Reklama

Reklama

Burn-E: Světlo galaxie

Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Sci-Fi
USA, 2008, 8 min

VOD (1)

Burn-E je další z řady pixarovský kraťasů, tentokrát je součástí bonusů DVD a Blu-ray disků filmu Wall-E. Sledujeme svářecího robota Burn-E, který se snaží opravit anténu vně vesmírné lodi. Zůstane tam ovšem trčet, a to kvůli hrajícímu se páru Eve + Wall-E. Burn-E se ale zavřenými dveřmi nenechá odradit a snaží se dostat zpět do Axiomu - luxusního plavidla obézních lidí, avšak tím jeho peripetie nekončí... (Mertax)

(více)

Recenze (115)

Mertax 

všechny recenze uživatele

Docela souhlasím s Naxičkou. Říkám si, že kdyby dali tvůrci ve Wall-Em víc prostoru Burn-Emu, šikovně to spojili dohromady a vyextrahovali to nejlepší, mohl by z toho být perfektní seriál třeba jen po 5 minutách - takové pixarovské večerníčky. Jen dodávám: Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elisium, wir betreten feuertrunken, himmlische, dein Heiligthum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng getheilt, alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt. Ať žije němčina:P ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Už WALL-E se mi naprosto vryl pod kůži a tenhle kraťas je pro mě takovou třešničkou na dortu. To, že se kraťas odehrává souběžně s hlavní dějovou linií člověka nutí si říkat, co všechno se mohlo dít na ostatních částech té obrovské lodi plné robotíků :-) velmi povedené a zábavné... brrrnn-ííí!!! :-) ()

Reklama

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

On už možná z Wall-Eho měl být jen krátkometrážák, takže tady ten kraťas o jiném robotovi přímo z vesmírné lodi také není úplně ideální trefa do černého. Každopádně i přesto, že jsem Wall-Eho viděl už dávno, ještě jako malý capart v kině, tak se mi skloubení s dějem celovečeráku velmi zamlouvalo. Ty propojené scény přímo z filmu byly okouzlující už jen z nostalgie, a vypointování bylo taktéž výborné. 85% ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V podstatě až lehce burleskní taškařice, která ale možná až příliš spoléhá na hlavní dějovou linii celovečerního Wall-eho (aniž by dodržovala jakékoukoliv časovou návaznost) a v podstatě nenabídne nic víc, než pár roztomilých zvuků a robůtka, který je o to roztomilejší, o co je skleslejší. Což bohužel neznamená, že by byl o tom zábavnější. Možná chci od kraťasu příliš, ale v porovnání s jakýmkoliv současným kraťasem od Pixaru, které srší nápady a parádně gradují, je todle prostě slabota... ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších animovaných postav (nebo spíše sestav, když je to robůtek) vůbec. A rozhodně nejzajímavější a nejsympatičtější postava z Wall-E světa – vím to naprosto jistě, ačkoliv jsem samotný film Wall-E neviděla. Mimo duševní ryzost a pevnost charakteru, kterou prokazuje Burn-E, je jeho příběh tím případem, kdy vedlejší dějová linie má větší význam a hloubku, než ta hlavní. Tato animovaná hříčka totiž ukazuje souvislou nepřerušovanou jednotu vesmíru, ve kterém i malá planetka na jeho opačném konci je nějakým způsobem propojena s existencí "protinožců" a zatoulaný kamínek může ovlivnit život jedince. Astrologie se tedy zakládá na zcela platných principech, ačkoliv její předpovědi pro konkrétního jedince v konkrétní okamžik stejně neplatí, protože je ruší kvantové kolapsy jsoucna, vytvářející propast mezi včera, dnes a zítra. Ale to je již jiná pohádka. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (4)

  • Melódia, ktorú si Burn - E bzučí, je Beethovenova "Óda na radosť." Na konci je pieseň zahratá znovu, tentokrát už s opernými spevákmi. (LuiCJ)
  • Výtah, kteý veze Burn-Eho ven, je označen LV-426, což je označení pro planetu ve Vetřelcích. (HappySmile)
  • Burn-E je krátký filmeček vytvořený Pixarem speciálně jako bonus na DVD filmu Vall-I. (HappySmile)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno