ve francouzském pevnostním městě Carcassonne a na zámku Vianden v Lucembursku. (Agatha)
  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné knihy nizozemské spisovatelky Tonke Dragt. (Agatha)
  • V roce 2009 snímek získal cenu poroty za cizojazyčný film pro děti na Mezinárodním dětském filmovém festivalu v Chicagu. (Agatha)

Reklama

Reklama