Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jannicke, hrdinka prvního dílu a jediná přeživší masakru na zapadlé horské chatě, je zachráněna a odvezena do nejbližší nemocnice. Zatímco se jí dostane lékařské péče, místní policejní sbor sem dopraví i mrtvá těla jejích přátel, včetně toho vrahova… Tato noční můra ještě zdaleka není u konce! (ČSFD.cz)

Recenze (195)

Shit 

všechny recenze uživatele

Druhej díl už je přece jenom trochu obyčejně vymyšlená vyvražďovačka, takže se mi to líbilo o něco málo míň než první díl, ale zůstala dobrá atmosféra, kterou tentokrát zařizuje trošku odlehlá nemocnice a zůstala i hlavni hrdinka s tim pánem, co tam všechny kosí krumpáčem a že mu to tady jde celkem slušně, to snad nemusim řikat, navíc se mi zdá, že se z něj stává druhej Jason. Být to v 80tých letech, tak už to má 7 dílů. ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Naprosto důstojný pokračování jedničky. Opět tu funguje budování napětí a tentokrát se přidává hra s divákem. Chci pochválit finále s malou dávkou spoilerů. Když tlačíme postavy k tomu, aby záporáka několikrát zabily, jinými slovy, sereme se tvůrcům do jejich práce, dostane se nám odpovědi skrz tu nejtrapnější smrt vůbec. Jinak nám tentokrát tolik nezáleží na vedlejších postavách a tvůrci to dělají záměrně, třeba tím, že opravdu pouze chvilinku pracují na sympatii k první oběti, tý nám je líto a na další postavy už serou. Zajímá je (nás) hlavní hrdinka, která to táhne velmi dobře a nemusí se k tomu moc hýbat. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

No vida. Jednička přinesla víc nudu než zábavu, ale byl to spíš takový pomalý rozjezd - teď teprve se tenhle norský horský masakr pořádně rozjel. Jak víme, snowboardový trip z minule dopadl pro pětici přátel katastrofálně - přežila z nich jediná Jannicke. Dvojka řeší události hned následující. Holka je dopravena do místní nemocnice, ale kromě mrtvol jejích kamarádů tam za ní doputuje i tělo toho prašivýho zachumlance. Zbytek jasný. No atmosféra je dobrá, je to i kvalitně natočené. Tak trochu to tím nemocničním prostředím a návazností připomíná HALLOWEEN 2, ale nijak na škodu. Nakonec, celé se to neodehraje jen v té nemocnici... Vrah, ten v jedničce utrpěl tím, že dostal prostor až v závěru. Tady nastoupí mnohem dřív a můžeme tak být svědky jeho nevybíravých, krutých způsobů (hasičák, lámačka, krumpáč, dokonce jedna lovecká vychytávka). Dokonce se dozvíme něco málo z jeho minulosti. Jedná se prostě o poctivě odvedený kus práce, s tou výhodou, že nemusel nutně trumfovat první díl za pomoci většího množství krve, mrtvol a nahotinek. Stačilo na to chytře a s lepším rozvržením navázat. Kdovíjaká originalita se sice nekoná, ale s tím já nemám problém. (Zajímavost: za první víkend promítání se na tenhle film přišlo podívat něco málo přes 100 tisíc Norů, což tam znamenalo nový rekord, co se týče návštěvnosti domácích filmů. To dělá z 'abominable snowmana' národního hrdinu a snad nám to zaručí další pokračování... nebo ještě lépe rovnou boom severského slasheru.) (screeny) ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie vydareného nórskeho slasheru ma určite nesklamalo, naopak v porovnaní s jednotkou, ktorá mala pomalší rozbeh tu nástup ústredného záporáka prichádza skôr, čo je iba na dobro veci. Ten sa s tým moc nemazná a ani toho veľa nenarozpráva, je to proste zabiják z kategórie "parných valcov". Keďže má už aj svoju "Laurie Strode" a v podobe zanieteného šéfa polície možno našiel aj prenasledovateľského "Ahaba", tak predpokladám, že ďalšie pokračovania na seba nenechajú dlho čakať a z Fritt vilt sa snáď časom stane slasherová séria. Ja osobne by som to pri súčasnej kvalite vítal. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

O niečo akčnejšie a obsiahlejšie než jednotka, ale zároveň to stráca tú pekne budovanú atmosféru a kúzlo, ktoré predošlý film mal. Nie je to zlé, stále sa jedná o celkom solídnu záležitosť a tá kamera je proste výborná, ale už to nejako nemá čím prekvapiť, scenáristických chýb je tam dvojnásobok a premeškaných príležitostí dopadnúť vraha tam bolo tiež veľa. Je to na podobnej úrovni prvého dielu, ale už ma to tak nebavilo a ten scenár ma občas príjemne nasral. A hlavná hrdinka má fakt viac šťastia, než rozumu. Ale hej, stále je to príjemná zábavka, ktorá ubehne skôr, než vôbec začne nudiť. To už sa však o treťom dieli povedať nedá. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Venkovní scény byly natočeny v norské divoké scenérii Jotunheimenu a ve vesnici Otta. Scény v nemocnici byly natočeny v nemocnici Åslund v Ås. (Homerking)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno