Reklama

Reklama

Burn-E: Světlo galaxie

Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Sci-Fi
USA, 2008, 8 min

VOD (1)

Burn-E je další z řady pixarovský kraťasů, tentokrát je součástí bonusů DVD a Blu-ray disků filmu Wall-E. Sledujeme svářecího robota Burn-E, který se snaží opravit anténu vně vesmírné lodi. Zůstane tam ovšem trčet, a to kvůli hrajícímu se páru Eve + Wall-E. Burn-E se ale zavřenými dveřmi nenechá odradit a snaží se dostat zpět do Axiomu - luxusního plavidla obézních lidí, avšak tím jeho peripetie nekončí... (Mertax)

(více)

Recenze (115)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ten sci-fi háv animovanému filmu prostě sluší a jsem rád, že se Pixar pustil do toho, že dělá kraťasy v podstatě ke všem svým filmům, protože minimálně tak dá bonus s oblíbenými postavami. Dobře, tady jsou ty oblíbené postavy vedlejší, ale BURN-E má velmi dobrý náběh na to, se oblíbenou postavou stát. Problém s tímhle filmem je v tom, že je celkem důležitá znalost filmu "VALL-I", jinak některé ty scény nemusejí dávat moc smysl. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V podstatě až lehce burleskní taškařice, která ale možná až příliš spoléhá na hlavní dějovou linii celovečerního Wall-eho (aniž by dodržovala jakékoukoliv časovou návaznost) a v podstatě nenabídne nic víc, než pár roztomilých zvuků a robůtka, který je o to roztomilejší, o co je skleslejší. Což bohužel neznamená, že by byl o tom zábavnější. Možná chci od kraťasu příliš, ale v porovnání s jakýmkoliv současným kraťasem od Pixaru, které srší nápady a parádně gradují, je todle prostě slabota... ()

Reklama

Fordik 

všechny recenze uživatele

Od Pixaru čekat něco jiného než dokonalou grafiku nelze. Nádherný obraz (viděl jsem mkv rip), který nemá konkurenci. Nicméně příběh jednoho údržbáře, který má něco vykonat, ale stále se mu to kvůli WALL-Imu nedaří, je pravda předvídatelný, ale díky Pixaru a jejich smyslu pro humor krásný a dojemný. Pákrát sem se zasmál, párkrát jsem byl nešťastný jaký má den blbec a to vše dámy a pánové během 8 minut projekce. Není to nejlepší krátký animák od Pixaru, ale i kdyby byl nejhorší, stále má u mě místo dokonalé zábavy. A tak i přes několik střihů přímo z filmu, které spíše rušili dávám 4 hvězdy a to hodně silné. 85%. ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

"There, there."     Výborný bonus k môjmu obľúbenému animáku WALL-E (2008). Ide o akýsi minipríbeh zváračského robota BURN-E, ktorý prebieha na pozadí hlavného príbehu WALL-E. Má parádnu sci-fi atmosféru (s milými odkazmi na slávne sci-fi diela), úchvatnú animáciu, príjemný humor a vtipnú pointu na záver. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Docela souhlasím s Naxičkou. Říkám si, že kdyby dali tvůrci ve Wall-Em víc prostoru Burn-Emu, šikovně to spojili dohromady a vyextrahovali to nejlepší, mohl by z toho být perfektní seriál třeba jen po 5 minutách - takové pixarovské večerníčky. Jen dodávám: Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elisium, wir betreten feuertrunken, himmlische, dein Heiligthum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng getheilt, alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt. Ať žije němčina:P ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Burn-E je krátký filmeček vytvořený Pixarem speciálně jako bonus na DVD filmu Vall-I. (HappySmile)
  • Melódia, ktorú si Burn - E bzučí, je Beethovenova "Óda na radosť." Na konci je pieseň zahratá znovu, tentokrát už s opernými spevákmi. (LuiCJ)
  • Výtah, kteý veze Burn-Eho ven, je označen LV-426, což je označení pro planetu ve Vetřelcích. (HappySmile)

Reklama

Reklama