Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santi má problémy - nedokáže se pohybovat na volném slunečním světle, začínají mu růst podivně zuby a čím dál více se rozšiřuje jeho nemoc. Spolu s jeho matkou na jeho přání tedy odjedou tam, kde by se jeho problémy měly vyřešit, do míst kde slunce nesvítí. V novém domě a hlavně jeho okolí se ovšem začnou dít podivné věci, se kterými je navíc Santi spojován. Pokud nechce čelit obvinění, bude muset věci vyřešit. (Pumiiix)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Jino 

všechny recenze uživatele

Za ty herecké výkony všech zúčastněných nemůžu dát víc než slabších 40%. Ostatní prvky patřící do hororového či thrillerového žánru byly lepší, což však v celkovém srovnání všeho neznamená, že se jedná o bůhvíjak dobrý film ... i když jsem byl místním hodnocením (69%) docela navnaděn, nakonec jsem odcházel zklamaný. ()

kosta73 

všechny recenze uživatele

To, co tvůrci "naslibovali" v první půli se jim v druhé rozpadlo jako domek z karet. Škoda... ale co už, chápu ( ač nerad ) precedens sázet na momentální jistoty a Ortiz se s tím dortem z pohádky o pejskovi a kočičce víceméně popasoval se ctí. Průběh druhé půli filmu fanouška spíše zamrzí, než aby pokazil celkový dojem. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Španělské filmy mám velice rád a tak jsem se na tenhle kousek docela těšil. Zvláště poté co jsem viděl vysoké hodnocení na internetu, které mělo být zárukou kvality. Po skončení snímku si však nejsem zcela jistý, jestli se mi dostalo přesně toho co jsem očekával. Do jisté míry mě film totiž lehce zklamal. Režisér Ortiz je pro mě docela velkou neznámou, přestože se v hororovém žánru již nějakou dobu pohybuje. I já sám jsem si však myslel, že půjde o další upířinu, takže jsem mu skočil na lep. K mému překvapení však finální zápletka zas až tak špatná nebyla, přestože jsem byl mírně rozčarován, jak to ke konci tvůrci projeli. Jak už to v podobných kouscích španělské distribuce bývá, tak i zde se diváci můžou těšit z pořádné dávky mrazivé atmosféry, která se rovnoměrně snáší z výšky po celou dobu trvání snímku, jako mlha nad korunami stromů. Zhruba do poloviny snímku se tvůrcům dařilo diváky skvěle napínat, kdo že se vlastně v těch lesech skrývá a proč zabíjí. Jenže ve chvíli, kdy je nám záhadný tvor poprvé ukázán pro mě kouzlo tohoto filmu ztratilo onen pověstný šmrnc. Nerad bych tvůrce kritizoval, ale ono finální vysvětlení proč se tohle všechno stalo bylo tak suché, jako zvětrané Martini. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No super, nejpříjemnější hororové překvapení roku. Tenhle film jsem absolutně neměl v hledáčku, netušil jsem o něm vůbec nic, až jsem před pár dny viděl nějakou webovou upoutávku, která mě nalákala na jméno Álvara Augustína - producenta Sirotčince a Faunova labyrintu. Tak jsem si to sehnal a zkouknul a můžu říct, že španělské pojetí hrůzy mě prostě baví - já jim to všechno žeru i s navijákem a opravdu se u toho bojim. Eskalofrío je taková hodně temná detektivka (giallo bych se říct netroufnul, ale trochu se mu to svým stylem blíží), která má dost shodných prvků právě například s Faunovým labyrintem, a zároveň se blíží třeba Argentově Phenomeně. Samotný námět zaujme (zrovna nedávno jsem si říkal, že by se na tohle téma dal udělat pěkný horor), zamrzí snad jen zbytečný závěrečný twist, kvůli němuž výsledný dojem úplně nejsilnější. Mimochodem, nejlepší je první půhodina, kdy divák netuší, s čím má vlastně tu čest, takže pokud můžu poradit - rozhodně se po tom před zhlédnutím nepiďte (a nejlépe ani nesledujte trailer). Objektivně je to tak na 7/10, ale milovnící novodobých španělských hororů (k nimž se řadím) si klidně takové dva bodíky za sympatičnost přičíst můžou. ()

lestyna 

všechny recenze uživatele

Byla jsem zklamaná,těšila jsem se na dobrý Španělský horor,jenže v tomhle případě se jim nepodařilo dotáhnout na něco víc,než obyčejný průměr.Příběh je obstojný,avšak chyběla mi atmosféra.Hlavní herec se snažil hrát co nejvěrohodněji a i bych řekla,že se mu to docela dařilo.Zato detektiv mi nebyl ani v nejmenším sympatický.Hold jsem neměla očekávat víc než mi mohl film nabídnout. ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama