Reklama

Reklama

Dluh

  • USA The Debt (více)
Trailer 1

V roce 1965 trojice agentů z Mossadu, Rachel, David a Stephan, má ve východním Berlíně splnit obtížný úkol. Je třeba postavit před soud nacistického zločince přezdívaného Chirurg z Birkenau. Nebezpečná akce zdánlivě končí ve chvíli, kdy je válečný zločinec při svém pokusu o útěk zastřelen. Rachel, David a Stephan jsou poté oslavováni jako hrdinové. Veřejnost však nezná celou pravdu. Ta se začíná ozývat o třicet let později, kdy vysloužilí agenti stále trpí pod tíhou dávného tajemství. Zavázali se nikdy neprozradit, co se tehdy v Berlíně odehrálo. Stále mají status národních ikon, Rachelina dcera dokonce o jejich misi napsala knihu. Jednoho dne přichází muž, který o sobě tvrdí, že on je tím, po kom kdysi pátrali. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (414)

Radko 

všechny recenze uživatele

Sebavýroba falošného národného hrdinu a vyrovnávanie sa so životom v lži nie je bohviečo. Na chválu tvorcom slúži, že namiesto psychologizujúceho sa brblania v charakteroch, prostredníctvom únavných statizujúcich záberov zobrazenia tzv. vnútorných pochybností a poryvov duše, zvolili príbehové riešenie. Ukazujúce dopad minulých rozhodnutí na súčasnosť. S akčnými momentami v minulosti, zaujímavo predĺženými do súčasnosti. Atraktívnu tému - lov náckov v boľševickom štátnom okruhu (tzv. východnej zóne) - spriemerováva štandardné spracovanie, bez významnejších momentov prekvapenia. Mne sa, na rozdiel od tunajších užívateľov, záver celkom pozdával. Napriek odlišnému profesnému i životnému zameraniu totiž platí: raz nácek, navždy nácek, raz agent navždy agent. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dluh - čtyři písmena, čtyři hvězdy. Model dva v jednom mám ve filmech rád, pokud to teda nevypadá jako když se dva kohouti perou o slepici. Madden si ale obě dějový linky postavil do latě, takže spolu náramně vycházely, neskákaly si do řeči, nesnažily se povyšovat jedna nad druhou a já tak měl klid na prožitek. Příště ještě více Británie a ještě méně Států a bude to na pusu. (Febiofest 2015) ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Takové to chytré zamyšlení nad tím, co je v životě opravdu důležité a co je jen shit, který ve své podstatě opravdu nic neznamená, no v dnešní zkažené konzumní společnosti převládá nad danou podstatou a zatemňuje lidem mozek, ehm. The Debt jako óda na to gro, na které se dnes zapomíná, ehm. Víc takovýchhle vět nesvedu, neskutečně mne z toho bolí hlava a ještě ten čas, který zabiju dvěma větami, no ty krááávo... 6/10. No Helen mě v závěru patřičně nasrala. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Sympatický thriller s pěknou oldschool atmosférou a vynikajícím hereckým obsazením. Většinu dobu je to navíc i výborně napsané a vypjaté vztahy mezi postavami fungovaly, i když bez milostného trojúhelníku bych se klidně obešel. Jen škoda poslední půl hodina odehrávající se po x letech už tolik nefunguje a celkově mi přišla o hodně hůře napsaná i zrežírovaná. S takhle slabým koncem totiž tento film až příliš rychle vyprchá z hlavy. ()

paascha 

všechny recenze uživatele

K úplně přesnému popisu od verbala snad jen přidám dvě poznámky. 1) Pokud Mossad cvičí své agenty tak, aby jim zdrnul našlehanej dědek, určitě si nezaslouží ho mít. 2) V Berlíně té doby jezdilo podezřele mnoho nových trábošů, warťasů i barkasů. Trabi se dělal od roku 64, takže v r. 65 jich v celém DDR jezdilo tak možná 5. Wartburg 353 se dělal dokonce až od roku 66, takže tento vizionářský počin hebrejských věrozvěstů lze brát jen s úsměvem. Barkas byl, pravda, užitkový lehký náklaďáček, ale počet, který pět let od zahájení výroby, údajně brázdil ulice Berlína, je také trochu nadsazený. Soudruzi z NDR, jak je obecně známo, sekali jednu chybu za druhou, takže jediné, co se mi zdálo skutečně autentické, byla druhá existence nacistického zločince a děravá střecha ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • V některých záběrech na berlínské ulice je vidět automobil Wartburg 353. Ten se ale začal vyrábět až v roce 1966, tedy rok poté, co se odehrává děj filmu. (p3tris)
  • Přestože se děj filmu odehrává v roce 1965, žlutá tramvaj ve druhé polovině je ČKD T6A2, která byla vyráběna až po roce 1985 v Praze a poté dodávána do Drážďan a Budapešti. (Malaga)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (více)

Reklama

Reklama