Reklama

Reklama

Dluh

  • USA The Debt (více)
Trailer 1

V roce 1965 trojice agentů z Mossadu, Rachel, David a Stephan, má ve východním Berlíně splnit obtížný úkol. Je třeba postavit před soud nacistického zločince přezdívaného Chirurg z Birkenau. Nebezpečná akce zdánlivě končí ve chvíli, kdy je válečný zločinec při svém pokusu o útěk zastřelen. Rachel, David a Stephan jsou poté oslavováni jako hrdinové. Veřejnost však nezná celou pravdu. Ta se začíná ozývat o třicet let později, kdy vysloužilí agenti stále trpí pod tíhou dávného tajemství. Zavázali se nikdy neprozradit, co se tehdy v Berlíně odehrálo. Stále mají status národních ikon, Rachelina dcera dokonce o jejich misi napsala knihu. Jednoho dne přichází muž, který o sobě tvrdí, že on je tím, po kom kdysi pátrali. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (414)

Botič 

všechny recenze uživatele

První polovinu zcela bezchybně fungující špionážní retro ždímající napětí z každého okénka filmu. Thomas Newman drnká na nervy hudebním podkresem a Matthew Vaughn zas přesně dávkovanými dialogovými sekvencemi v kulisách prošedivělého Berlína, který je setsakramentsky temným a nehostinným akváriem, do něhož bylo vpuštěno ústřední pestrobarevné trio se svojí mladickou nerozvážností. Jen škoda nedůstojného důchodcovského závěru, který perfektně vystavěnou psychologickou hru posílá šupem o řád dolů. PS: Ciarán Hinds je největší castingový omyl, který se jen tak neodpouští. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Kdo lže, ten krade (místo na výsluní). A kdo krade, musí nakonec i zabít.. Madden se zaráz ponořil do psychologického dramatu, lovestory i thrilleru, ovšem ve všech vodách nechal šnorchl nad hladinou, což vzhledem k tomu, že daná tématika nabízí filmařům Mariánský příkop, zamrzí. Stejně jako skutečnost, že agenti Mosadu moc nectí profesionalitu a odpovědnost - pracovat tímhle stylem ve skutečnosti, pohřbili by nakonec věkem sešlého Adolfa Eichmanna v dresu Messiho.. Jinak když pominu Worthingtona (do krbu s ním, větší poleno aby člověk v Hollywoodu pohledal), herecky velmi konkurenceschopné. Přesvědčivá J.Chastain, H.Mirren patřičně ponořená do emocí spojených s holocaustem, či J.Christensen, jenž jako monstrum v lidském těle ukradl všechny scény svým hereckým kolegům. Teda, až na ten závěrečný geronto-souboj o to, kdo vylije bažanta dávných hříchů - ten byl zase ukradený mně.. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tento film natočil o pár let později, tak by Jessica Chastain navštívila Prahu dřív, než se jí to povedlo s filmem Úkryt v Zoo. Tím jsem si jist. Z tohoto filmu je totiž cítit stará dobrá architektura Prahy, která je podobná i v Budapešti. Proto tam také sem tam točí východní Berlín. Nicméně na tento film jsem koukal hlavně právě kvůli Jessice, která tu opět předváděla neuvěřitelný výkon. Horší už to bylo s příběhem, který se tváří hrozně zajímavě, špionážně a osudově, ale ve skutečnosti se jedná o hloupě zfušovanou akci a jednu s tím spojenou lež. Nic velkého, nic zbytečně složitého. Atmosféra určitě dobrá, ale tak nějak celou dobu tušíte, jak to ve výsledku dopadne a nějak ani nemáte důvod prahnout po závěru už od samotného začátku, což je na podobný film dost škoda. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Jakožto individuum, dlouhodobě obývající tento prolhaný svět, beru se shovívavým úsměvem snímek, v němž se někdo stydí za to, že kdysi nesdělil nadřízeným čistou pravdu. Navíc mi dělá jisté potíže litovat ty čestné kluky a holky z Mossadu, takže nemohu jít s hodnocením výš ani kdyby mi to můj filmový nevkus laskavě dovolil. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $31,177,548Tržby Celosvetovo $46,604,054Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,007,055 //počet predaných kusov ?Tržby za predaj DVD v USA $7,051,675 //počet predaných kusov 332,128║ Príbeh zaujme, má to dobré obsadenie ale je to vyprávané v strašne pomalom tempe. /60%/ ()

Galerie (84)

Zajímavosti (10)

  • Velká část filmu byla natočena v Budapešti. (Malaga)
  • V některých záběrech na berlínské ulice je vidět automobil Wartburg 353. Ten se ale začal vyrábět až v roce 1966, tedy rok poté, co se odehrává děj filmu. (p3tris)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (více)

Reklama

Reklama