Reklama

Reklama

Velký šéf

  • Hongkong The Big Boss (více)
Trailer

Obsahy(1)

Děj tohoto filmu začíná příjezdem Cheng Chao-Ana (Bruce Lee) a jeho strýčka (Tu Chia Cheng) na okraj Thajska na jedno malé předměstí, kde Cheng úspěšně sežene práci v továrně na led. Cestou potkají bratra Su Chena (James Tien), který se mezitím popere s bandou padouchů. Ve svém prvním dnu v práci Cheng Chao-An rozbije velkou kostku ledu a z ní vypadnou drogy. Následně začnou mizet dělníci v továrně a nakonec je zabit i Su Chen. Cheng Chao-An začne pátrat, co se vlastně děje. Po únosu nevlastní sestry a vyvraždění příbuzných zjistí, že v továrně na led mrazí do kostek ledu drogy, načež zabije šéfova syna (Tony Liu) a nakonec si to ve velkolepém souboji rozdá s hlavním šéfem (Han Yin-Chieh alias Hon Ying Git). Ve filmu se objeví několik začínajících herců - Peter Lung Chan, Billy Chan, Tony Liu ale i veteráni Han Yin-Chieh, Lee Kwan, James Tien. (Cerhenak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Zápletka celekm zajímavá,obchod s dragami schovanými v ledu a obchod s bílým masem,ale ty myšlenkový pochody a dialogy,to jsem se musel smát.Naštěstí tohle není ten druh filmů,kde bysme dumali na d tím,co hrdiná právě řekl,ale spíš se budeme tetelit na tím,jak hrdina právě někomu nakopal.A to v tomhle filmu dělá Bruce Lee opravdu impozantně a dost brutálně,no jo nože jsou nože. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee se ne po zrovna jistých projektech vrací ze Států do Hongkongu, kde záhy vzniká Velký šéf – choreograficky velmi zdařilý snímek s realistickým pojetím soubojů a hlavně s menší koncentrací střihu. Coby vesničan Cheng se zapřísáhl matce, že se nebude prát, jenže jakmile jeho zaměstnavatel namočený do obchodů s drogami sáhne na jeho blízké, je rozhodnuto. Mistrovy pohyby fungují jako kolečka v dobře seřízeném strojku, a tak odpustíme i skrz naskrz prostý děj a směšné dialogy. ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee je prostě legenda. Jeho filmy jsem měl v dětství hrozně rád a jeho bojové umění je opravdu smrtící. Původně jsem dal 4*, ale dnes jsem se podíval po dlouhé době znovu a vzhledem k příběhu, který je dosti dramatický i trochu drastický a vzhledem k tomu, že i po tolika letech mě Velký šéf pořád baví, musím dát plný počet. Bruce Lee je nenahraditelný, ikdyž se o to někteří pokoušeli, tak bezúspěšně. A to si zaslouží ocenit. 90% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Film na rozhraní proměny žánru, o kterou se zasloužil především Bruce Lee. Dějově naprostá pitomost (chlápek přichází pracovat za strýčkem a jeho syny do ledáren, zamiluje se do holky, ale kdo odhalí, že v ledu se pašují drogy, mizí ze světa, takže Bruce jde a všechny mrtvé pomstí - a ti se mu zjeví u říčky, jako že je fakt dobrej). Avšak ve stylu a provedení bojových umění je znát významný posun. Naneštěstí těch bojových scén není tolik (producenti Bruceovu postavu upozadili, protože tehdy byl slavnější James Tien), takže teprve poslední, naprosto šokantní dvacetiminutovka filmu přinese to, nač všichni čekají. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Hloupoučký příběh plný notně směšné naivity... což vydrží jen do chvíle než Brucovi nějaký záporácký podržtaška skopne z krku amulet od maminky. Osvobozen od jha slibu svému milovanému předkovi ("buď hodný na cizince a pravidelně se myj") začne konečně roztáčet větrné mlýny svých úderů a kopů, a rozpoutá překvapivě brutální řežbu. Natočenou sice v čistě sedmdesátkovém stylu, tedy nic co by se mohlo vyrovnat efektnosti moderní choreografie a uvěřitelnosti soubojů, ale Bruce Lee zkrátka umí a je to vidět i zde. A je cool když zabíjí lidi, obzvlášť když jsou ti lidé tak ohavně oblečení jako tady (pastelově barevné košile na milion a jeden způsob, žít v semdesátých letech, tak bych si musel vypíchat oči) 6/10 ()

Galerie (85)

Zajímavosti (37)

  • Původní anglický dabing byl příšerně „odfláklý“, američtí distributoři se rozhodli udělat svůj, a výsledek si prý pochvalovali i v Hong Kongu. (Caelos)
  • Ve scéně, kdy Hsiu Chien (James Tien) vrhne nůž na nic netušící prostitutku v jejím pokoji, nůž se jí zabodne do zad. V dalším záběru je však zabodnut v její hrudi. (Epistemolog)
  • Při zabití thajské prostitutky, jíž hraje Malalene, je obrovská chyba ve střihu, vražda je podle záběrů logicky neproveditelná. (Caelos)

Reklama

Reklama