Reklama

Reklama

Dluh

  • USA The Debt (více)
Trailer 1

V roce 1965 trojice agentů z Mossadu, Rachel, David a Stephan, má ve východním Berlíně splnit obtížný úkol. Je třeba postavit před soud nacistického zločince přezdívaného Chirurg z Birkenau. Nebezpečná akce zdánlivě končí ve chvíli, kdy je válečný zločinec při svém pokusu o útěk zastřelen. Rachel, David a Stephan jsou poté oslavováni jako hrdinové. Veřejnost však nezná celou pravdu. Ta se začíná ozývat o třicet let později, kdy vysloužilí agenti stále trpí pod tíhou dávného tajemství. Zavázali se nikdy neprozradit, co se tehdy v Berlíně odehrálo. Stále mají status národních ikon, Rachelina dcera dokonce o jejich misi napsala knihu. Jednoho dne přichází muž, který o sobě tvrdí, že on je tím, po kom kdysi pátrali. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (414)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Dobrých a inteligentných trilerov nie je veľa, hoci v posledných minútach sa dá o slovíčku inteligentný polemizovať. Debt si zachováva svoj old-school štýl, dejové línie sú logické a prirodzene sa prelínajúce, skladačka zapadá. Je len plusom, že Madden nestavil len na akciu, ale rovnou mierou sa zaoberá aj postavami a ich motiváciou. Ako som už naznačil, trochu zamrzí ten záver, ktorý mierne utlmil moje nadšenie a celkový vynikajúci dojem. To však nič nemení na všeobecnom závere, že Debt je výborným filmom. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak docela překvapení ! Čekal jsem dobrý film, ale ne až tak dobrý. Velice zajímavá atmosféra. Přítomnost a flashbacky se prolínaly neustále. Nešlo ani o akci, spíš o strhující příběh. Zapůsobilo to na mě jako velmi psychologický thriller/drama. Takže u mě na hraně mezi 4 a 5*. Celkové hodnocení je : 89% = **** ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sympatický thriller s pěknou oldschool atmosférou a vynikajícím hereckým obsazením. Většinu dobu je to navíc i výborně napsané a vypjaté vztahy mezi postavami fungovaly, i když bez milostného trojúhelníku bych se klidně obešel. Jen škoda poslední půl hodina odehrávající se po x letech už tolik nefunguje a celkově mi přišla o hodně hůře napsaná i zrežírovaná. S takhle slabým koncem totiž tento film až příliš rychle vyprchá z hlavy. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

První polovinu zcela bezchybně fungující špionážní retro ždímající napětí z každého okénka filmu. Thomas Newman drnká na nervy hudebním podkresem a Matthew Vaughn zas přesně dávkovanými dialogovými sekvencemi v kulisách prošedivělého Berlína, který je setsakramentsky temným a nehostinným akváriem, do něhož bylo vpuštěno ústřední pestrobarevné trio se svojí mladickou nerozvážností. Jen škoda nedůstojného důchodcovského závěru, který perfektně vystavěnou psychologickou hru posílá šupem o řád dolů. PS: Ciarán Hinds je největší castingový omyl, který se jen tak neodpouští. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Prokládáním přítomnosti minulostí mi připomíná Elle s'appelait Sarah a There Be Dragons. Film nabízí opravdu zajímavý hluboký příběh, zvrat a dokonce i pár akčnějších sekvencí. Můžu říct, že mě zaujal. Jen závěr byl na můj vkus slabý. # příběh 8 | hudba 6 | humor 0 | akce 3 | napětí 5 | pustil bych si znovu 4 ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • Velká část filmu byla natočena v Budapešti. (Malaga)
  • V jedné ze scén je vidět i německý sanitní vůz Barkas, všestraný užitkový automobil, vyráběný v letech 1957 až 1991. (JARDAHONDA)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (více)

Reklama

Reklama