Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jannicke, hrdinka prvního dílu a jediná přeživší masakru na zapadlé horské chatě, je zachráněna a odvezena do nejbližší nemocnice. Zatímco se jí dostane lékařské péče, místní policejní sbor sem dopraví i mrtvá těla jejích přátel, včetně toho vrahova… Tato noční můra ještě zdaleka není u konce! (ČSFD.cz)

Recenze (195)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Průměrné pokračování průměrné vybíječky. Plusem je opět norská příroda, byť jejích záběrů není zas tolik. A jak vrátit vraždícího psychopata na scénu? Přeci jako zombie! Všechny postavy se opět chovají jako hovada, takže si jen říkáte: proboha, co tam leze, proč ho oživují, proč se vrací, proč místo policie volá přítele, proč, proč. Hotel vystřídala nemocnice, jinak vše při starém. Oblíbená scéna z Psycha se sprchou je hrou s divákem, který ví, ale také ví, že vše bude možná jinak. Jen si říkám, kdy konečně někdo pořádně převrátí prastarý vzorec postavený na tom, že zabiják je chlap (dobře, první Pátek 13 má ženskou, ale takových filmů moc není), kterého nakonec porazí jediná přeživší mužatka (nebo nedej Bože dvě). V reálu by ta chudinka neměla šanci, jenže to by se tvůrcům nehodilo. Závěr se tak mění v potrhlou komedii, kdy prostě musíte vyprsknout smíchy! Protože se na to ale koukalo dobře + zmiňovaná příroda, dám 3*.... ()

jarkolar 

všechny recenze uživatele

Spolu se zraněnou hlavní hrdinkou prvního dílu se do nemocnice kromě vraha přenesla také hutná atmosféra. Prostředí nemocnice se hodně blíží opuštěnému hotelu a taky proto si tam nejspíš náš známý zabiják přišel jako doma. Dobré je propojení s prvním dílem a pár detailů ohledně historie hotelu a onoho malého kluka, které vám pomůžou udělat si lepší a ucelenější obraz. Sestava ostatních postav je ale v mých očích slabší než v díle prvním a proto už vás netrápí, když se počet lidí postupně snižuje. Vraždy jsou hezky provedené, syrové, bez zbytečných hektolitrů krve a bůhvíjakých efektů. I přes slabší konec u mě pořád za ****. ps scéna musela jsem čůrat mě fakt dostala :o)) ()

Reklama

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tento film mi hodne pripomínal Halloween dvojku (myslím originál, né Zombieho). Rovnako sa to väčšinu stopáže odohráva v nemocnici, rovnako je to nemenej temné a kvalitné ako prvý diel. Záporák síce vyzerá skôr ako severský Kane Hodder, ale mytológiou okolo jeho osoby, sa celkom podobá aj na toho Mikea. Paráda, inak úplná. Nóri si za túto sériu zaslúžia obrovskú pochvalu; Takto podarený drsný slasher by som dnes už ani nečakal ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Akčnější a krvavější pokračování atmosférického norského slasheru mě nezklamalo. Dvojnásobný počet mrtvých a tentokrát neohrožená hrdinka Jannicke (ta tu svým postojem a minulými zkušenostmi připomíná Ripleyovou) je přesně to, co od pořádného sequelu čekáme. Nemocnice v horách je plná čekajících obětí, takže maskovaný zabiják si přijde skutečně na své. Pokud se líbila jednička, pokračování vás nezklame. Nejen skvělá kamera a hudba, ale i závěrečné prohození hry na kočku a myš se Fritt Vilt 2 povyšuje nad ostatní běžné slashery. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Já jsem myslela, že zůstane pouze u jednoho filmu a on už tu je druhý díl. Fritt vilt II. začíná přesně tam, kde první díl skončil. Takže děj plynule navazuje. Jak by se dalo očekávat, přesunuje se do nemocnice. Jannicke přežila krvavé řádění v horách. Je převezena do liduprázdné nemocnice. Lékaři ale udělali osudovou chybu. Podařilo se jim totiž oživit téměř mrtvého vraha. Hrůza se může rozjet na novo. Norové se z předchozího dílu velmi slušně poučili a ještě přitvrdili. Dali i větší prostor zabijákovi. Jednou by z něho mohla být kultovní postava, která by se mohla zařadit po boku svých slavnějších hororových kolegů. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Venkovní scény byly natočeny v norské divoké scenérii Jotunheimenu a ve vesnici Otta. Scény v nemocnici byly natočeny v nemocnici Åslund v Ås. (Homerking)

Reklama

Reklama