Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá dívka se probouzí v rakvi, s traumatickým poraněním hlavy a s tím spojenou ztrátou paměti. Vzápětí jí rychle dochází, že byla unesena vyšinutým sériovým vrahem, čímž pro ni začíná nová noční můra. Musí totiž přežít noc v odlehlém venkovském městečku, přičemž onen technologií vyzbrojený, maskovaný maniak, jí vytrvale půjde po krku. (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (103)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tenhle horror má úplně výtečnej rozjezd a člověk jen čumí, co se to tam děje, co ten maskovanej vrah předvádí s obrovským "rambo-nožem", goreefekty absolutní špička ... Pak se najednou objeví ještě k tomu všemu Nicolas Gage, což mě úplně málem porazilo, jeho role sadistickýho hovada ve filmu Chaos (2005) mi stále ještě leží v duši... No naštěstí tady měl kladnou roli. Vraždy, mrtvoly, rozsekaný těla, shnilý těla, naháněčka s maskovaným vrahounem ... Jenže ... Kromě Gage nesympatičtí herci a od půlky film úplně ztrácí grády, úplně jako by tvůrcům docházel dech. Začíná se dostavovat nuda ... a pak začnou postavy vyvádět fakt nesmysly... Ale to nejsou "nelogičnosti ve filmu", na ty kašlu, horrory jsou tím známý, komu se to někomu nelíbí, ať se na ně nedívá. Ale tohle jsou fakt nesmysly. Postavy dělají bez vysvětlení složitý nesmyslný úkony, fakt to dost vadí. Identita vraha zůstane záhadná až do konce. Ale jeho motiv vraždění je odhalen, pokud člověk není úplně blbej, tak to pochopí ... Škoda no, film má fakt parádní začátek, atmosféru, ale v půlce se to všechno tak nějak vytrácí... GORE a brutalita ovšem par exelance!!! ()

DJ Obelix 

všechny recenze uživatele

Bože proč? Proč? Proč jsi dal do ruky pero takovému nekopovi, který psal scénář pro tenhle snímek? Mohla to být totální pecka. Tenhle slasher měl takřka vše, co je potřeba. Perfektní zabiják s parádní zbraní, hutné a zajímavě provedené gore (bez zbytečných nechutností typu detailní vytrhávání zubů, nehtů apod.) a dle mého i sympatické herce, kteří by snad i uměli zahrát. Jenže ono není co. Scénárista jim do huby cpe neuvěřitelné bludy a nechává je pobíhat (popojíždět, pokulhávat...) dokolečka a čekat na porážku jak ta prasátka, kterak nazývá své oběti hlavní vrahoun. Pro příště jednoduché řešení - vytrhnout pisálkovi pero z ruky, bodnout mu ho do oka a pro jistotu ještě upravit jeho zevnějšek tím blýskavým porcovákem, aby už nikdy nekazil pokus o výborný slasher. *** ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

*** Původní hodnocení 26.1. 2010 *** Dnes vyšla Uncut Full HD verze a od prvního zhlédnutí už je to 10 let, takže here we go again. Musím hvězdu sundat, protože to chování všech zúčastněných, bylo na bodu mrazu, chápu že se jedná o Slasher, kde bych to měl přehlížet, ale zde jsem se musel opravdu smát, nad tupostí scénáře. Největším plusem na Laid to Rest, je bezesporu Gore, které je tu vydařené a dost brutální. Jenže Gore, je asi to jediné co se dá kladně ohodnotit. Tohle asi do své sbírky nezařadím, ale uvidím jak na tom je druhý díl a rozhodně se těším na trojku, která by měla být ještě více brutálnější. (edit 18.1. ChromeSkull: Laid to Rest 2 o třídu kvalitnější ve všech ohledech) ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Laid to Rest vyniká převážně ve vraždách, které jsou výstavní a stávají se hlavním pilířem tohoto slasheru. Neboť chování postav je katastrofální a postrádá zdravý rozum. Bohapustá vata tedy musí být kompenzována gore orgií, kde naštěstí prochází s velkou výbornou. Nechybí taky ikonický zabiják s chladivou kudlou, přičemž na porážku jde jedna oběť za druhou. Polehčující okolností je fakt, že film ze sebe nedělá víc než čím je. Jde o prvoplánovou zábavu a tu jsem dostal. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Typický zástupce slasher subžánru. Vraždy jsou brutální a trikově sice retro, ale velmi povedeně zpracované - žádný digitál, ale pěkně postaru s silikonovýma efektama. Bohužel, pochváli se dá již jen ústřední vrah s chromovou maskou, který je fakt parádní. Herci jsou však otřesní, horší jsem dlooouho neviděl a režie totálně zpackaná. Všichni se chovaj jak kreténi, dělaj divný věci, scény jsou nesourodé, špatně sestříhané a filmaři jsou evidentně absolutní amatéři. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v lokalitě Annapolis v americkém Marylandu. (Terva)
  • Ve scéně okolo 20. minuty, kdy je zabit Johnny (Johnathon Schaech), je Cindina (Lena Headey) sestra na obličeji pocákána krví. V některých záběrech má však obličej čistý. (Terva)
  • Robert Hall je zároveň majitelem studia na maskérské efekty "Almost human", které vytvořilo i krvavé efekty do tohoto filmu. Veškeré masky jsou vyrobeny ze speciálního silikonu, vyvinutého přímo pro potřeby maskérů. (Veleknez)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno