Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Millionář Johnatan Reynolds starší - Charles Laughton leží na smrtelné posteli. Prosí proto svého syna Johnatana jun. - Robert Cummings, který se právě vrátil z Mexika, aby k němu přivedl svou snoubenku. Johnny mu chce ihned vyhovět, a vyrazí do hotelu, kde je jeho snoubenka Gloria s matkou ubytována, ale přes veškeré úsilí se mu nepodaří ji sehnat, a čas běží. Obrátí se proto v domnění, že otec opravdu umírá, na mladou, sympatickou, pěknou dívku Anne Terry - Deanne Durbin, která pracuje v hotelu, aby mu pomohla, a vydávala se za Glorii. Slíbí jí za to 50 dolarů.Otci se milá sympatická dívka velmi zalíbí, a jakoby zázrakem po setkání s ní pookřeje, a druhý den se už po ní nanovo shání, protože jí chce znovu vidět. Johnymu nezbývá, než Anne přivézt až z nádraží, kde se chystala nastoupit do vlaku a odjet domů. Starý pán dostane chuť na dobré jídlo, doutníček i alkohol, a je ohromě spokojený, když zjistí, že je Annie navíc i talentovaná zpěvačka a klavíristka. Ann se mu líbí čím dál víc, tak že i když tajně vyslechne rozhovor mezi ní a svým synem, kdy se dozví, že se vlastně jednalo o podvod, a ona není Gloria, tajně dál kuje pikle, aby si Jonathan vzal namísto chladné Glorie, Ann. (marťan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (7)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zatraceně příjemné překvapení! Taková trochu staromilská komedie, ale obrovský zábavná. Nestojí na kopě hlášek (ty by se zde daly napočítat možná i na prstech jedné ruky), nýbrž vrstvení se vtipných situací (a že jich je), kterým bohatě stačí jedna milosrdná lež, která bez problémů funguje po celý film. Pravda, prozrazení přišlo možná trochu dříve, než muselo, jenže pak teprve skutečně vyjde najevo, jak kvalitně je tenhle snímek obsazený, protože zbytek stopáže v pohodě utáhnou postavy a chemie mezi nimi. Mezi Durbin a Cummingsem to stále pěkně jiskří, ovšem největší hvězdou, která právě nejvíc zazáří po „prozrazení“, je Laughton (zejména odvazový taneček stál za to). A nelze opomenout ani příspěvek protagonistů ve vedlejších rolích a roličkách, slabší mi přišel snad jen podrážděný nájemník, jinak to byla jedna vtipná postava vedle druhé (černoch se zavazadly, sluha, ošetřovatelka, doktor, pánové co si přišli pro odlitek sádry do muzea atd.). Jako bonus tu funguje hudební stránka. O tu se tu stará především Durbin, u které mě zprvu pobavilo, jak hezky ji někdo přezpíval…až pak mi sklaplo (a já se zastyděl), když mně došlo, že to zpívá (a samozřejmě hraje) opravdu ona, čímž svůj herecký výkon ještě více zvedla. A když v jedné dojemné scéně začala hrát moji milovanou Novosvětskou (a k tomu i zapěla), měl jsem, no proč to nepřiznat, slzu na krajíčku. Tím se dostávám k jediné menší slabině snímku, a to k faktu, že chvílemi až překvapivě zvážní. Naštěstí je vždy takováto změna nálady brzy vytržena něčím vtipným, a kupodivu to na člověka ani nepůsobí nijak zvlášť rušivě (na rozdíl od spousty jiných komedií, kde stačí třeba jen jedno takové zvážnění, a je definitivně po atmosféře). I z tohoto důvodu možná trochu nadhodnotím a ten slabší plný počet Věčné Evě přiklepnu. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Istým spôsobom sa táto komédia vymyká z vtedajších žánrovo podobných filmov, a je to dobre. Film prináša jemný humor, šibalského starčeka, pomotaného syna a krásnu dievčinu, ktorá pomohla mladíkovi a našla lásku. Škoda poslednej tretiny, ktorá je zbytočne naťahovaná, záver je však už podľa pravidiel žánru. Za zmienku stojí skvelý Charles Laughton a práca maskérov. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Kritik Bosley Crowther z The New York Times to v dobové recenzi poměrně přesně vystihl: "It's the perfect ´8-to-80´ picture." Až na to, že pro mě tato charakteristika zdaleka není pozitivem. Ale Deanna Durbin je samozřejmě roztomilá a velký Laughton stačí sám o sobě. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Aby udělal radost umírajícímu otci, přivleče mu jeho syn ke smrtelné posteli dívku, již představí jako svou snoubenku, přestože ji sotva zná. Otec se rychle zotaví a slečna je nucena hrát svou roli dál. Poměrně běžná zápletka, jaká by P. G. Wodehouseovi stačila na sedmistránkovou povídku, malinko trpí natažením na celovečerní délku. Dokud se lže, předstírá a zatajuje skutečnost, je to docela legrace, ale myslím že nevyhnutelné odhalení pravdy přišlo moc brzy a následné půlhodinové omluvy a udobřování jsou na komediální film příliš dlouhé. Štěstí, že Věčnou Evu udržuje při životě povedené obsazení. Filmům s Deannou Durbin jsem se dlouho vědomě vyhýbal a začínám si říkat, že to byla chyba. Chudák herečka nemůže za své poněkud mimózní příznivce, kteří po různých koutech internetu trousí vrcholně trapné koláže jejích fotografií se srdíčky a kytičkami nebo lepkavě přeslazené YouTube tributy. Věčná Eva mě přesvědčila, že Deanna D. byla ve skutečnosti docela příjemná a civilní herečka a nejkýčovitější byl na ní její poněkud akademický, pseudooperní zpěv. Když se ozval poprvé, nadskočil jsem úlekem. Charles Laughton v roli, na jaké měl jinak patent Charles Coburn, přesvědčivě zestárnul o několik desítek let a moc pěkně přemostil zadání scénáře (vrtošivý stařík) se svým standardem mimořádného herce s přirozenou autoritou. 70% ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama